Κ. Μπάρκας: Οι εργοδότες οφείλουν να συμμορφωθούν με την αύξηση του κατώτατου μισθού

«Η κυβέρνηση και η ελληνική Βουλή έχουν θεσμοθετήσει την αύξηση του κατώτατου και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και άρα όλοι οι εργοδότες οφείλουν να συμμορφωθούν με αυτό», δήλωσε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 ο υφυπουργός Εργασίας, Κώστας Μπάρκας.

Αναφερόμενος στους ελεγκτικούς μηχανισμούς, τόνισε πως «το υπουργείο Εργασίας και το ΣΕΠΕ, όλο αυτό το διάστημα, έχουν προβεί σε σωρεία ελέγχων ενώ εκατομμύρια ευρώ δεδουλευμένων έχουν επιστρέψει, μέσα από το έργο της επιθεώρησης εργασίας, στους εργαζόμενους. Η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ είχε αποδυναμώσει το ΣΕΠΕ καταργώντας δεκάδες οργανικές θέσεις, την στιγμή που εμείς έχουμε αυξήσει το ανθρώπινο δυναμικό του κατά 35% ενώ πρόστιμα έχουν επιβληθεί ακόμα και σε τραπεζικά καταστήματα. Αυτήν την πορεία θα ακολουθήσουμε και για όποια άλλη υπόθεση έρχεται στο φως».

Ο υφυπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι «κανείς εργαζόμενος δε θα πρέπει να φοβάται να κάνει καταγγελία. Εμείς, από το 2015, υπερασπιζόμαστε καθημερινά τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες αυτής της χώρας και προς αυτήν την κατεύθυνση είναι όλα τα βήματα που κάνουμε. Αντίστοιχο ρόλο, όμως, οφείλουν να παίξουν και τα εκάστοτε σωματεία».