Κ. Χατζηδάκης: Αλλαγές σε επίδομα ανεργίας και κατάρτιση ανάλογα με τις υγειονομικές εξελίξεις

Οι σχεδιαζόμενες αλλαγές στο επίδομα ανεργίας και στην επαγγελματική κατάρτιση θα καθοριστουν σε μεγάλο βαθμός από την πορεία της πανδημίας και τις δημοσιονομικές επιπτώσεις που αυτή θα έχει.

Η παραπάνω διαπιστωση προκύπτει από την τοθέτηση που έκανε ο υπουργός Εργασίας σε διαδικτυακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την ψηφιακή αναβάθμιση του ΟΑΕΔ. Ο Κωστής Χατζηδάκης χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες, επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αλλαγές τόσο ως προς το επίδομα ανεργίας όσο και ως προς το πλαίσιο επαγγελματικής κατάρτισης και επανακατάρτισης.

Πάντως, χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες, ο υπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υιοθετηθεί η πρόταση της επιτροπής Πισσαρίδη σχετικά με την καταβολή αυξημένου επιδόματος για έξι μήνες και την σύνδεσή του με την αναζήτηση εργασίας.

Ο υπουργός Εργασίας γνωστοποίησε επίσης ότι ο ο ρόλος του ΟΑΕΔ θα αναβαθμιστεί ως προς την επαγγελματική κατάρτιση και επανακατάρτιση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα υπάρξει και ανάλογη αύξηση των κονδυλίων.