Λεφτά υπάρχουν, αλλά όχι για τους εργαζόμενους στη Φίατ…

Μόλις μία ημέρα μετά την επισημοποίηση της μετεγγραφής του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Γιουβέντους, οι εργάτες της ΦΙΑΤ ανακοίνωσαν διήμερη απεργία από την Κυριακή 15 Ιουλίου (στις 22.00) μέχρι την Τρίτη 17 Ιουλίου 2018 (στις 6.00)».

Με το κόστος της μεταγραφής να ανέρχεται στα 105.000.000 ευρώ(!) ο Ρονάλντο θα φορά τη φανέλα της ιταλικής Γιουβέντους, ιδιοκτησίας Αντρέα Ανιέλι (Φίατ), για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και θα γίνει πλουσιότερος κατά 30.000.000 ευρώ ετησίως…

«Αντιμέτωποι με τόση ενοχή δεν μπορούμε από το να προχωρήσουμε σε απεργία»,  τονίζεται σε ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εργαζομένων στη Φίατ:

«…Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι ενώ οι εργαζόμενοι εξακολουθούν για χρόνια να κάνουν τεράστιες οικονομικές θυσίες η ίδια η εταιρία αποφασίζει να δαπανήσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την αγορά ενός ποδοσφαιριστή.

Μας λένε ότι η στιγμή είναι δύσκολη. Και ενώ οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους σφίγγουν όλο και περισσότερο τις ζώνες τους, η εταιρία αποφασίζει να επενδύσει πολλά χρήματα σε έναν μόνο άνθρωπο! Είναι εντάξει; Είναι φυσιολογικό για ένα άτομο να κερδίζει εκατομμύρια και χιλιάδες οικογένειες να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν έως τα μέσα του μήνα;

Είμαστε όλοι εξαρτημένοι από το ίδιο αφεντικό, αλλά σε αυτήν τη στιγμή της τεράστιας κοινωνικής δυσκολίας, αυτή η άνιση μεταχείριση δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή. Οι εργαζόμενοι της Φίατ έχουν υπηρετήσει την εταιρία για τουλάχιστον τρεις γενιές, πλουτίζοντας όποιον κινείται γύρω από την εν λόγω εταιρία, και σε αντάλλαγμα έλαβαν πάντα και μόνο μια ζωή δυστυχίας. Η εταιρία θα μπορούσε να επενδύσει σε μοντέλα αυτοκινήτων που διασφαλίζουν το μέλλον των χιλιάδων ανθρώπων και όχι μόνο σε έναν άνθρωπο. Προτιμούν τον κόσμο του παιχνιδιού, τη διασκέδαση αντί οτιδήποτε άλλο».