Μέχρι τις 29/1 απέχουν οι συμβολαιογράφοι Θεσσαλονίκης από τους πλειστηριασμούς

Να συνεχίσουν την αποχή τους από τους πλειστηριασμούς έως τις 29 Ιανουαρίου του 2018 αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι της Θεσσαλονίκης.

Η απόφαση για καθολική αποχή των συμβολαιογράφων Εφετείου Θεσσαλονίκης από τους πλειστηριασμούς, ψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία από 175 συμβολαιογράφους επί συνόλου 220 παρόντων κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση του κλάδου.

Από την αρχή της διαδικασίας ο χώρος διεξαγωγής της συνέλευσης είχε αποκλειστεί από δυνάμεις καταστολής που δεν επέτρεπαν σε μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, που είχαν από νωρίς συγκεντρωθεί, να μοιράσουν ανακοινώσεις που καλούσαν τους συμβολαιογράφους να συνεχίσουν την αποχή.

Σε ψήφισμα που εξέδωσαν οι συμβολαιογράφοι της Θεσσαλονίκης, ζητούν τη διεξαγωγή των πλειστηριασμών «σε συνθήκες νομιμότητας που δεν θα υποβιβάζουν το κύρος του θεσμού».

Στο ψήφισμα του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης (ΣΣΕΘ) τονίζεται ότι «οι πλειστηριασμοί είναι μέρος της απονομής της δικαιοσύνης» και προστίθεται ότι «Ο νομοθέτης μάς εμπιστεύτηκε τη διενέργεια των πλειστηριασμών, διότι είμαστε οι μόνοι αρμόδιοι στο ελληνικό δικαιικό σύστημα να τους διεξάγουμε με ασφάλεια δικαίου, με αμεροληψία και νομιμότητα».

Οι συμβολαιογράφοι της Θεσσαλονίκης καταδικάζουν «κάθε πράξη βίας» και απαιτούν, όπως υπογραμμίζουν, «από την πολιτεία να προβεί σε πολιτική λύση για τους δανειολήπτες ώστε να επανέλθουμε σε συνθήκες νομιμότητας».