Μαρ. Ξενογιαννακοπούλου: Η χειρότερη επίδοση εννεάμηνου για την απασχόληση από το 2012 και μετά

Το φετινό είναι το χειρότερο εννεάμηνο για την απασχόληση από το 2012 και μετά. Αυτή είναι η εκτίμηση της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, η οποία εκφράζει την απορία της για ποιο λόγο πανηγυρίζει ο υπουργός Εργασίας σε σχέση με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» για τον Σεπτέμβριο. Η Τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι φέτος οι έχουν δημιουργηθεί 133.361 λιγότερες θέσεις εργασίας. Επίσης, διαπιστώνει ότι το φετινό εννεάμηνο είναι χειρότερο από αυτό του 2013, χρονιά που η ανεργία έφτασε στο ρεκόρ 27,9%.

Καταγγέλλει δε τις κυβερνητικές πολιτικές ως υπεύθυνες «για το βάθεμα της ύφεσης, τη μείωση των μισθών, την αύξηση των ανέργων και την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων»!

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη», τον Σεπτέμβριο προέκυψαν 38.529 νέες θέσεις εργασίας. Μόνο που διαβάζοντας λίγο πιο προσεχτικά τα ευρήματα του συστήματος «Εργάνη» διαπιστώνεται ότι αιτία γι’ αυτό το θετικό ισοζύγιο, είναι η μείωση των απολύσεων, που ήταν μεγαλύτερη, από τη μείωση των προσλήψεων. Άρα, ακόμα και τον Σεπτέμβριο ένα μήνα που παραδοσιακά η απασχόληση αυξάνεται λόγω έναρξης της θερινής σχολής περιόδου, διαπιστώθηκε μείωση προσλήψεων, γεγονός ιδιαίτερα ανησυχητικό…