Με καταγγελία της συνδικαλιστικής ηγεσίας σταμάτησαν την απεργία πείνας οι 4 δημοσιογράφοι

Η Αφροδίτη Υψηλάντη, η Τζώρτζια Κοντράρου, η Μαρίνα Βήχου και η Ελένη Ανδριανού, που επί 13 μέρες έκαναν απεργία πείνας έξω από την ΕΣΗΕΑ, με την κήρυξη της 48ωρης απεργίας στα ΜΜΕ αποφάσισαν να σταματήσουν την απεργία πείνας, παραδίνοντας όπως λένε τη σκυτάλη στον κλάδο, «προκειμένου να αποδείξει εμπράκτως, ότι δεν ισχύει αυτό που του καταλογίζουν, ότι είναι “αλήτες και ρουφιάνοι…”».

Ταυτόχρονα κατηγορούν τη συνδικαλιστική ηγεσία του κλάδου για την κήρυξη μιας απεργίας-παρωδία, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν και υπογραμμίζουν ότι «δεν δεχόμαστε άλλο τον εμπαιγμό από τη συνδικαλιστική μας ηγεσία, που ενώ το Ταμείο μας πνέει τα λοίσθια, εξακολουθεί να ανέχεται τον ρόλο “υποχείριου” της κυβέρνησης».

Στη σχετική ανάρτησή τους αναφέρουν:

«ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ

Σταματάμε την απεργία πείνας, μετά από 13 μερόνυκτα στο πεζοδρόμιο της οδού Ακαδημίας 20.

Παραδίδουμε τη σκυτάλη στον κλάδο μας, προκειμένου να αποδείξει εμπράκτως, ότι δεν ισχύει αυτό που του καταλογίζουν, ότι είναι “αλήτες και ρουφιάνοι…”.

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που μας συμπαραστάθηκαν σε αυτόν τον αγώνα και όσους, με δυσκολίες, κατάφεραν να προβάλουν την απεργία πείνας μας, με ρεπορτάζ σε φιμωμένα Μέσα.

Με αφορμή την εξαγγελθείσα 48ωρη απεργία–παρωδία που αποφάσισε σήμερα η ηγεσία της ΕΣΗΕΑ, κατά παράβαση της ειλημμένης από 4 -7-2017 απόφασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ, που πάρθηκε με απόλυτη πλειοψηφία, για απεργία διαρκείας δηλώνουμε:

-Ότι δεν δεχόμαστε άλλο τον εμπαιγμό από τη συνδικαλιστική μας ηγεσία, που ενώ το Ταμείο μας πνέει τα λοίσθια, εξακολουθεί να ανέχεται τον ρόλο «υποχείριου» της κυβέρνησης.

Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι η συνδικαλιστική μας ηγεσία, με τις συνεχείς υποχωρήσεις της προς τους εργοδότες, έχει ανεχθεί να παίξει τον ρόλο «του αμνού που οδηγείται στη σφαγή».

Καταγγέλλουμε τη συνδικαλιστική μας ηγεσία ότι ευθύνεται, διότι φτάνουμε στο δεύτερο μήνα, με κομμένες τις επικουρικές συντάξεις και με την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη να τινάζεται στον αέρα.

-Καταγγέλλουμε, γιατί οδηγεί έναν ολόκληρο κλάδο, θυσία στους μεγαλοεργολάβους και νταβατζήδες της ενημέρωσης, βάζοντας ταφόπλακα στην ελευθεροτυπία, τον πλουραλισμό, και κατά συνέπεια, επιφέρει καίριο πλήγμα στην ίδια τη Δημοκρατία.

Η λειτουργία του Ταμείου μας ως αυτοδιοίκητου, αυτόνομου οργανισμού υποχρεωτικής ασφάλισης, όπως λειτουργεί και με τις ασφαλιστικές καλύψεις που οφείλει να παρέχει σε εργαζόμενους, ανέργους, απλήρωτους και συνταξιούχους δημοσιογράφους και διοικητικούς βρίσκεται πλέον στα χέρια του κλάδου.
ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΥΨΗΛΑΝΤΗ

ΤΖΩΡΤΖΙΑ ΚΟΝΤΡΑΡΟΥ

Το asfalistiko.gr συμμετέχει στη 48ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ και μεταδίδει μόνο θέματα που αφορούν την απεργία.