Με νέα 48ωρη απεργία κλιμακώνουν οι ναυτεργάτες της Κέρκυρας

Οι ναυτεργάτες της Κέρκυρας κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, ανακοινώνοντας νέα 48ωρη απεργία για Πέμπτη και Παρασκευή.

Όπως αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση, «μετά και την τετραήμερη αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων όπου δόθηκε χρόνος για διαπραγματεύσεις στα αιτήματά μας, δεν υπάρχει σαφής και έγγραφη δέσμευση όπως είχαμε ζητήσει από το υπουργείο Ναυτιλίας και την Ένωση Πορθμείων για τα αιτήματά μας».

Οι ναυτεργάτες ζητούν να οριστεί στη ΣΣΕ χρόνος ανάπαυσης και σίτισης των πληρωμάτων σε 1 ώρα από 35 λεπτά που ισχύουν τώρα, ζητούν αύξηση 3% επί της ΣΣΕ, να μειωθούν οι ακινησίες των πλοίων που φτάνουν ετησίως έως και τους 5 μήνες, να δοθεί σε όλα τα πληρώματα το νυκτερινό επίδομα εργασίας, να προστεθεί ένας βοηθός μηχανής σε ανοικτού τύπου πλοία και να προστίθεται κατά την θερινή περίοδο ένας επιπλέον επίκουρος στα κυλικεία των πλοίων ανοικτού τύπου.

Τέλος, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της διοίκησης του Σωματείου Μηχανικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων Ο Άγιος Σπυρίδων, «μετά από συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου αποφασίστηκε να προχωρήσουμε, σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις έως την επίλυση των αιτημάτων».