Με προσωρινή διοίκηση ίδια με την… προηγούμενη συνεχίζει η ΓΣΕΕ

Η προσωρινή διοίκηση της ΓΣΕΕ θα είναι ίδια, σε σύνθεση και σε αξιώματα, με την απερχόμενη, όπως αποφάσισε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, κάνοντας αποδεκτό το αίτημα 61 Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων της χώρας για το διορισμό προσωρινής διοίκησης.

Όπως έγινε γνωστό, η κύρια αίτηση των οργανώσεων – μελών της Συνομοσπονδίας θα συζητηθεί αμέσως μετά το Πάσχα και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 6 Μαΐου. Κύριος στόχος της προσωρινής διοίκησης παραμένει η διεξαγωγή του 37ου Συνεδρίου, από το οποίο θα αναδειχθεί η νέα αιρετή διοίκηση της ΓΣΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι το Συνέδριο ματαιώθηκε αρχικά στην Καλαμάτα και στη συνέχεια στην Ρόδο, μετά τις καταγγελίες του ΠΑΜΕ περί νόθων συνέδρων που είχαν εκλεγεί με αδιαφανείς διαδικασίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ είχε ζητήσει από το αρμόδιο δικαστήριο να εξαιρεθούν τα στελέχη της ΔΑΣ (πρόσκειται στο ΠΑΜΕ), από τη νέα, προσωρινή διοίκηση, ενώ και το ΠΑΜΕ, μέσω της ΔΑΣ είχε ζητήσει να εξαιρεθούν τέσσερα πρόσωπα της διοίκησης (Παναγόπουλος, Κιουτσούκης, Βασιλόπουλος και Καραγεωργόπουλος) από την προσωρινή διοίκηση, θεωρώντας ότι είναι οι πρωτεργάτες της νοθείας.