Μονιμοποιούνται 2.200 Πυροσβέστες Πενταετούς Θητείας

Την εξαίρεση της μονιμοποίησης των 2.200 Πυροσβεστών Πενταετούς Θητείας από τον κανόνα προσλήψεων-αποχωρήσεων, πέτυχε η κυβέρνηση κατά τη διαπραγμάτευση με την τρόικα για την τρίτη αξιολόγηση.

Η παραπάνω εξέλιξη ανοίγει το δρόμο για τη μονιμοποίησή τους και το επόμενο διάστημα τα υπουργεία Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Προστασίας του Πολίτη θα επεξεργαστούν από κοινού το σχέδιο μονιμοποίησης.

Θυμίζουμε ότι δεδομένου ότι οι Πυροσβέστες δεν είχαν συμπεριληφθεί ως τακτικό προσωπικό στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου (Απογραφή) το 2011, το ζήτημα παρέμενε σε εκκρεμότητα, με ευθύνη των τότε κυβερνώντων. Αποτέλεσμα αυτού υπήρξε η τυχόν μονιμοποίησή τους να εμφανίζεται ως εισαγωγή νέων προσλήψεων και ως εκ τούτου να προσκρούει στον κανόνα προσλήψεων-αποχωρήσεων. Συνεπώς, οι Πυροσβέστες δεν ήταν εφικτό να αποκατασταθούν, αν και πληρούσαν τα κριτήρια για την ένταξή τους στο μόνιμο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, «από πλευράς μας είχαμε θέσει το ζήτημα ήδη από τη δεύτερη αξιολόγηση, το επαναφέραμε και στην τρίτη, κατά τη διάρκεια της οποίας αναγνωρίστηκε το δίκαιο του αιτήματος και επιτεύχθηκε η ρητή εξαίρεσή της μονιμοποίησής τους από τον κανόνα προσλήψεων-αποχωρήσεων».

«Γίνεται, λοιπόν, σαφές ότι η παραπάνω εξέλιξη αποκαθιστά μια αδικία εις βάρος των Πυροσβεστών Πενταετούς Θητείας, που παρείχαν αδιάλειπτα τις υπηρεσίες τους, ενδυναμώνει το έμψυχο δυναμικό του Πυροσβεστικού Σώματος και καταδεικνύει την πολιτική βούληση κυβέρνησης για οριστικές λύσεις σε χρόνια προβλήματα», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.