Μόνο διαβεβαιώσεις… εισέπραξαν οι επί 7 μήνες απλήρωτοι του νοσοκομείου Άρτας

Συνάντηση με εργαζόμενους που απασχολούνται με ατομικές συμβάσεις εργασίας στο νοσοκομείο Άρτας, οι οποίοι έχουν πρόβλημα με την καταβολή δεδουλευμένων, λόγω μη έγκρισης των ενταλμάτων πληρωμής τους από τον πάρεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, είχε σήμερα ο υπουργός Υγείας.

Ο Α. Ξανθός «διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι γίνεται συστηματική προσπάθεια προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα και οριστικά τα προβλήματα αυτά», χωρίς, ωστόσο, να μπορεί να πει πότε, τελικά, θα πληρωθούν οι επί 7 μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι στη καθαριότητα και τη σίτιση του νοσοκομείου Άρτας.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ο υπουργός τόνισε ότι «προφανώς στόχος του υπουργείου Υγείας είναι να καλύπτονται οι ανάγκες του συστήματος Υγείας με μόνιμο προσωπικό, κάτι που όμως μπορεί να γίνει σε βάθος χρόνου και με μεγαλύτερη ευχέρεια στη μεταμνημονιακή περίοδο. Στο μεσοδιάστημα, ωστόσο, θα αξιοποιηθούν και άλλοι τρόποι κάλυψης κενών (πχ επικουρικό προσωπικό) με τη διασφάλιση ότι θα υπάρχει κανονικότητα στις πληρωμές και πλήρης εξασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων».