Μ. Ξενογιαννακοπούλου: «Εφιαλτική αύξηση της ανεργίας. Μεγάλες οι ευθύνες της κυβερνητικής πολιτικής»

«Η αύξηση της ανεργίας είναι εφιαλτική». Αυτή είναι η τοποθέτηση της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, η οποία προσθέτει ότι είναι «μεγάλες οι ευθύνες της κυβερνητικής πολιτικής». Σύμφωνα με την αρμόδια Τομεάρχη Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, τα στοιχεία, όπως δημοσιοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες από τον ΟΑΕΔ και το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικά για τις κυβερνητικές επιλογές…

«Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο ΟΑΕΔ για τον φετινό Σεπτέμβριο δυστυχώς αποτυπώνουν τη δραματική αύξηση της ανεργίας, καθώς το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ανέρχεται στους 1.030.411 σε σχέση με 913.282 του Σεπτεμβρίου του 2019, αύξηση δηλαδή 12,83%, εκ των οποίων το 64,14% είναι γυναίκες. Την κατάρρευση της αγοράς εργασίας επιβεβαιώνουν και αυτά τα στοιχεία, σε συνέχεια των στοιχείων του Π/Σ ΕΡΓΑΝΗ για το εννεάμηνο Γενάρη – Σεπτεμβρίου 2020 που κατέγραψαν 596.000 λιγότερες προσλήψεις σε σχέση με το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2019 και τελικό αρνητικό ισοζύγιο 133.361 λιγότερων νέων θέσεων εργασίας σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια», σημειώνει η κυρία Ξενογιαννακοπούλου.

«Σε αυτήν τη ζοφερή κοινωνική πραγματικότητα», συνεχίζει η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, «η μοιραία και άβουλη κυβέρνηση της ΝΔ με την πολιτική της συνεχίζει να τροφοδοτεί την ύφεση, την ανεργία, τα λουκέτα στην αγορά και την φτώχεια. Όχι μόνο αρνείται με ιδεοληψία να στηρίξει με τα αναγκαία μέτρα την πραγματική οικονομία, τους εργαζόμενους και τους κοινωνικά ευάλωτους, αλλά απεργάζεται περαιτέρω επίθεση στις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς, και με το σχέδιο νόμου για το πτωχευτικό δίκαιο οδηγεί χιλιάδες ανθρώπους, νοικοκυριά, επαγγελματίες και μικρομεσαίους επιχειρηματίες, σε πτώχευση, ρευστοποίηση της περιουσίας τους και οικονομική καταστροφή», κατέληξε η κυρία Ξενογιαννακοπούλου.