Νέα αγωγή κατά Πολάκη καταθέτει αύριο η ΠΟΕΔΗΝ

Στην κατάθεση νέας αγωγής εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη προχωρά αύριο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

«Δεν είναι η πρώτη φορά, που αναγκαζόμαστε να προσφύγουμε στην δικαιοσύνη εις βάρος του κυρίου Πολάκη και κάτι μας λέει ότι με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους θεσμούς ο κύριος Υπουργός δεν θα είναι και η τελευταία», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

«Αύριο το πρωί, στις 10:30 π.μ. στο κτήριο 2 της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και δεκάδες συνδικαλιστές από τον χώρο της υγείας, τους οποίους ο κύριος υπουργός αποκάλεσε σωρηδόν “τσόλια”, υποβάλλουν αγωγή εις βάρος του, ζητώντας να επιδικαστεί στον μεν κύριο Γιαννάκο το ποσό των 100.000 ευρώ, στους δε λοιπούς το ποσό των 10.000 ευρώ για την συστηματική προσβολή της προσωπικότητας τους, τις δημόσιες τοποθετήσεις του, που θίγουν την τιμή και την υπόληψή τους και προσβάλλουν όχι μόνο τους ίδιους ως πρόσωπα αλλά και τους εργαζόμενους που εκπροσωπούν».

«Κι επειδή κάποιοι», αναφέρεται στην ανακοίνωση, «θα σπεύσουν να πουν με περισσή κακεντρέχεια, ότι “για τα λεφτά γίνονται όλα”, θα θέλαμε προκαταβολικά να τους ενημερώσουμε ότι τα χρήματα που θα μας επιδικαστούν θα δοθούν με την μορφή δωρεάς στον πολύπαθο χώρο της υγείας, τον οποίο υπηρετούμε εδώ και πολλά χρόνια».

«Εξάλλου, μας οφείλει ήδη 25.000 ευρώ για τα οποία έχει καταδικασθεί από το Πολυμελές Πρωτοδικείο και έχει προσφύγει στο Εφετείο προσπαθώντας να αποφύγει τις υποχρεώσεις του απέναντί μας», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.