Νέα δυναμική κινητοποίηση εργαζομένων σε επισιτισμό, τουρισμό και ξενοδοχεία (βίντεο & εικόνες)

Πηγή: 902.gr

Με συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας και πορεία στη Βουλή, με όλα τα μέτρα προστασίας, το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής και επιχειρησιακά σωματεία απαίτησαν τη διασφάλιση της υγείας, των θέσεων εργασίας, των δικαιωμάτων, της Ασφάλισής τους. 

Ανάμεσα στα αιτήματα των σωματείων ιδιαίτερη σημασία έχει η απαίτηση να καλυφθούν άμεσα τα ένσημα σχεδόν 80.000 εργαζομένων σε αναστολή που έχουν μείνει ανασφάλιστοι καθώς η κυβέρνηση δεν έχει καταβάλει, όπως οφείλει, τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

«Του τουρισμού το θαύμα εμείς το ‘χουμε χτίσει, ματώσαμε για κέρδη, πληρώνουμε την κρίση», φώναζαν οι εργαζόμενοι στη συγκέντρωση στο υπουργείο οι οποίοι απαιτούσαν συνάντηση με τον υπουργό Κ. Χατζηδάκη. Στο πλευρό των διαδηλωτών βρέθηκε και αντιπροσωπεία της ΕΓ του ΠΑΜΕ. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν η ομάδα δράσης των διπλωματούχων ξεναγών και το Σωματείο τουριστικών Συνοδών.

Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών συναντήθηκε με τον διευθυντή του υπουργείου, Κ. Αγραπιδά, στον οποίο έθεσε ένα και μόνο αίτημα: Να απαντήσει ο υπουργός στο αίτημα των εργαζομένων και των σωματείων για συνάντηση.

Όταν η απάντηση του υπουργού στο αίτημά τους ήταν πως θα συναντήσει τους εργαζόμενους «το επόμενο χρονικό διάστημα», οι διαδηλωτές πορεύτηκαν στη Βουλή, τονίζοντας πως «όταν οι εργαζόμενοι δεν μπορούμε να επιβιώσουμε, όταν σε δέκα μέρες χιλιάδες κινδυνεύουν να μείνουν ανασφάλιστοι, το “επόμενο χρονικό διάστημα” δεν αρκεί, αλλά πρέπει να οριστεί συνάντηση για τα επείγοντα αιτήματα των σωματείων». 

Η πορεία έφτασε στη Βουλή, παρά την προσπάθεια της Αστυνομίας να την σταματήσει στην αρχή της Βασιλίσσης Σοφίας. «Τηρούμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, κρατάμε αποστάσεις, αλλά παράλληλα δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας», διαμήνυσαν οι διαδηλωτές, φωνάζοντας «Ασφάλιση, Υγεία, Σύνταξη, Δουλειά, δε θα τα χαρίσουμε στα αφεντικά».

Στο πλευρό των εργαζομένων έξω από τη Βουλή βρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής. Χαιρέτισε τις κινητοποιήσεις που συνεχίζονται τους τελευταίους μήνες και στηλίτευσε την πολιτική που αναγκάζει τους εργαζόμενους να επιβιώνουν με ψίχουλα και παράλληλα με αφορμή την πανδημία εντείνει την επίθεση στα δικαιώματα και την καταστολή. Όπως εξήγησε, η κυβέρνηση δεσμεύθηκε ότι μέχρι τέλος του μήνα θα καταθέσει τις ΑΠΔ για να καλυφθούν ασφαλιστικά οι εργαζόμενοι, δεν δεσμεύθηκε να πάρει μέτρα για όσους έχασαν επιδόματα και παροχές.

Το γεγονός ότι το κράτος έχει αφήσει πάνω από 75.000 εργαζόμενους σε αναστολή ανασφάλιστους, κατήγγειλε ο Νίκος Παπαγεωργίου, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας και της ΕΓ του ΠΑΜΕ. Σχολιάζοντας τα «καλά νέα» που ανακοίνωσε το υπουργείο, με βάση τα οποία η ασφάλιση των εργαζομένων θα ολοκληρωθεί σε δέκα μέρες, απαίτησε να λάβουν οι εργαζόμενοι επιδόματα και παροχές που έχασαν, ενώ ξεκαθάρισε πως οι εργαζόμενοι και τα σωματεία συνεχίζουν τον αγώνα για το σύνολο των δικαιωμάτων τους. Τέλος, κάλεσε σε δράση για τη διαμόρφωση απεργιακού κλίματος, μαζί με όλους τους κλάδους, απέναντι στις αντεργατικές ανατροπές που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

«Με τη σημερινή μας κινητοποίηση αναγκάσαμε τον υπουργό Εργασίας να δεσμευθεί πως θα συναντήσει την αντιπροσωπεία μας», τόνισε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Γιώργος Στεφανάκης και ξεκαθάρισε πως αν τις επόμενες μέρες δεν οριστεί η συνάντηση, την επόμενη βδομάδα θα οργανωθεί νέα κινητοποίηση.

Πηγή: 902.gr

Πηγή: 902.gr
Πηγή: 902.gr