Νέα στάση εργασίας αύριο στη Lufthansa και συγκέντρωση στο Ελ. Βενιζέλος

Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι του Lufthansa group στην Ελλάδα (Lufthansa, Lufthansa Cargo & Swiss), ενάντια στις σχεδιαζόμενες απολύσεις και πραγματοποιούν αύριο, Παρασκευή, νέα στάση εργασίας από τις 12:00 – 16:00 με συγκέντρωση στο αεροδρόμιο.

Ενδεικτική του κλίματος ήταν και η μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή στη χτεσινή στάση εργασίας.

«Η συμμετοχή των εργαζόμενων, η παρουσία τους στο αεροδρόμιο, η αγωνιστικότητά τους, αλλά και η πλατιά συμπαράσταση που εκδηλώθηκε, τόσο από εργαζόμενους του χώρου, όσο και από σωματεία, το ΕΚΑ και την ΟΠΑΜ, και η οποία συνεχώς διευρύνεται, έδειξαν τη δυναμική που αναπτύσσεται και τις δυνατότητες που υπάρχουν για ακύρωση των σχεδίων της εργοδοσίας», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους και καλούν μαζικά στην αυριανή κινητοποίηση.

Θυμίζουμε ότι οι εταιρείες του Lufthansa group ανακοίνωσαν πρόσφατα πακέτο εθελούσιας εξόδου με την προσφορά πρόσθετης αποζημίωσης, απειλώντας έμμεσα, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, με απολύσεις όταν το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου δεν θα βρει ανταπόκριση στους εργαζόμενους, προκειμένου να μην φανεί ότι προχωρούν σε απολύσεις.

Όπως, επίσης σημειώνουν οι εργαζόμενοι, «είναι χαρακτηριστικό ότι χωρίς την εμφάνιση κάποιου οικονομικού προβλήματος -είναι γνωστή η μεγάλη κερδοφορία τους- εμφάνισαν σαν αιτιολόγηση τη γνωστή μείωση του λειτουργικού κόστους, λόγω του εντεινόμενου ανταγωνισμού. Ένα ιδεολόγημα που θέλει να πείσει τους εργαζόμενους ότι αυτοί είναι που δημιουργούν αυξημένο κόστος για τις εταιρείες».

«Τη χρονική στιγμή των απολύσεων, η Lufthansa με το πιο πανηγυρικό τρόπο ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου που αποτελούν ιστορικό ρεκόρ στη πολύχρονη λειτουργία της εταιρείας, υπογραμμίζουν με νόημα οι εργαζόμενοι.