Νέα 48ωρη απεργία στον όμιλο ΟΤΕ στις 13 & 14 Δεκεμβρίου

Με μεγάλη πλειοψηφία το Δ.Σ. της ΟΜΕ-ΟΤΕ αποφάσισε να προκηρύξει νέα 48ωρη απεργία στον όμιλο ΟΤΕ για τις 13 και 14 Δεκεμβρίου, διεκδικώντας νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ).

Η νέα 48ωρη απεργία είναι και μια σαφής απάντηση στον πρόσφατο εκβιασμό της διοίκησης του ΟΤΕ προς τους εργαζόμενους του ομίλου (δείτε αναλυτικά εδώ).

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΜΕ-ΟΤΕ, η οποία έγινε πριν δυο μέρες, «μετά τις προκλητικές δηλώσεις του προέδρου του ΟΤΕ κ. Τσαμάζ και τον εμπαιγμό του προς το σύνολο των συναδέλφων μας», με μεγάλη πλειοψηφία αποφασίστηκε η προκήρυξη 48ωρης απεργίας σε όλο τον Όμιλο ΟΤΕ.

«Παράλληλα», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «αποφασίστηκε η συνέχιση ενημερώσεων από κλιμάκια της Ομοσπονδίας Πανελλαδικά καθώς και άλλες δράσεις κλιμάκωσης του αγώνα μας.

Παραμένουμε αταλάντευτοι στους 4 άξονες των βασικών μας διεκδικήσεων που είναι:

  • ΣΣΕ στον Όμιλο ΟΤΕ,
  • Αυξήσεις σε όλους,
  • Ενιαίο ωράριο εργασίας,
  • Διασφάλιση θέσεων εργασίας».

Επιπλέον, θυμίζουμε ότι την 1η Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση για να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Σύμφωνα με την ΟΜΕ-ΟΤΕ, «η Διοίκηση διατήρησε την προκλητικά αδιάλλακτη στάση της όπως αναμενόταν, πλήρως ταυτισμένη με τις δηλώσεις του Πρόεδρου κ. Τσαμάζ οι οποίες σκόπιμα έγιναν την τρέχουσα χρονική περίοδο. Προσήλθε στη διαπραγμάτευση με την ίδια άκαμπτη στάση της μη υπαναχωρώντας από τις αρχικές της θέσεις. Προφασιζόμενη νομικούς λόγους δεν μπαίνει στην κουβέντα για Σ.Σ.Ε. στον Όμιλο, για ενιαίο ωράριο εργασίας, για αυξήσεις σε όλους και δεν κουβεντιάζει επ’ ουδενί τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας από απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους».