Νέες συλλήψεις εργαζομένων της πρώην Καρυπίδης στα Γιάννενα – Δείτε το βίντεο

Δώδεκα συλλήψεις εργαζομένων έγιναν έξω από το κατάστημα Market IN στα Γιάννενα στη διάρκεια της περιφρούρησης της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει για σήμερα το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, απαιτώντας την επαναπρόσληψη των εργαζομένων της επιχείρησης πρώην Καρυπίδης.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, το οποίο έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία στη συγκεκριμένη επιχείρηση για «την ανάκληση της σωρείας προσχηματικών μηνύσεων που έχει υποβάλλει η εργοδοσία εναντίον εργαζομένων που ζητούν το αυτονόητο δικαίωμά τους να συνεχίσουν να εργάζονται».

Δεκάδες εργαζόμενοι με τα σωματεία τους, καθώς και απολυμένοι από την επιχείρηση, βρέθηκαν από το πρωί μπροστά στο συγκεκριμένο κατάστημα για την περιφρούρηση της απεργίας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου.

Μετά από μήνυση που υπέβαλλε ο εκπρόσωπος της αλυσίδας Market In, στο χώρο έφτασαν μια διμοιρία και αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ιωαννίνων, πυροδοτώντας όπως ήταν αναμενόμενο ένταση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 8 Δεκεμβρίου.

Το νέο απαράδεκτο γεγονός ήρθε θυμίζουμε μετά το ανθρωποκυνηγητό και τις συλλήψεις εργαζομένων της εταιρείας πρώην Καρυπίδης (η οποία αγοράστηκε από τα Market In) μέσα στα σπίτια τους, την περασμένη Κυριακή.