Νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών: Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί η τροπολογία

Απόψε αναμένεται να κατατεθεί η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για το νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στις 19 Δεκεμβρίου 2018.

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ενημέρωσε ότι η σχετική ρύθμιση θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο για τις «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις», η επεξεργασία του οποίου ξεκίνησε σήμερα στην αρμόδια επιτροπή. Σύμφωνα με τον υπουργό, η ρύθμιση θα κατατεθεί όπως προέκυψε από τη διαβούλευση και εφόσον υποστεί αλλαγές, αυτές θα είναι απόρροια της συζήτησης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Σχετικώς με τη ρύθμιση, η οποία περιέχεται στον κορμό του νομοσχεδίου, για το διορισμό των δικαιωθέντων στα διοικητικά εφετεία από το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2008, ο Κ. Γαβρόγλου δήλωσε ότι θα διοριστούν όλοι σε μόνιμες θέσεις και ότι θα υπάρξει λύση και για έναν μικρό αριθμό εκπαιδευτικών (περίπου 25) οι οποίοι προσέφυγαν αλλά δεν δικαιώθηκαν από τα διοικητικά εφετεία.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ