Αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων των τραπεζών στις συναλλαγές με το κοινό από σήμερα Πέμπτη 2 Μαΐου, καθώς τίθεται σε εφαρμογή η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ενώ η μείωση του ωραρίου συναλλαγών αποτελεί όρο της.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ), ολοκληρώθηκε και τυπικά με την υπογραφή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας Τραπεζών – ΟΤΟΕ η διαδικασία των συλλογικών διαπραγματεύσεων, που κράτησε σχεδόν τρεις μήνες. Βάσει της συμφωνίας, το ωράριο συναλλαγών μειώνεται κατά 30 λεπτά την ημέρα από Δευτέρα έως και Πέμπτη και διαμορφώνεται πλέον από τις 8.00 έως τις 14.00 όλη την εργάσιμη εβδομάδα, Δευτέρα έως και Παρασκευή.
Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) για τη λειτουργία των καταστημάτων των τραπεζών – μελών της.