Νεκρή 25χρονη υπάλληλος αρτοζαχαροπλαστείου στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης

Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 27 Ιούλη στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, γυναίκα περίπου 25 ετών, υπάλληλος αρτοζαχαροπλαστείου που βρίσκεται στην οδό Βενιζέλου, βρήκε φρικτό θάνατο όταν την καταπλάκωσε μηχάνημα, κατά την προσπάθεια μεταφοράς του με το εσωτερικό ασανσέρ του καταστήματος.

Επί τόπου έσπευσε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αλλά και αστυνομικοί.

Την οδύνη του για το εργατικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή της 25χρονης εργαζόμενης στο αρτοποιείο χτες το βράδυ, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

«Ο τραγικός θάνατος της γυναίκας και μάλιστα εν ώρα εργασίας αποδεικνύει με τρόπο δραματικό την επιτακτική ανάγκη για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στους χώρους δουλειάς, τόσο από τους εργοδότες όσο και από την Πολιτεία» τονίζεται στην ανακοίνωση.
«Για το λόγο αυτό πιστεύουμε στο σημαντικό ρόλο της πρόληψης και προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να ληφθούν αυστηρά μέτρα. Να ενταθούν και να γίνουν πιο τακτικοί οι έλεγχοι, να επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις -πρόστιμα ακόμη και αφαίρεση αδειών και κλείσιμο- για τις επιχειρήσεις, οι οποίες δεν παίρνουν τα προβλεπόμενα από το νόμο απαραίτητα μέτρα για προστασία των εργαζόμενων και δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τεχνικών επιθεωρητών. Η τήρηση των κανόνων ασφαλείας είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν μπορεί να θυσιάζεται στο βωμό του κέρδους» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια της άτυχης γυναίκας και ζητά την πλήρη εξέταση και διαλεύκανση του τραγικού συμβάντος.