Νεφελούδης σε Άδωνι: Η αγωνία των εργαζομένων της Creta Farms δεν είναι τηλεπωλήσεις…

Ανδρέας Νεφελούδης, γενικός γραμματέας υπουργείου Εργασίας

Για «επιπολαιότητα και αμετροέπεια» κατηγορεί το νέο υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, ο Ανδρέας Νεφελούδης, αναφορικά με τους χειρισμούς του στην υπόθεση της Creta Farms. Ο πρώην γενικός γραμματέας Εργασίας με δήλωσή του, υπογραμμίζει ότι ο κ. Γεωργιάδης «δεν σέβεται την αγωνία των ανθρώπων που δουλεύουν εκεί και ανησυχούν για το εργασιακό τους αύριο». Προσθέτει, μάλιστα, ότι ο νεόκοπος υπουργός καλλιεργεί ελπίδες στους εργαζομένους «όταν ακόμα δεν είναι σίγουρος για τίποτα».

«Είναι σωστό», συνεχίζει ο κ. Νεφελούδης, «να υπογραφεί ένα απλό μνημόνιο ενδιαφέροντος για να εξευρεθεί επενδυτής». Όμως εκτιμά ότι «βρισκόμαστε ακόμα στην πολύ αρχή της υπόθεσης που όλοι ευχόμαστε να πάει καλά, αλλά με αυτή την διαχείριση τα πράγματα είναι πολύ επισφαλή».

Ο πρώην γ.γ. Εργασίας χαρακτήρισε «μέγιστη επιπολαιότητα», τη σύγκριση που έκανε ο κ. Γεωργιάδης της υπόθεσης της Creta Farms «που τώρα αρχίζει» με την υπόθεση Μαρινόπουλος–Σκλαβενίτης.

Ο κ. Νεφελούδης υπενθυμίζει, απευθυνόμενος στον υπουργό Ανάπτυξης, ότι τότε «η υπόθεση αυτή δεν ήταν η σωτηρία της Μαρινόπουλος, αλλά η σωτηρία των 11.000 θέσεων εργασίας και η προστασία του κλάδου. Η Μαρινόπουλος έτσι και αλλιώς έκλεισε, δημιουργήθηκε ένα άλλο σχήμα, καταρτίστηκε πρόγραμμα εξυγίανσης και αφού φορτώθηκε χρέη και ζημιές της Μαρινόπουλος, δεσμεύτηκε για όλες τις θέσεις εργασίας και καλύτερες δουλειές. Πήγε με την μεσολάβησή μας στις τράπεζες, στον ΕΦΚΑ και όπου χρωστούσε και τέλος στα δικαστήρια για έκδοση όλων των αποφάσεων».

Ο κ. Νεφελούδης καλεί τον κ. Γεωργιάδη να αφήσει «τα πολλά λόγια και τις επιπολαιότητες». Τον καλεί να μάθει «τι σημαίνει διαχείριση επιχειρηματικών κρίσεων, τι σημαίνει σοβαρότητα και κυρίως τι σημαίνει αγωνία για το εργασιακό αύριο. Αυτά δεν είναι τηλεπωλήσεις», καταλήγει η σχετική δήλωση.