Νομοθετική ρύθμιση για τις σχολικές καθαρίστριες προανήγγειλε η Κούνεβα

Φωτό αρχείου

Νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα καταστεί ευχερέστερη η εφαρμογή της νομοθεσίας για τις περίπου 9.500 συμβασιούχους καθαρίστριες στα σχολικά κτίρια, επεξεργάζονται εντατικά τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών, Εργασίας και Οικονομικών, όπως επισήμανε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνα Κούνεβα, λέγοντας ότι «το 70% των δημάρχων στη χώρα δεν κάνουν τις προσλήψεις βάσει νόμου».

Είναι «πολύ άσχημο και απαράδεκτο, δήμαρχος να μην τηρεί τη νομοθεσία», είπε χαρακτηριστικά η ίδια σε δηλώσεις της που έγιναν στο περιθώριο σημερινής συνάντησης που είχε με εκπροσώπους των σωματείων σχολικών καθαριστριών στο κτίριο του υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, προσθέτοντας ότι «για εμάς είναι διαδικασίες, αλλά και για τις ίδιες τις εργαζόμενες είναι ένα βίωμα πολύ βαρύ και πιεστικό».

Όπως επισήμανε η κ. Κούνεβα, για το θέμα των 9.500 συμβασιούχων καθαριστριών στα σχολικά κτίρια, η ίδια βρίσκεται σε στενή επαφή με τους συναρμόδιους υπουργούς και παρακολουθεί το θέμα στενά. «Πριν από τη συνάντησή μου μαζί τους, μίλησα και πάλι με τους αρμόδιους υπουργούς. Νέα, συγκεκριμένα, δεν έχω, αλλά ξέρω ότι οι αρμόδιοι υπουργοί εργάζονται εντατικά, προκειμένου να προετοιμάσουν το νέο νομοθετικό πλαίσιο και γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις. Δεν μπορούμε να κάνουμε νομοθετική ρύθμιση χωρίς πρώτα να μελετηθεί το θέμα σε βάθος. Δεν ξέρουμε πότε ακριβώς θα τελειώσει η όλη διαδικασία, αλλά γίνεται δουλειά», είπε η κ. Κούνεβα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ -Ε.Α.