Νομοσχέδιο «σκούπα» φέρνει το υπουργείο Εργασίας: Όλες οι αλλαγές σε τηλεργασία, υπερωρίες, συνδικαλιστικό νόμο

Ο κορονοϊός και η διατήρηση της πανδημίας στην «πρώτη γραμμή» της επικαιρότητας, φέρνουν αναπόφευκτα σαρωτικές αλλαγές και στην αγορά εργασίας. Αλλαγές, που είτε επιβάλλονται από τις συνθήκες, σε μια προσπάθεια αποφυγής του συγχρωτισμού για να «σπάσει η αλυσίδα» της διασποράς της νόσου είτε προκύπτουν ως αποτέλεσμα απαιτήσεων των εργοδοτών. Σε κάθε περίπτωση, το υπουργείο Εργασίας, ετοιμάζεται έως τα τέλη Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου, να καταθέσει στη Βουλή νομοσχέδιο με όλες τις αλλαγές που θα τροποποιήσουν άρδην το εργασιακό  τοπίο. Αλλαγές που θα συμπεριλάβουν όχι μόνο την αμιγώς εργασιακή «αγορά», αλλά θα επεκταθούν και στο συνδικαλιστικό πεδίο.

Ας δούμε τους βασικούς άξονες που θα κινηθούν οι παρεμβάσεις που προγραμματίζει το υπουργείο Εργασίας:

  • Τηλεργασία: Πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές και επικαιροποιήσεις στο ρυθμιστικό πλαίσιο, μιας και πρόκειται για ένα πλαίσιο εργασίας που χρησιμοποιήθηκε πάρα πολύ το τελευταίο διάστημα, ελέω κορονοϊού. Κάτι που όσο η πανδημία διατηρείται, εκτιμάται ότι θα επεκταθεί ακόμα περισσότερο. Στόχοι του ρυθμιστικού πλαισίου θα είναι:
  • Διατήρηση των εργασιακών σχέσεων, αλλά και των αμοιβών των εργαζομένων, στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη κατάσταση (προ τηλεργασίας).
  •  Διατήρηση του ίδιου ωραρίου εργασίας, με ευθύνη του εργοδότη.
  • Πλήρης κάλυψη του κόστους εξοπλισμού του εργαζόμενου, επίσης με ευθύνη του εργοδότη.
  • Σεβασμός της ιδιωτικής ζωής του εργαζόμενου.
  • Δήλωση στο σύστημα Εργάνη του ωραρίου τηλεργασίας για κάθε εργαζόμενο.
  • Δημιουργία Εργάνη ΙΙ: Πρόκειται για τη μετεξέλιξη του σημερινού πετυχημένου συστήματος εντοπισμού των ροών απασχόλησης στην αγορά εργασίας του ιδιωτικού τομέα, με την καλύτερη χρήση μοντέλων όπως είναι η ηλεκτρονική κάρτα εργασίας και το ψηφιακό ωράριο εργασίας. Στόχος είναι η καταγραφή του ωραρίου εργασίας, αλλά και οι νέες μορφές απασχόλησης στις οποίες ενδέχεται να βρεθεί στο μέλλον ο εργαζόμενος.
  • Υπερωρίες: Πρόκειται για αλλαγές στο μοντέλο καταγραφής και χορήγησης τους, σε σχέση και με την πανδημία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Για παράδειγμα θα υπάρχει η πρόβλεψη ποια θα είναι η αντιμετώπιση της επιχείρησης, σε εργαζόμενους που θα τίθενται υποχρεωτικά, λόγω κορονοϊού, σε καθεστώς καραντίνας. Πιθανότατα, μετά την επιστροφή τους στην απασχόλησή τους, θα υποχρεώνονται να εργάζονται αυξημένο ωράριο, για να καλύψουν τις ώρες της καραντίνας που δεν δούλευαν, χωρίς να τους καταβάλλεται ποσό ως υπερωρίες.

Συνδικαλιστικός νόμος: Θα υπάρχουν αλλαγές τόσο ως προς το σκέλος των συνδικαλιστικών αδειών, όσο και ως προς το σκέλος της λειτουργίας των συνδικαλιστών ενώσεων. Πρόκειται για το ακανθώδες ζήτημα της αντιπροσώπευσής τους από τους εργαζόμενους κάθε κλάδου, σε σχέση και με τις αποφάσεις που θα καλούνται να λάβουν (πχ διαπραγμάτευση για συλλογικές συμβάσεις εργασίας, απεργίες κλπ.)