Νοσοκομείο Άρτας: 7 μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι σε καθαριότητα και σίτιση

«Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας και σίτισης παραμένουν απλήρωτοι έχοντας μπει στον 7ο μήνα. Οι εργαζόμενοι των 4ωρων και 6ωρων, οι εργαζόμενοι των 400 ευρώ, οι εργαζόμενοι που, επί 24ωρης βάσης, κρατάνε καθαρό το Νοσοκομείο και πηγαίνουν φαγητό στους ασθενείς, αυτοί οι εργαζόμενοι, έρχονται κάθε μέρα για δουλειά και είναι απλήρωτοι από την 1/1/2018».

Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος εργαζομένων στο νοσοκομείο Άρτας, προσθέτοντας ότι «αυτή είναι η μεγάλη επιτυχία της επικοινωνιακής πολιτικής του υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης, που πήρε ένα δίκαιο αίτημα, το “Έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία”, και το έκανε κουρελόχαρτο και “οργισμένες” αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ στην ουσία υλοποιεί μια πολιτική που κάθε άλλο παρά διώχνει τους εργολάβους!».

«Εμείς λέμε “έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία” και το εννοούμε», σημειώνεται στην ανακοίνωση. «Ζητάμε να δημιουργηθούν οργανικές θέσεις για το προσωπικό αυτό στον οργανισμό του νοσοκομείου, ζητάμε να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις του νοσοκομείου προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες όπως κι αυτές της Τεχνικής Υπηρεσίας που έχει ακόμη εργολάβο για την συντήρηση των ΗΜ εγκαταστάσεων, ζητάμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, ζητάμε να μετατραπούν οι συμβάσεις των εργαζόμενων στην καθαριότητα και στην σίτιση σε αορίστου χρόνου, ζητάμε την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων».

«Αυτά όμως δεν τα νομοθετεί η κυβέρνηση! Αντίθετα, με τις αλλεπάλληλες νομοθετικές της ρυθμίσεις για το θέμα αυτό έχει καταφέρει να έχει σε ομηρία χιλιάδες εργαζόμενους και να τους πουλάει εκδούλευση και φύκια για μεταξωτές κορδέλες, κάνοντας κι εμπόριο ελπίδας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο Άρτας.