Νοσοκομειακοί γιατροί: Στάση εργασίας την Πέμπτη και συμμετοχή στα συλλαλητήρια

Στάση εργασίας την Πέμπτη από τις 12.00 – 15.00 και συμμετοχή στα συλλαλητήρια ενάντια στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που ψηφίζεται στη Βουλή, ανακοίνωσε και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

«Τέρμα πια στις αυταπάτες και την αναμονή που καλλιεργούν η κυβέρνηση και οι δυνάμεις του συμβιβασμού», τονίζει με ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ και υπογραμμίζει ότι «κανένας συνάδελφος δεν πρέπει να παρασυρθεί από τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης που τάζουν λαγούς και πετραχήλια».

«Η “μεταμνημονιακή” Ελλάδα όχι μόνο δεν φέρνει ανάκτηση των απωλειών που είχαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια αλλά θα κλιμακώσει περισσότερο την επίθεση σε βάρος μας με βάση τα μνημόνια διαρκείας και επιτήρησης της Ε.Ε. Με κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας διεκδικούμε:

  • Υπογραφή νέας κλαδικής συμφωνίας. Σταθερό ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας. 5ήμερο-6ωρο-30ωρο με μία ενεργή εφημερία την εβδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα. Κατάργηση του νομοθετικού εκτρώματος που διευθετεί το χρόνο εργασίας.
  • Αποκατάσταση των μισθολογικών και συνταξιοδοτικών μας απωλειών.
  • Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος επικουρικός, κανείς συμβασιούχος. Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων ομηρίας και ανακύκλωσης της ανεργίας. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία-Πρόνοια για όλο το λαό», καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ.