Ξεκινά η Ηλεκτρονική Κάρτα Εργασίας – Πού στοχεύει το υπουργείο, τι φοβούνται τα Συνδικάτα

Το ακριβές ωράριο εργασίας όσων εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα ως μισθωτοί, απασχολεί το αρμόδιο υπουργείο. Γι’ αυτό αποφασίστηκε, όπως ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ, να τεθεί σε ισχύ το μέτρο της Ηλεκτρονικής Κάρτας Εργασίας. Ένα μέτρο που υπήρχε ήδη από το 2011, αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκε στην πράξη, λόγω της διαφωνίας που είχαν οι εκπρόσωποι των δανειστών. Η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου θα πραγματοποιηθεί αρχικά πιλοτικά, σε μεγάλες επιχειρήσεις και στη συνέχεια θα επεκταθεί στο σύνολο του ιδιωτικού τομέα.

Του Χάρη Δημητρίου

Με την χρήση της συγκεκριμένης κάρτας εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί ένα ισχυρό πλήγμα στην υποδηλωμένη εργασία. Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει αποφασιστεί να αυξηθούν κατά 10% οι εισφορές των εργοδοτών για τις υπερωρίες που εγγράφονται σε όσους εργαζόμενους έχουν σύμβαση μερικής απασχόλησης. Το μέτρο αυτό επίσης στοχεύει στην καταπολέμηση της υποδηλωμένης εργασίας, που αποτελεί «γάγγραινα» στα θεμέλια του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης της χώρας, αφού αποστερεί ένα σημαντικό μέρος από τα έσοδα του ΕΦΚΑ.

Στο υπουργείο Εργασίας, εξετάζουν τον τρόπο που η Ηλεκτρονική Κάρτα θα καταστεί εφικτό να διασυνδεθεί με το σύστημα Εργάνη, συνδυαστικά με την υποβολή Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) από τους εργοδότες. Τα στοιχεία από αυτές τις δύο αλλαγές στη λειτουργία των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, εκτιμάται ότι θα είναι πολύ χρήσιμα για να διαπιστώνεται σε «πραγματικό χρόνο» πού εμφανίζεται η υποδηλωμένη εργασία, ώστε να πραγματοποιούνται στοχευμένοι έλεγχοι και να επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα.

Στη διάταξη που είχε θεσμοθετηθεί το 2011 προβλεπόταν πρόστιμο για τους εργοδότες (400 ευρώ), αλλά και για τους εργαζόμενους (200 ευρώ), από τη μη χρήση της κάρτας εργασίας. Αυτό ακριβώς είναι το πεδίο που τα συνδικάτα επιθυμούν να υπάρξουν αλλαγές: να μην επιβαρύνεται με πρόστιμο ο εργαζόμενος, αφού μπορεί να εξαναγκάζεται να μην χρησιμοποιήσει την κάρτα του… Επίσης, ζητείται να διασφαλιστεί ότι θα υπάρξει προστασία των προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων, μέσω αυτής της διαδικασίας.