Ξεκινούν οι αιτήσεις για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων

Σε λειτουργία θα βρίσκεται σε λίγες μέρες η ηλεκτρονική πλατφόρμα που εξυπηρετεί το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας (ΕΣΚ). Όλες οι προσφερόμενες θέσεις θα αναρτηθούν στην πλατφόρμα και οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι θα κληθούν να υποβάλουν αιτήσεις.

Τα παραπάνω δήλωσε σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, υπογραμμίζοντας ότι «μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί περίπου 1.000 αιτήματα από φορείς της δημόσιας διοίκησης, κυρίως υπουργεία, για πλήρωση κενών θέσεων μέσω της κινητικότητας».

«Επιπλέον», όπως επισήμανε η κ. Γεροβασίλη, «η πλατφόρμα του ΕΣΚ έχει συνδεθεί με την ηλεκτρονική πλατφόρμα της Απογραφής, προκειμένου να διασφαλιστεί η διαλειτουργικότητα με τα ήδη υφιστάμενα ηλεκτρονικά εργαλεία διοίκησης προσωπικού».

«Την επόμενη εβδομάδα«, υπογράμμισε, «πρόκειται να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας για να ξεκινήσει η διαδικασία έγκρισης των αιτημάτων των υπηρεσιών για κάλυψη κενών θέσεων που πληρούν τα κριτήρια της σχετικής νομοθεσίας».

«Πλέον, με την εφαρμογή του νέου συστήματος κινητικότητας μπαίνει τέλος σε μεγάλο κομμάτι της γραφειοκρατίας και των πελατειακών σχέσεων», κατέληξε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.