Ξενοδοχείο στην Κέρκυρα έβαλε μαγείρισσα να δουλεύει από το… σπίτι!

Απίστευτο αλλά πέρα για πέρα αληθινό. Ξενοδοχείο στην Κέρκυρα, θέλοντας να πιέσει μια εργαζόμενη στα μαγειρεία να αποδεχτεί την απόλυσή της, την υποχρέωσε να δουλεύει… από το σπίτι! Η καταγγελία αυτή έγινε επίσημα από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) και δείχνει το μέγεθος της αναλγησίας που μπορεί να βιώσει ένας εργαζόμενος στο χώρο εργασίας του.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΕΤ, η υπόθεση αφορά την κυρία Αντιγόνη Λευθεριώτη, η οποία είναι πρόεδρος του Σωματείου Μαγείρων στο νομό Κέρκυρας. Εργαζόταν στο ξενοδοχείο Ionian Park στην Κέρκυρα και μετά από 26 έτη απασχόλησης, η εργοδοσία προσπάθησε να την απολύσει για τη συνδικαλιστική της δράση. Η εργαζόμενη προσέφυγε στα αρμόδια δικαστήρια, τα οποία την δικαίωσαν και ζήτησαν την επιστροφή της στην εργασία της.

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΕΤ, «αντ’ αυτού η εργοδοσία περιόρισε τη συναδέλφισσα σε εργασία κατ’ οίκον (μαγείρισσα κατ’ οίκον πρώτη φορά ακούμε), προκαλώντας έτσι βλαπτική μεταβολή στους όρους αμοιβής και εργασίας, ενώ εδώ και τρεις μήνες είναι απλήρωτη»…

Παρά το γεγονός ότι καταβλήθηκε προσπάθεια από το υπουργείο Εργασίας για να πραγματοποιηθεί τριμερής συμφιλιωτική συνάντηση με την επιχείρηση IONIAN GROUP μονοπρόσωπη ΕΠΕ, τελικά δεν βρέθηκε λύση στο πρόβλημα.