ΟΑΕΔ: Ανοίγουν οι αιτήσεις για την πρόσληψη 5.066 ανέργων στην πυροπροστασία

Ξεκινά η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ, ανέργους ηλικίας άνω των 18 ετών, για 5.066 θέσεις πλήρους απασχόλησης στην προστασία των δασικών εκτάσεων για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών.

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις θα υποβάλλονται από τη Δευτέρα, 21/5/2018 στις 10 το πρωί και ώς τις 31/5/2018 στις 12 το μεσημέρι.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ και του Πράσινου Ταμείου και σχεδιάστηκε από κοινού από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Οι ωφελούμενοι θα εργάζονται στην προστασία των δασικών εκτάσεων της χώρας από πυρκαγιές, αλλά και στη διαχείριση των ήδη καμένων περιοχών προς αποφυγή μελλοντικών καταστροφών. Επιπλέον, με την επίβλεψη των δασαρχείων θα εκπονήσουν οικολογικές δράσεις προστασίας της βιοποικιλότητας των δασών με σκοπό την ανάπτυξη και τη διατήρηση βιώσιμων πληθυσμών και οικοσυστημάτων.

Σημειώνεται, πως δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ηλικίας άνω των 18 ετών.

Δείτε εδώ αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα, την υποβολή αιτήσεων και τη δημόσια πρόσκληση του ΟΑΕΔ