ΟΑΕΔ: «Ευχές» αντί… μισθού στις 478 απλήρωτες καθαρίστριες

Παραμένει το αδιέξοδο για τις 478 καθαρίστριες του ΟΑΕΔ που εργάζονται με μερική απασχόληση στον Οργανισμό και οι οποίες είναι απλήρωτες από το Μάιο, εξαιτίας της μη έγκρισης του εντάλματος πληρωμής από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ενδεικτική της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, η οποία φέρνει στην επιφάνεια αγκυλώσεις και γραφειοκρατικές δυσλειτουργίες που κρατάνε κυριολεκτικά σε ομηρεία 478 εργαζόμενες με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και αμοιβές που κυμαίνονται μεταξύ 300 και 400 ευρώ, είναι η επιστολή που τους έστειλε από τις 9 Αυγούστου η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη.

Στην επιστολή της η κ. Καραμεσίνη, αφού περιγράφει την κατάσταση αρκείται σε ευχολόγια, παραδεχόμενη το αδιέξοδο, ενώ αντί για δέσμευση εξεύρεσης λύσης εντός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου, τους εύχεται καλό… Δεκαπενταύγουστο και τις ευχαριστεί για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στον ΟΑΕΔ.

Επίσης, η διοικήτρια του ΟΑΕΔ στην επιστολή της επισημαίνει ότι η νομική υπηρεσία του Οργανισμού έχει αναλάβει πρωτοβουλία για να επανεξεταστεί η υπόθεση από την Υπηρεσία Επιτρόπου Ελεγκτικού Συνεδρίου και προσθέτει ότι αναμένεται σύντομα να ολοκληρωθεί η διαδικασία της εξέτασης των ενστάσεων που πραγματοποιεί το ΑΣΕΠ, έτσι ώστε να κριθεί νόμιμος ο διαγωνισμός βάσει του οποίου προσλήφθηκαν από τον ΟΑΕΔ οι συγκεκριμένες καθαρίστριες, τον περασμένο Μάιο και να ξεμπλοκάρει η διαδικασία πληρωμής τους.

Τέλος, η κ. Καραμεσίνη είναι καθησυχαστική για την ισχύ των συμβάσεων που έχουν υπογράψει οι καθαρίστριες με τον ΟΑΕΔ.

Διαβάστε και: Διευκρινίσεις (που δεν αλλάζουν την… ουσία) για τις 478 απλήρωτες καθαρίστριες του ΟΑΕΔ

Δείτε την επιστολή της κ. Καραμεσίνη στις απλήρωτες καθαρίστριες του ΟΑΕΔ

20180814 Επιστολή Διοικήτριας ΟΑΕΔ προς Προσωπικό Καθαριότητας