Πρωτάκουστο: Ο ΟΑΕΔ έχει απλήρωτες από το Μάιο 478 καθαρίστριες!

Ελλάς το μεγαλείο σου θα έπρεπε να είναι ο τίτλος του θέματος, ωστόσο, όταν μιλάμε για εργαζόμενους και, μάλιστα, με ελαστικές μορφές εργασίας 4ωρης απασχόλησης και οχτάμηνα, όχι σε κάποιον εργασιακό χώρο «γαλέρα», αλλά στον ίδιο τον… ΟΕΑΔ, τέτοιες ειδήσεις προκαλούν οργή και απογοήτευση για μια χώρα που κυριολεκτικά… τρώει τα παιδιά της.

Στον ΟΑΕΔ, στον Οργανισμό που υποτίθεται είναι επιφορτισμένος αφενός με τη στήριξη των ανέργων και αφετέρου με την προώθησή τους σε θέσεις εργασίας, οι 478 καθαρίστριες που προσλήφθηκαν, μέσω (άκουσον – άκουσον!) εταιρείας εύρεσης εργασίας, το Μάιο για τις ανάγκες του Οργανισμού, παραμένουν απλήρωτες, επειδή ο πάρεδρος τους Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν έχει ακόμα υπογράψει για την εκταμίευση του σχετικού κονδυλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πάρεδρος δεν υπογράφει για να «τρέξει» η μισθοδοσία των καθαριστριών, εξαιτίας του ότι η εταιρεία που έκανε την πρόσληψή τους στο παρελθόν είχε κερδίσει ασφαλιστικά μέτρα εις βάρος του δημοσίου για άλλη σύμβαση παροχής εργασίας, με τον πάρεδρο σήμερα να θεωρεί ότι πρώτα πρέπει να λήξει η δικαστική διαμάχη της εταιρείας με το Δημόσιο για τους όρους της παλιότερης σύμβασης και μετά να προχωρήσει η ολοκλήρωση της νέας σύμβασης.

Χτες, μάλιστα, για το μείζον αυτό θέμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τη διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. του ΟΑΕΔ και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Θανάσης Γκώγκος πραγματοποίησε παρέμβαση στην Διοίκηση του ΟΑΕΔ απαιτώντας:

1. Να καταβληθούν τώρα τα δεδουλευμένα σε όλους τους εργαζόμενους.

2. Να διασφαλισθεί η συνέχεια της δουλειάς τους.

«Η όποια διένεξη ανάμεσα στον ΟΑΕΔ και πρώην εργολάβου δεν μπορεί να αποτελεί αιτία για να μένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι. Για μια ακόμη φορά εργαζόμενοι, άνεργοι και μακροχρόνια άνεργοι είναι τα θύματα της αντεργατικής πολιτικής που όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, εφαρμόζουν και προωθούν απαρέγκλιτα τους στόχους του μεγάλου κεφαλαίου, για εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, με μισθούς πείνας, με τρίμηνα, 4μηνα, οκτάμηνα κλπ.», τονίζεται σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.