Διευκρινίσεις (που δεν αλλάζουν την… ουσία) για τις 478 απλήρωτες καθαρίστριες του ΟΑΕΔ

Οφείλουμε να κάνουμε κάποιες διορθώσεις – διευκρινίσεις σχετικά με το ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε για τις 478 απλήρωτες καθαρίστριες του ΟΑΕΔ.

Σε email που έφτασε στο asfalistiko.gr (τα στοιχεία του αποστολέα είναι στη διάθεση του site) σημειώνεται ότι δεν πρόκειται για εργαζόμενες που προσλήφθηκαν μέσω γραφείου ευρέσεως εργασίας, αλλά με προκήρυξη του ΟΑΕΔ μέσω ΑΣΕΠ, υπ αριθμόν ΣΟΧ1/2018 του ΟΑΕΔ και πρόκειται για συμβασιούχους ορισμένου χρόνου ιδιωτικού δικαίου.

Στο ίδιο email σημειώνεται ότι η μη καταβολή της μισθοδοσίας οφείλεται σε ένα διαδικαστικό ζήτημα που αφορά στη διοίκηση του ΟΑΕΔ και την επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ στο ίδιο email επισημαίνεται ότι η όλη υπόθεση βρίσκεται σε διαδικασία επίλυσης.

Όπως και να έχει, πάντως, η ουσία του ζητήματος δεν αλλάζει. Είναι απαράδεκτο επισφαλώς εργαζόμενοι να παραμένουν απλήρωτοι από το Μάιο, εξαιτίας «διαδικαστικών» προβλημάτων, τα οποία αναδεικνύουν παθογένειες και δυσλειτουργίες μιας γραφειοκρατικής τυπολατρίας η οποία, σε συνδυασμό με την απουσία οποιασδήποτε προνοητικότητας, οδηγεί σε τέτοια απίστευτα περιστατικά, όπου οι τύποι «καταπίνουν» την ουσία και πολύ περισσότερο τις πραγματικές και αμείλικτες ανάγκες εργαζομένων, πολύ δε περισσότερο εργαζομένων – «λάστιχο».

Το πλήρες email, όπως έφτασε στο asfalistiko.gr, έχει ως εξής:

«Η αφορμη για το μειλ που σας αποστελουμε ειναι το αρθρο σας με τα ατομα που εργαζονται στην καθαριοτητα των κτιριων του ΟΑΕΔ.

Η διαδικασια προσληψεως μας εγινε με προκυρηξη του ΟΑΕΔ μεσω ΑΣΕΠ ,υπ αριθμον ΣΟΧ1/2018 του ΟΑΕΔ ,δεν ειμαστε απο γραφεια ευρεσεως εργασιας ,αλλα συμβασιουχοι ορισμενου χρονου ιδιωτικου δικαιου.

Επισης το θεμα μη καταβολης μισθοδοσιας που προεκυψε ,ειναι διαδικαστικο και αφορα τη διοικηση του Οαεδ και την επιτροπο ελεγκτικου συνεδριου .απο πληροφοριες που εχουμε μεσα απο τη διοικηση βρισκεται ηδη σε διαδικασια επιλυσης .
Θα παρακαλουσαμε να διορθωθει το κειμενο σας .
Για την οποια διευκρινηση  παρακαλω επικοινωνηστε.

Με εκτιμηση
Μ.Γ. και λοιποι εργαζομενοι με τη ΣΟΧ1/2018»