ΟΑΕΔ: Την Πέμπτη η προκήρυξη για το πρόγραμμα πρόσληψης 5.500 πτυχιούχων ανέργων 22-29 ετών

Την ερχόμενη Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου, αναμένεται -σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του asfalistiko.gr,- η προκήρυξη από τον ΟΑΕΔ για το πρόγραμμα που αφορά στην πρόσληψη 5.500 άνεργων πτυχιούχων ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, σε υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς, με μισθούς πολύ πιο πάνω από των κατώτατο μισθό.

Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα εντάσσεται στη δέσμη των 11 νέων προγραμμάτων για ανέργους που θα τρέξουν μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2019, με έμφαση στους πτυχιούχους νέους, όπως εξήγγειλε πρόσφατα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Αντικείμενο του ειδικού προγράμματος είναι η απασχόληση 5.500 άνεργων πτυχιούχων (ωφελούμενοι) σε υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς, όπως αυτοί ορίζονται στο άρθρο 51 του ν. 1892/1990 και οι οποίοι δεν ασκούν οικονομική δραστηριότητα (φορείς υποδοχής).

Δείτε εδώ αναλυτικά ολόκληρη την Κοινή Υπουργική Απόφαση με όλες τις λεπτομέρειες του προγράμματος για τους δικαιούχους, τις αμοιβές, τη μοριοδότηση κ.λπ.