ΟΑΕΔ: Το α’ τρίμηνο δημιουργήθηκαν 6.136 νέες θέσεις εργασίας

Στις 6.136 ανέρχονται οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν το α’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, μέσω των προγραμμάτων απασχόλησης που προωθεί ο ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού, καταγράφηκε αύξηση κατά 69% και 61% σε σχέση με το Α΄ τρίμηνο του 2020 και του 2019 αντίστοιχα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ανοδική πορεία στις θέσεις απασχόλησης προκύπτει παρά το lockdown και τις πρωτόγνωρες επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία και στην αγορά εργασίας, γενικότερα.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης του Οργανισμού, υλοποιούνται 8 ανοικτά προγράμματα με συνολικά 42.600 επιδοτούμενες νέες θέσεις εργασίας. Τα ποσοστά επιχορήγησης των θέσεων αυτών φτάνουν έως το 100% του μισθού και των εισφορών, ενώ υπάρχουν απλουστευμένοι όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής, καθώς και ταχύτερες διαδικασίες ένταξης, πρόσληψης και πληρωμής και δεν υπάρχουν δεσμεύσεις μετά το τέλος της επιχορήγησης.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ http://www.oaed.gr/anoikta-programmata