ΟΑΕΔ: 1.000 προσλήψεις στα ανοιχτά προγράμματα απασχόλησης μέσα σε ένα μήνα

Μέσα σε ένα μήνα υποβλήθηκαν 4.000 νέες αιτήσεις και πραγματοποιήθηκαν 1.000 προσλήψεις ανέργων στα 14 ανοιχτά προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ. Μάλιστα, έως το τέλος του έτους αναμένονται περισσότερες από 1.000 επιπλέον τοποθετήσεις σε θέσεις εργασίας, από αυτές ακριβώς τις αιτήσεις.

Του Χάρη Δημητρίου

Τα ανωτέρω στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη διοίκηση του Οργανισμού, σε μια προσπάθεια να φανεί ότι ήταν αυξημένο το ενδιαφέρον για συμμετοχή στις δράσεις απασχόλησης του ΟΑΕΔ μετά την ευρεία δημοσιοποίηση τους.

Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Νοεμβρίου, ο Οργανισμός έδωσε στη δημοσιότητα τα 14 προγράμματα απασχόλησης, που παραμένουν ανοιχτά. Ένα μήνα μετά προέκυψαν πολύ θετικά αποτελέσματα.

Ουσιαστικά, αφυπνίστηκαν οι ενδιαφερόμενοι εργοδότες, οι οποίοι βρήκαν κίνητρο για να συμμετάσχουν στα προγράμματα αυτά και να καλύψουν κενές θέσεις εργασίας που είχαν, με ανέργους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ. Υπενθυμίζεται ότι όσοι εργοδότες το επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα μέσω της διαδικτυακής πύλης του Οργανισμού Απασχόλησης (στην κατηγορία ”Προγράμματα ανοικτά προς την υποβολή αιτήσεων”) να ενημερωθούν για το σύνολο των δράσεων απασχόλησης που βρίσκονται σε ισχύ και να εκδηλώσουν εμπρόθεσμα ενδιαφέρον συμμετοχής, πριν συμπληρωθούν οι προσφερόμενες θέσεις.

Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης δήλωσε ότι «η πρωτοβουλία που λάβαμε πριν από περίπου ένα μήνα, για να προχωρήσουμε στη δυναμική και ευρεία δημοσιοποίηση των ανοικτών προγραμμάτων του Οργανισμού Απασχόλησης, έφερε θετικά αποτελέσματα. Οι επιχειρήσεις, δεδομένου ότι ξεκάθαρος στόχος μου είναι η ενίσχυση του Ιδιωτικού Τομέα, και οι άνεργοι έδειξαν αυξημένο ενδιαφέρον συμμετοχής. Αυτό φαίνεται από το σύνολο των επιπλέον αιτήσεων και των τοποθετήσεων που πραγματοποιήθηκαν μέχρι και την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019.

Θα συνεχίσουμε να επικοινωνούμε τόσο τις δράσεις απασχόλησης, όσο και το σύνολο των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, ούτως ώστε οι επιχειρήσεις, οι εργοδότες και φυσικά οι άνεργοι, τους οποίους θέλουμε να στηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο για να βρουν τη θέση τους στην αγορά εργασίας, να γνωρίζουν πώς μπορούν να ωφεληθούν.

Παράλληλα, καθημερινά οι δράσεις που βρίσκονται σε ισχύ αξιολογούνται και όπως έχω κάνει γνωστό, όσες εξ αυτών κριθούν ότι δεν έχουν τα απαιτούμενα για εμάς αποτελέσματα, εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος -και αφού προηγουμένως υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση- θα κλείσουν, για να πάρουν τη θέση τους νέα, πιο αποτελεσματικά προγράμματα

Ο νέος ΟΑΕΔ επιθυμούμε να είναι πιο ευέλικτος, καθημερινά να αφουγκράζεται και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αγοράς εργασίας και να δίνει τις λύσεις τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, συμβάλλοντας στην περαιτέρω αποκλιμάκωση της ανεργίας και στην ένταξη των αναζητούντων εργασία πολιτών στην απασχόληση».