ΟΕΝΓΕ: Δεν πληρώνουν τους επικουρικούς παρά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Αν και η απόφαση της διάσκεψης κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την αποπληρωμή δεδουλευμένων επικουρικών γιατρών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού Δημόσιων Νοσοκομείων, Κ.Υ. και ΠΕΔΥ, που συνεδρίασε στις 12 Δεκεμβρίου, ήταν θετική, ωστόσο, πάρεδροι δεν υπογράφουν τα εντάλματα πληρωμής των επικουρικών.

Το παραπάνω σημειώνει με σημερινή ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), διευκρινίζοντας ότι «στο απόσπασμα της πράξης του Ι τμήματος του κλιμακίου προληπτικού ελέγχου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δεν αναπτύσσεται το σκεπτικό της απόφασης με αποτέλεσμα πάρεδροι να μην υπογράφουν τα εντάλματα πληρωμής των συναδέλφων επικουρικών».

«Γίνονται σήμερα διαρκώς παρεμβάσεις από την Ομοσπονδία προς το Ελεγκτικό Συνέδριο και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει. Απαιτούμε να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος και να δοθεί παράταση από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών ώστε τα γραφεία μισθοδοσίας των Νοσοκομείων να υποβάλλουν τα XML αρχεία και να γίνει η αποπληρωμή των δεδουλευμένων των συναδέλφων επικουρικών εντός Δεκεμβρίου», τονίζει η ΟΕΝΓΕ.