ΟΕΝΓΕ: Η εγκύκλιος του υπ. Υγείας για τους επικουρικούς δεν αντιμετωπίζει το ζήτημα!

Φωτό αρχείου

Άμεση ήταν η απάντηση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) στην εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας για τους επικουρικούς, για το θέμα των οποίων σήμερα πραγματοποιείται στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

«Το έγγραφο του υπουργείου Υγείας», επισημαίνει η ΟΕΝΓΕ, «που στάλθηκε στις 20/6/18 στους Διοικητές των ΥΠΕ και έγινε γνωστό χθες 21/6/18 (και για το οποίο ως ΟΕΝΓΕ δεν είχαμε καμία ενημέρωση), σαφέστατα δεν επιλύει το θέμα, αλλά απλά προαναγγέλλει μια νομοθετική ρύθμιση το περιεχόμενο της οποίας δεν είναι γνωστό. Σε ό,τι αφορά το σημείο του εγγράφου που αναφέρει “η καταβολή των αποδοχών του προαναφερόμενου προσωπικού συνεχίζεται και γίνεται κανονικά, χωρίς να χρειάζεται η προηγούμενη θεώρηση των αντίστοιχων ενταλμάτων πληρωμής”, είναι ανακριβές καθώς πολλοί συνάδελφοι είναι ήδη επί μήνες απλήρωτοι ακριβώς επειδή οι αρμόδιοι επίτροποι δεν εγκρίνουν τα εντάλματα πληρωμής».

«Αν οι υπουργοί εννοούν ότι οι συνάδελφοι από δω και πέρα θα πληρώνονται με αθεώρητα εντάλματα πληρωμής, τότε θα πρέπει να μας εξηγήσουν με ποιον τρόπο νομοθετικά θα παρακάμψουν τη θεώρηση των ενταλμάτων πληρωμής από τους επιτρόπους του Ελεγκτικού Συνεδρίου όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία».

«Η σημερινή μας κινητοποίηση – στάση εργασίας 11.00 με 15.00 και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 11.30 πμ – πρέπει να είναι μαζική και δυναμική. Απαιτούμε πραγματική λύση στο πρόβλημα που η ίδια η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει με την πολιτική της», καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ.