ΟΙΥΕ: Θετική η απόφαση Σκλαβενίτη να εφαρμόσει την κλαδική ΣΣΕ και στους εργαζομένους του πρώην Μαρινόπουλου

Αύξηση στις αποδοχές του θα δει ένας σημαντικός αριθμός εργαζομένων του πρώην Μαρινόπουλου, που εξαγοράστηκε από την Σκλαβενίτης.

Αυτό προκύπτει από την απόφαση των σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης να εφαρμόσουν την τελευταία Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του εμπορίου και για τους εργαζόμενους που προέρχονται από τον Μαρινόπουλο.

Είναι αναμφίβολα σε θετική κατεύθυνση η απόφαση αυτή, εκτιμά η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), που βλέπει ότι με τον τρόπο αυτό εφαρμόζεται καθεστώς «ίσης μεταχείρισης» και για τους εργαζόμενους στο Μαρινόπουλο, που «είχαν δει τους μισθούς και τους όρους εργασίας τους να εξαερώνονται επί σειρά ετών».

Σύμφωνα με την ΟΙΥΕ, η εξέλιξη αυτή θέτει επιπροσθέτως «ίσους όρους επιχειρηματικού ανταγωνισμού ως προς το εργασιακό κόστος, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων Σ/Μ εφαρμόζει πλέον την κλαδική ΣΣΕ». Η Ομοσπονδία εκτιμά επίσης ότι η απόφαση αυτή «ανοίγει τον δρόμο για ευρύτερες συμφωνίες στα μισθολογικά και εργασιακά θέματα, αλλά και στα ζητήματα της υπεράσπισης της κυριακάτικης αργίας στον κλάδο των τροφίμων».

Υπενθυμίζεται ότι η ισχύουσα συλλογική σύμβαση του κλάδου του εμπορίου προβλέπει κατώτατο μισθό στα 860 ευρώ.