Οι εργαζόμενοι πληρώνονται κανονικά για τις ημέρες Γενικής Αργίας – Μέτρα στήριξης και για τους εργοδότες

(Ξένη Δημοσίευση) Μηχάνημα του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιεί άνοιγμα δρόμου με την απομάκρυνση του χιονιού, Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022. Η τιτάνια μάχη συνεχίζεται για την αποκατάσταση των προβλημάτων στο κέντρο και στις γειτονιές της Αθήνας. Σαράντα έξι βαριά μηχανήματα συνεχίζουν το έργο του αποχιονισμού και τη ρίψη αλατιού και τριάντα συνεργεία καθαρίζουν απομακρύνουν πεσμένα δέντρα και κλαδιά. Για δεύτερο 24ωρο όλες οι υπηρεσίες και το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου Αθηναίων εξακολουθούν να δίνουν τεράστια μάχη προκειμένου να αντιμετωπιστούν όσο το δυνατό πιο άμεσα και αποτελεσματικά τα προβλήματα που δημιούργησε η χιονοκαταιγίδα «Ελπίς», στην Αθήνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ/STR

Οι πληρωμές των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, θα πραγματοποιηθούν κανονικά για το διήμερο 25 – 26 Ιανουαρίου. Πρόκειται για το «κρίσιμο» διάστημα, όπου λόγω κακοκαιρίας, εφαρμόστηκε σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, το μέτρο της Γενικής Αργίας. Όμως, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, για τις ίδιες ημέρες ο Κρατικός Προϋπολογισμός θα αναλάβει να καταβάλλει τις εργατικές και τις εργοδοτικές εισφορές που επιβαρύνουν τις ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Για το συγκεκριμένο θέμα της απαλλαγής από την καταβολή εισφορών (εργοδοτικών και εργατικών), θα υπάρξει ειδική νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα κατατεθεί άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή, από το υπουργείο Εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι και για σήμερα, 26 Ιανουαρίου, αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των ιδιωτικών επιχειρήσεων στις περιφέρειες Αττικής, Κρήτης, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα, στο πλαίσιο της Κατάστασης Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας «Ελπίς», που έχει πλήξει τη χώρα. Επίσης, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών αναστέλλεται για σήμερα, η λειτουργία της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΟΠΕΚΑ, αλλά και η Περιφερειακή Διοίκηση Κρήτης.