Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Χίου καταγγέλλουν την εκχώρηση λειτουργιών σε ιδιώτες

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ νομού Χίου χαρακτηρίζει σκανδαλώδη την απόφαση του προέδρου του Νομικού Προσώπου του Δήμου, κ. Παντελή Καμπούρη, να αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία παροχής υπηρεσιών τη λειτουργία τμημάτων του Νομικού Προσώπου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ο κ. Καμπούρης , εμπαίζει και αγνοεί για μια ακόμη φορά τους ανέργους της Χίου. Με την αμφιλεγόμενη νομικά απόφασή του, η οποία στερείται κάθε ηθικού ερείσματος καθώς αποκλείεται η δυνατότητα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και συμμετοχής κυρίως ανέργων συμπολιτών, ξεκίνησε τη διαδικασία ανάθεσης σε Ιδιωτική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, τη “στελέχωση του Ιωνικού Κολυμβητηρίου” με νοσηλευτές – ναυαγοσώστες – γυμναστές».

Και συνεχίζουν θέτοντας δύο συγκεκριμένα ερωτήματα: «Γιατί συνεχίζετε με πρόσχημα την εύρυθμη λειτουργία του Νομικού Προσώπου, τις απευθείας αναθέσεις σε εξωτερικούς συνεργάτες εδώ και τρία χρόνια, σε όλες ανεξαιρέτως τις δομές του Νομικού Προσώπου; Γιατί δεν προχωρήσατε τον Φεβρουάριο του 2017 σε προγραμματισμό προσλήψεων για την κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό των δομών του Νομικών Προσώπου, μέσω ΑΣΕΠ σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Εσωτερικών, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο άνεργο να συμμετέχει;»

«Συμμεριζόμαστε απόλυτα την αγωνία σας για εύρυθμη λειτουργία του Νομικού Προσώπου προς όφελος των δημοτών, αλλά δυστυχώς δεν μας πείθετε πια κ. Καμπούρη… Καλούμε την Δημοτική Αρχή Βουρνού να δώσει εξηγήσεις στην χιακή κοινωνία που ταλανίζεται από την ανεργία. Η σιωπή της σε αυτή την περίπτωση δεν είναι χρυσός… το αντίθετο μάλιστα», υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι.

Τέλος, εκφράζουν την ανησυχία τους ότι με αντίστοιχες, ήδη ληφθείσες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, πρόκειται με ανάλογες διαδικασίες να στελεχωθούν παιδικοί σταθμοί, αθλητικοί και πολιτιστικοί χώροι κ.λπ.