Οι εργοδότες θέλουν να καταργηθεί η επέκταση της Σύμβασης για τους εργαζόμενους στο Μέταλλο – «Φάμπρικα» προσφυγών στο ΣτΕ

Νέα επίθεση των εργοδοτών κατά των θεσμοθετημένων μέτρων υπέρ των εργαζομένων. Μετά την προσφυγή του ΣΕΒ κατά του κατώτατου μισθού και των τριετιών, έρχεται ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ) να προσφύγει με τη σειρά του κατά της επέκτασης της Συλλογικής Σύμβασης που υπάρχει στον κλάδο του μετάλλου!

Του Χάρη Δημητρίου

Η σχετική προσφυγή έχει κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) και, όλως τυχαίως, η εκδίκαση της υπόθεσης είναι στις 8 Οκτωβρίου, ίδια ημέρα με εκείνη που έχει υποβάλλει ο ΣΕΒ για τον κατώτατο μισθό. Επίσης, η προσφυγή έγινε γνωστή στο υπουργείο Εργασίας στις 2 Ιουλίου, ίδια ημερομηνία με τη γνωστοποίηση και της προσφυγής του ΣΕΒ… Είναι προφανές από τον χρόνο που επιλέχθηκε για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ότι έχει σχηματιστεί ένα κοινό εργοδοτικό μέτωπο σε βάρος θετικών μέτρων που έλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση και με την ανοχή της νέας, επιχειρείται να καταπέσουν δικαστικά, κεκτημένα εργατικά δικαιώματα που αυξάνουν τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα και βελτιώνουν τις συνθήκες διαβίωσης χιλιάδων εργαζομένων.

Ειδικότερα, η προσφυγή ορίζει ξεκάθαρα ότι κατατέθηκε σε βάρος της απόφασης της πρώην υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, η οποία εκδόθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2010. Πρόκειται για την υπουργική απόφαση με την οποία κηρύσσεται ως γενικώς υποχρεωτική η Συλλογική Σύμβαση που υπήρχε από 30 Ιουλίου 2018 και αφορά τους όρους «αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων σε επιχειρήσεις μεταλλευτικές, λιγνιτορυχεία, ορυχεία, επεξεργασίας εμπλουτισμού ή μεταποίησης μεταλλευμάτων ορυκτών, μελετών και εκμετάλλευσης».

Η ακύρωση αφορά την επέκταση της εν λόγω σύμβασης ως «γενικώς υποχρεωτική» για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου. Ουσιαστικά η υπουργική απόφαση έκανε δεκτή προηγούμενη γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ), η οποία αποδείκνυε ότι η συγκεκριμένη ΣΣΕ καλύπτει πάνω από το 51% των εργαζομένων του κλάδου. Οι εργοδότες διαφωνούν με το σκέλος της απόφασης που κάνει χρήση του νόμου και υποχρεώνει να ισχύει η Σύμβαση και για εργαζόμενους που βρίσκονται εκτός της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδος (ΟΜΕ).

Η σύμβαση, χαρακτηρίζεται από τους εργοδότες ως «ομοιοεπαγγελματική» και όχι ως «κλαδική» και άρα, εκτιμούν ότι δεν έπρεπε να επεκταθεί για το σύνολο των εταιριών του κλάδου. Στην προσφυγή τονίζεται ότι το ΑΣΕ χρησιμοποίησε εσφαλμένα στοιχεία και άρα δεν θα έπρεπε να επεκτείνει τη Σύμβαση. Με βάση τα στοιχεία που παρατίθενται, η σύμβαση καλύπτει 4.000 άτομα, ενώ στο σύνολο του κλάδου εργάζονται περίπου 18.000 άτομα. Άρα δεν καλύπτεται η προϋπόθεση του 51% συνεπώς δεν έπρεπε η σύμβαση να επεκταθεί.

Ο ΣΜΕ υπογραμμίζει ότι οι συμβάσεις που υπογράφει με τους εργαζόμενους είναι ομοιοεπαγγελματικές, άρα δεν καλύπτουν το σύνολο του κλάδου, παρά μόνο συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων. Ο Σύνδεσμος επισημαίνει ότι μόλις 250 εργαζόμενοι είναι μέλη στον ΟΜΕ και όχι 4.000 που είναι το σύνολο όσων φαίνεται ότι εργάζονται σε εταιρίες που είναι ενταγμένες στο εργοδοτικό σωματείο. Για το λόγο αυτό εκτιμά ότι λαθεμένα το υπουργείο Εργασίας έλαβε υπόψη του το σύνολο των εργαζομένων, ενώ θα έπρεπε να λάβει μόνο όσους εργάζονται στον τομέα της εξόρυξης και των λατομείων – μεταλλείων. Επίσης στον ΣΜΕ δεν ανήκει το σύνολο των μεταλλευτικών εταιριών στη χώρα, αφού ο Σύνδεσμος αριθμεί 27 επιχειρήσεις–μέλη μεγάλου μεγέθους. Υπάρχουν όμως κι άλλες 120 αντίστοιχες εταιρίες, οι οποίες είναι μικρές και λόγω μεγέθους έχουν επιλέξει να μην συμμετέχουν ως μέλη του Συνδέσμου.

Ο ΣΜΕ προειδοποιεί ότι όλες αυτές οι μικρές επιχειρήσεις δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις αυξήσεις που επιβάλλει η επέκταση της ΣΣΕ και αρκετές από αυτές ίσως αναγκαστούν να προβούν σε μειώσεις προσωπικού…

Πάντως από το έγγραφο του Ειδικού Γραμματέα του ΣΕΠΕ, Πάνου Κορφιάτη, βάσει του οποίου έλαβε την απόφαση το ΑΣΕ για επέκταση της ΣΣΕ σε όλο τον κλάδο, φαίνεται ότι απασχολούνται συνολικά 5.641 εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που βρίσκονται εντός του εργοδοτικού σωματείου, επί συνόλου 9.000. Άρα, καλύπτεται το 51% που έχει θέσει ως όριο ο σχετικός νόμος, καθώς για τον συγκεκριμένο κλάδο φτάνει στο 62,6%…

Δείτε την προσφυγή του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων:

12_IOYL_2019_PROSFYGH_SME