Οι πλούσιοι μεγαλομέτοχοι του MEGA πετούν στην ανεργία 420 εργαζόμενους

Άλλο ένα μαύρο στην καρδιά του τηλεοπτικού τοπίου φαίνεται να μπαίνει σε διάστημα πέντε ετών, με 420 εργαζόμενους και τις οικογένειές τους να μεγαλώνουν την μακρά πλέον λίστα της ανεργίας.

Με ένα έκτακτο, ολιγόλεπτο δελτίο το μεσημέρι οι επί σχεδόν δυο χρόνια απλήρωτοι εργαζόμενοι του Μega ενημέρωσαν τους τηλεθεατές του σταθμού για τις τελευταίες εξελίξεις στη διαδικασία διεκδίκησης των τηλεοπτικών αδειών.

Παράλληλα κατήγγειλαν τη στάση και τον χειρισμό των μεγαλομετόχων του σταθμού ως προς την καταβολή των δεδουλευμένων, των αδειών και των αποζημιώσεων, καθώς όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά «εισέρρευσαν στους λογαριασμούς τους περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ από διαφημίσεις καθ’ όλη τη διάρκεια των 21 μηνών που η συχνότητα έμεινε “ζωντανή” από τους ίδιους τους εργαζόμενους».

Το δελτίο , με παρουσιαστές την δημοσιογράφο Ειρήνη Ανδρουλάκη και τον Θανάση Αυγερινό σημείωνε χαρακτηριστικά: «Εμείς οι εργαζόμενοι του MEGA που απλήρωτοι κρατήσαμε το κανάλι ζωντανό επί 21 μήνες, απαιτούμε να καταβάλουν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων. Το Μega είναι για πολλούς από εμάς ένα δεύτερο σπίτι και θα δώσουμε τη μάχη προκειμένου να ενημερώσουμε ως το τέλος. Ευχόμαστε να μην είναι αυτή η τελευταία εκπομπή του σταθμού».

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το αποτέλεσμα της συνάντησης μερίδας εργαζομένων με έναν από τους μεγαλομετόχους του Καναλιού και συγκεκριμένα τον κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Σημειώνεται ότι με έξι ενδιαφερόμενους στη διεκδίκηση πανελλαδικής τηλεοπτικής συχνότητας έκλεισε αργά το μεσημέρι η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου (ΕΣΡ), με το Mega να τίθεται τελικά εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας, αφού οι μεγαλομέτοχοι του καναλιού δεν κατέθεσαν τελικά φάκελο διεκδίκησης.

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ

Με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, εκφράζοντας και την αγανάκτηση των εργαζομένων στο ΜEGA, «καταγγέλλει τους μετόχους του σταθμού, οι οποίοι, με επιστολή τους προς τις τράπεζες, φέρονται να δηλώνουν ότι δεν ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν κάποια από τις επτά τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, που προκηρύσσονται.

Οι εργαζόμενοι του σταθμού παρέμειναν όμηροι για 16 μήνες, έχοντας ξεπεράσει κάθε όριο προσωπικής αντοχής, μη επιτρέποντας το “κλείσιμο” του σταθμού και την οριστική του απαξίωση. Παράλληλα, το Δ.Σ. και οι εργαζόμενοι με παρεμβάσεις τους στήριξαν κάθε προσπάθεια διάσωσης του MEGA προς τις Τράπεζες, το ΕΣΡ, τους μετόχους. Μάλιστα, μόλις πριν από 24 ώρες ζητήθηκε από τους εργαζόμενους να μπουν στη δικαστική διαδικασία εξυγίανσης του τηλεοπτικού σταθμού προκειμένου να επαναλειτουργήσει. Στο διάστημα αυτό, εισέρεαν στο σταθμό μεγάλα χρηματικά ποσά από τις διαφημίσεις. Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι, βιώνοντας το μαρτύριο της σταγόνας, παρακολουθούσαν τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις Τράπεζες και τους βασικούς μετόχους με την προσδοκία ότι όταν αυτές θα ολοκληρωθούν, το κανάλι θα πάρει μέρος στη διαδικασία, θα λάβει μία από τις άδειες και θα επαναλειτουργήσει.

Αποτελεί, επομένως, πρόκληση την ώρα που η δυνατότητα αυτή, επιτέλους, υπάρχει, να αρνούνται οι μέτοχοι να πάρουν μέρος στη διαδικασία αφήνοντας έτσι το κανάλι στην τύχη του και τους εργαζόμενους απλήρωτους και άνεργους. Επισημαίνουμε ότι στο διάστημα αυτό, η οικονομική θέση τόσο των μετόχων όσο και των Τραπεζών είναι σημαντικά βελτιωμένη.

Το Δ.Σ. της Ενώσεως καλεί τους μετόχους να αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους απέναντι στους εργαζόμενους και έστω την ύστατη στιγμή να ανακαλέσουν τις αποφάσεις τους».

Η ΠΟΣΠΕΡΤ αλληλέγγυα στους εργαζόμενους του MEGA

Η ΠΟΣΠΕΡΤ από την πρώτη στιγμή, στέκεται αλληλέγγυα στους εργαζόμενους του MEGA και στην ΕΤΙΤΑ, στον αγώνα επιβίωσης, αξιοπρέπειας και επαγγελματισμού.
Σήμερα έπεσαν οι μάσκες, αν και το Τριώδιο δεν έχει έρθει ακόμα.
Οι ανάλγητοι μέτοχοι, η ΕΙΤΗΣΕΕ και οι σπεκουλαδόροι τους στη Νέα Δημοκρατία και τους δορυφόρους της, σήμερα αντιμετωπίζουν τη σκληρή πραγματικότητα που είναι η αλήθεια.
Τα κροκοδείλια δάκρυα και το δήθεν ενδιαφέρον τους για τους εργαζόμενους το προηγούμενο διάστημα, σήμερα – αν είχαν φιλότιμο – θα έπρεπε να έχουν γίνει βρόχος.
Όλοι αυτοί που με χίλιους τρόπους ήθελαν, όπως τους είχαν συνηθίσει και όπως τους είχαν τάξει, να χρησιμοποιούν και να αυγατίζουν την περιουσία τους και την επιρροή τους μέσα από τη δημόσια περιουσία που είναι οι συχνότητες, σήμερα πρέπει τουλάχιστον να κρυφτούν.

Ποιος δεν θυμάται τις αμετροεπείς με σκοπιμότητα προτάσεις τους και για αμέτρητες… τηλεοπτικές άδειες, που σήμερα αποδείχθηκε ότι δεν μπορούν να καλυφθούν ούτε οι 7 κι εκεί πάλι έβαζαν τους εργαζόμενους μπροστά. Όμως για όλους έρχεται κάποια στιγμή η ώρα της αλήθειας.

Οι απλήρωτοι επί 21 μήνες εργαζόμενοι του MEGA που το κράτησαν ανοιχτό και έφεραν ζεστό χρήμα στα ταμεία του, πάνω από 50 εκατομμύρια, σήμερα τους πετάνε στο δρόμο.
Οι μέτοχοι, μεγιστάνες του πλούτου και «φιλεύσπλαχνοι» σε άλλες δράσεις τους που κατά κόρον τις διαφημίζουν μέσα από τα ΜΜΕ που ελέγχουν για να αγιοποιούν την εικόνα τους, έδειξαν ότι ακόμα και η ψυχή τους είναι μαύρη, σαν το μαύρο που έριξαν στο ΒΗΜΑ FM και ρίχνουν και στο MEGA και δεν μας ξεγελούν.

Καλούμε όλους τους μετόχους, να σταματήσουν τα παιχνίδια τους σε βάρος των εργαζομένων του MEGA και αφού δεν έγινε «συνωστισμός» για διεκδίκηση των αδειών όπως επαίρονταν και αφού δεν αυξήθηκε το τίμημα και αφού επιτέλους ήρθε και η νομιμότητα στην αδειοδότηση των καναλιών, άμεσα να ξεκινήσουν διαδικασίες ώστε να διεκδικηθεί η 7η άδεια, όπως προβλέπει ο νόμος.
Άλλωστε πλέον μ’ ανοιχτά χαρτιά και γνωρίζοντας, όπως φαίνεται, θα είναι ο νέος διαγωνισμός.

Καλούμε επίσης την κυβέρνηση, που δικαιώθηκε από τη διαδικασία νομιμοποίησης, να μην αφήσει πίσω της θύματα. Να αναλάβει αποτελεσματικές πρωτοβουλίες ώστε να στηρίξει αυτούς τους εργαζόμενους στην πράξη, γιατί αυτοί δεν είναι οι υπεύθυνοι και δεν τους αξίζει να είναι οι ίδιοι και οι οικογένειές τους τα θύματα.

Ο αγώνας γι’ αυτά που δικαιούνται είναι ιερός και δικαιούνται δεδουλευμένα και εργασία.
Μια εργασία που έχουν αποδείξει πόσο πολύ τιμούν πόσο υπολογίζουν και πόσο άξια σ’ αυτήν προσφέρουν.

Οι εργαζόμενοι του MEGA θα μας έχουν δίπλα και πλάι τους σε όποιες δράσεις επιλέξουν.
Όλοι μαζί στον αγώνα ζωής και αξιοπρέπειας !