Ο αγώνας για αυξήσεις στον επισιτισμό τώρα αρχίζει – Τα ζητούμενα μετά την Κλαδική Σύμβαση

Από την επιτυχία ή την αποτυχία του υπουργείου Εργασίας να επεκτείνει την κλαδική σύμβαση, που υπογράφτηκε την περασμένη εβδομάδα, στο σύνολο των εργαζομένων, θα κριθεί εάν θα εφαρμοστούν στην πράξη οι συμφωνημένες αυξήσεις στον επισιτισμό. Η σύμβαση αφορά 400.000 εργαζόμενους, που δουλεύουν σε κέντρα διασκέδασης, μπαρ, ταβέρνες και εστιατόρια, όπως επίσης και ταχυφαγεία σε όλη τη χώρα.

Του Χάρη Δημητρίου

Οι αυξήσεις μπορεί να μην είναι πολύ μεγάλες (10-20 ευρώ το μήνα), αλλά το γεγονός ότι υπάρχει σύμβαση στον κλάδο, μετά από 12 χρόνια, θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό. Βέβαια, αν το υπουργείο Εργασίας δεν στηρίξει έμπρακτα τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, τότε η σύμβαση θα αποτελέσει «κενό γράμμα»…

Για το λόγο αυτό, αύριο θα υπογράψει τη σύμβαση και το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ, ώστε να έχει και την τυπική κύρωση από ένα τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο από την πλευρά των εργοδοτών. Στη συνέχεια, η σύμβαση, υπογεγραμμένη από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Επισιτισμού και Τουρισμού από την πλευρά των εργαζομένων και από την ΓΣΕΒΕΕ από την πλευρά των εργοδοτών, θα σταλεί στο υπουργείο Εργασίας. Εκεί θα συνεδριάσει το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας (ΑΣΕ), το οποίο και θα κληθεί να εκφέρει γνώμη σχετικά με την αποδοχή ή όχι της επέκτασης της εν λόγω σύμβασης στο σύνολο του κλάδου, ακόμα και σε επιχειρήσεις που βρίσκονται εκτός των εργοδοτικών σωματείων τους.

Εάν η γνωμοδότηση του ΑΣΕ είναι θετική, θα πρέπει το υπουργείο Εργασίας να εκδώσει ανάλογη Υπουργική Απόφαση, ώστε να κηρυχθεί η σύμβαση γενικώς υποχρεωτική. Στη συνέχεια, φυσικά, θα πρέπει οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας και ειδικότερα το ΣΕΠΕ, να ελέγχουν στους χώρους εργασίας εάν τηρούνται οι αυξήσεις που προβλέπονται. Σε πρώτο επίπεδο βέβαια, η τήρηση των όρων και δει των μισθολογικών, θα μπορεί να διαπιστωθεί και μέσα από τις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις (ΑΠΔ) που υποβάλλουν κάθε μήνα οι επιχειρήσεις. Εκεί θα μπορεί να διαπιστωθεί εάν προστέθηκαν οι αυξήσεις στους εργαζόμενους ή όχι.

Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση προβλέπει αυξήσεις 1,5%, έχει ισχύ από τον Φεβρουάριο της τρέχουσας χρονιάς και είναι διετούς διάρκειας. Οι αποδοχές κυμαίνονται από τα 684 έως τα 964 ευρώ μικτά για άγαμους και φτάνουν έως τα 1.400 ευρώ μικτά για έγγαμους με 25 έτη προϋπηρεσίας και πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.