Ολ. Γεροβασίλη: Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν μεγάλη συμμετοχή στην αξιολόγηση

Την ώρα που η ΑΔΕΔΥ μιλά για 75% συμμετοχή στην απεργία-αποχή των Δημοσίων Υπαλλήλων από τις διαδικασίες της αξιολόγησης, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τονίζει ότι «τα πρώτα στοιχεία που έχουμε από τη διαδικασία της αξιολόγησης είναι πολύ ενθαρρυντικά, δείχνοντας μεγάλη συμμετοχή».

Και προσθέτει χαρακτηριστικά: «Τα δε μηνύματα που παίρνουμε από διάφορες πλευρές δείχνουν ότι ο κόσμος του Δημοσίου στο σύνολό του αναγνωρίζει το αναγκαίο αυτής της μεταρρύθμισης, παρά την αρχική δυσπιστία και επιφυλακτικότητα και παρά τις “ομόφωνες” αποφάσεις συνδικαλιστικών οργάνων. Ωστόσο, συνολική εικόνα θα έχουμε μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, που τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη, μετά τις 23 Οκτωβρίου που είναι και η καταληκτική ημερομηνία. Και τότε θα φανεί αν οι αποφάσεις της συνδικαλιστικής ηγεσίας απεικονίζουν τη βούληση των εργαζομένων».

Σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη, η αξιολόγηση είναι «μια διαδικασία αξιοκρατική, απολύτως διασφαλισμένη και θωρακισμένη θεσμικά στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. Το νέο σύστημα αξιολόγησης και στοχοθεσίας δεν έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, όπως συνέβη με την αξιολόγηση επί των ημερών Μητσοτάκη, που προδιέγραφε τα αποτελέσματα βάσει ποσοστιαίων αναλογιών. Απεναντίας αποσκοπεί στη βελτίωση των υπαλλήλων, στη βελτίωση των δομών, στην ανάδειξη του παραγόμενου διοικητικού έργου. Και, βεβαίως, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος μιας ολιστικής στρατηγικής ανασυγκρότησης της Δημόσιας Διοίκησης που έχει ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και συνεισφέρει στο συνολικό σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».