Ο ΣΥΡΙΖΑ απολύει από το Κόκκινο όσους δεν αποδέχονται μείωση μισθού!

Το… χορό των απολύσεων όσων εργαζομένων δεν αποδέχονται μείωση μισθού άνοιξε σήμερα ο ραδιοφωνικός σταθμός του ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα έγιναν Στο Κόκκινο τρεις απολύσεις, μεταξύ των οποίων και του πρώην συνδικαλιστικού εκπροσώπου των δημοσιογράφων, ενώ για αύριο έχει προκηρυχτεί στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, προκειμένου οι εργαζόμενοι να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η σημερινή ανακοίνωση της ιδιοκτήτριας εταιρείας του ραδιοφωνικού σταθμού Στο Κόκκινο, της οποίας το ύφος παραπέμπει σε σκληρό και άτεγκτο εργοδότη.

«Το Δ.Σ της εταιρίας Left Media», αναφέρεται στην ανακοίνωση, «υλοποιεί την απόφαση του μετόχου ΣΥΡΙΖΑ για τη διάσωση της επιχείρησης, τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξή της. Μετά από διαβουλεύσεις 3 μηνών με τους εργαζόμενους, στους οποίους παρουσιάστηκε το σχέδιο μείωσης του κόστους, η υλοποίηση της απόφασης πρέπει να προχωρήσει».

Στο ίδιο αυστηρό ύφος η ανακοίνωση λίγο πιο κάτω υπογραμμίζει ότι «αυτό που κατέστη σαφές σε όλες τις συναντήσεις με τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους είναι ότι χωρίς μειώσεις και στο μισθολογικό κόστος είναι αδύνατη η συνέχιση της λειτουργίας του σταθμού, η ομαλή καταβολή της μισθοδοσίας και η διατήρηση των θέσεων εργασίας. Οι εργαζόμενοι δεν ανταποκρίθηκαν στη συνεννόηση για τη βιωσιμότητα του ραδιοφώνου. Η Διοίκηση προχώρησε στη λύση της σχέσης εργασίας με 3 εργαζόμενους, τηρώντας τη νόμιμη διαδικασία και θα προχωρήσει σε όλα τα αναγκαία μέτρα για τη μείωση του κόστους και τη διασφάλιση της λειτουργίας, της σύμπραξης, της ανάπτυξης και της ενοποίησης».

Τι σημαίνει ξεκάθαρα η πιο πάνω αποστροφή και προειδοποίηση; Ότι η εταιρεία με τον ίδιο νόμιμο (sic) τρόπο θα προχωρήσει και σε άλλες απολύσεις όσων εργαζομένων συνεχίσουν να μην… ανταποκρίνονται στη «συνεννόηση», αφού είναι αποφασισμένη να «προχωρήσει σε όλα τα αναγκαία μέτρα για τη μείωση του κόστους και τη διασφάλιση της λειτουργίας»!

Καταδίκη από την ΕΣΗΕΑ

Με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ «καταγγέλλει την εργοδοσία του ραδιοφωνικού σταθμού Στο Κόκκινο για την παράνομη και καταχρηστική στάση της απέναντι στους εργαζόμενους, ανακοινώνοντας απολύσεις συναδέλφων. Οι συνάδελφοι αρνούνται να συναινέσουν στις προτεινόμενες μειώσεις αποδοχών, που προσπαθεί να επιβάλει η εργοδότρια εταιρεία, ενώ τους οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές δύο μηνών. Η άρνησή τους συνάντησε την αντίδραση του Διευθύνοντος Συμβούλου, κ. Κώστα Νικόλτσιου, ο οποίος απάντησε με απολύσεις».

Η ΕΣΗΕΑ «καλεί την εργοδοσία του σταθμού να μην πραγματοποιήσει τις απολύσεις, να προσέλθει σε διάλογο και δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι θα σταθεί στο πλευρό όλων των συναδέλφων και θα προασπίσει με κάθε νόμιμο μέσο τα εργασιακά τους δικαιώματα».