ΠΑΜΕ: Ανακοίνωση για την Σωτηρία Βασιλακοπούλου – Την Τετάρτη 25/7 η εκδήλωση μνήμης

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) για τα 38 χρόνια από τη δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας και μέλους της ΚΝΕ Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, η οποία έχασε τη ζωή της στην πύλη του εργοστασίου της βιομηχανίας τεχνικής μετάξης ΕΤΜΑ στις 28 Ιουλίου 1980 από οδηγό-μπράβο της εργοδοσίας της, με ανακοίνωσή του καλεί στην εκδήλωση τιμής και μνήμης την Τετάρτη 25 Ιούλη, στις 19.30, έξω από την ΕΤΜΑ (Ιερά Οδός και Αγ. Άννης).

«Θα βρισκόμαστε με ακριβή συνέπεια έξω από το χώρο της δολοφονίας, στο γκέτο-κάτεργο της ΕΤΜΑ» τονίζεται στην ανακοίνωση – κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

«Η συναγωνίστρια και συντρόφισσα Σωτήρια Βασιλακοπούλου, καταγράφεται στη λίστα με τους χιλιάδες αγωνιστές που με την ανιδιοτελή πρόσφορα, την αγωνιστικότητα, την εντιμότητα και τη συνέπεια λόγων – έργων, έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα της εργατικής τάξης.

Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που μοίραζε η Σωτηρία έξω από τις πύλες της ΕΤΜΑ, δε διαφέρει καθόλου απ’ αυτά που διεκδικεί και σήμερα η εργατική τάξη. Είναι το ίδιο περιεχόμενο που προσπαθεί να αφυπνίζει συνειδήσεις, να οργανώνει τους εργάτες απέναντι στα αφεντικά και το πολιτικό προσωπικό τους, να σπάει την εργοδοτική τρομοκρατία, να φέρνει τις πραγματικές ανάγκες των εργαζόμενων στο προσκήνιο. Είναι περιεχόμενο που ενοχλούσε και θα ενοχλεί το εκμεταλλευτικό σύστημα, τους επιχειρηματικούς ομίλους.

38 χρόνια μετά τη δολοφονία της Σωτηρίας, ο δρόμος της σύγκρουσης με τα μονοπώλια, την ΕΕ και την εξουσία τους, παραμένει στην πρώτη γραμμή. Οι βαριές θυσίες που πλήρωσαν οι εργαζόμενοι τα προηγούμενα χρόνια αποτελούν τη μελλοντική κανονικότητα που παρουσιάζει στις κυβερνητικές φιέστες ανά την Ελλάδα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σε αυτό το δρόμο προσπαθούν να καταστείλουν κάθε φωνή που σήμερα αμφισβητεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων μέσα στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς, δημιουργούν νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση, στην παρέμβαση στα εργοστάσια, χτυπούν το δικαίωμα στην απεργία. Για να προασπίσουν τα συμφέροντα των βιομήχανων, των τραπεζιτών, των πετρελαιάδων και των εμπόρων όπλων πάνω στους ισχυρούς ανταγωνισμούς των επιχειρηματικών ομίλων που εξελίσσονται στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή, εμπλέκουν πιο βαθιά τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, η θυσία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, δεν είναι απλά μια ανάμνηση. Θυμόμαστε και τιμάμε καθημερινά τη θυσία της Σωτηρίας, δυναμώνοντας τις προσπάθειές μας για την οργάνωση της εργατικής τάξης ενάντια στην εργοδοσία και τους μηχανισμούς της, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους κάθε νέο και νέα, να συμμετάσχουν μαζικά στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για την Σωτηρία Βασιλακοπούλου, την Τετάρτη 25 Ιούλη, στις 19.30, έξω από την ΕΤΜΑ (Ιερά Οδός και Αγ. Άννης)».