ΠΑΜΕ: Ανακοίνωση – Καταγγελία για απόλυση εργαζομένου στη Simos Food Group

Το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής – Βοιωτίας & Νήσων Αργοσαρωνικού εξέδωσε την παρακάτω καταγγελία σχετικά με την «εκδικητική και προκλητική απόλυση» εργαζομένου στην εταιρία SIMOS FOOD GROUP:

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε τη διοίκηση της εταιρίας SIMOS FOOD GROUP που εμμένει στην εκδικητική και προκλητική απόλυση του συναδέλφου μας Λάζαρου Ανθόπουλου.

Τη Τρίτη 10/7 υπήρξε συνάντηση της εργοδοσίας με τον εκπρόσωπο των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ εκλεγμένο στη ΓΣΕΕ, σχετικά με την επαναπρόσληψη του συνάδελφου μας Λάζαρου Ανθόπουλου.

Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης και διευθυντής της εταιρίας Νίκος Νιάκαρος και ο λογιστής Αποστόλης Κουφογιάννης αρνήθηκαν την επαναπρόσληψη επιμένοντας ότι ο συνάδελφος αρνήθηκε να εκτελέσει εργασία, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα.

Καταγγέλλουμε το κλίμα τρομοκρατίας που επιβάλει η εργοδοσία στο χώρο εργασίας σπέρνοντας τον φόβο στους οδηγούς με την απειλή της απόλυσης στην προσπάθεια της εταιρίας να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου στους εργαζόμενους.

Η απόλυση αυτή έγινε τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη το σχέδιο της εταιρίας για επέκταση και αύξηση της κερδοφορίας. Το σχέδιο αυτό πατάει πάνω στην εντατικοποίηση της δουλειάς και την έλλειψη μέτρων προστασίας, που αυξάνουν τον κίνδυνο να συμβούν κι άλλα εργατικά ατυχήματα ενώ προσλαμβάνονται συνάδελφοι με ευέλικτες μορφές εργασίας.

Πριν λίγο καιρό καταγγείλαμε το εργατικό ατύχημα συνάδελφου και τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας όσον αφορά την φόρτωση-εκφόρτωση των οχημάτων. Η εταιρία αδιαφορώντας για την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων συνεχίζει να μη δίνει λύση στο θέμα των παράνομων υδραυλικών πορτών που τοποθέτησε εκ των υστέρων στα οχήματα, καθιστώντας τα επικίνδυνα για τους οδηγούς. Ο κίνδυνος ατυχήματος γίνεται πιο έντονος και από την εντατικοποίηση της δουλειάς, με το φαινόμενο των διπλών δρομολογίων να αυξάνεται.

Συνάδελφοι,

Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι η διοίκηση της εταιρείας αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους ως αναλώσιμους. Σήμερα είναι ο συνάδελφος Λάζαρος, αύριο μπορεί να είναι οποιοσδήποτε άλλος που δεν χωράει στα κέρδη τους.

Καλούμε τους συναδέλφους να βάλουν ένα τέλος σ’ αυτήν την κατάσταση. Δεν θα γίνουμε εμείς τα θύματα για να αυγατίζει η εταιρία τα κέρδη της. Η τρομοκρατία δεν πρέπει να περάσει.

Είναι επιτακτική ανάγκη η διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας. Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που πέρα από το μισθολογικό και την αύξηση του κατώτερου μισθού, θα επιβάλλει σταθερό ωράριο και συνθήκες εργασίας, θα επιβάλλει τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας για την προστασία των εργαζομένων, θα βάζει τέλος στα υπέρβαρα και κακοσυντηρημένα οχήματα.

Το Σωματείο μας αλλά και όλες οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, κάνουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση πως αν δεν επαναπροσληφθεί ο συνάδελφος θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας.

Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανένα συνάδελφο μόνο του απέναντι στις ορέξεις της εργοδοσίας και των υφισταμένων της.

Συνάδερφοι,

Σας καλούμε όλους να αγωνιστούμε για να παρθεί πίσω η απόλυση του συναδέρφου μας. Να αγωνιστούμε συσπειρωμένοι στο Σωματείο μας για κατοχύρωση των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Έχουμε την δύναμη να επιβάλουμε το δίκιο μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν τον αγώνα μας, να οργανωθούν στο σωματείο μας, να γίνουν μέλη του για να παλέψουμε όλοι μαζί σαν μια γροθιά απέναντι στην τρομοκρατία που επικρατεί στο χώρο εργασίας».