ΠΑΜΕ: Οι μαφιόζικες μέθοδοι για το χτύπημα της απεργίας δεν θα περάσουν!

Φωτό αρχείου - Πηγή: 902.gr

«Ένα μεγάλο κύμα εκβιασμών από στελέχη της ηγετικής ομάδας ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ σε προέδρους Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Τρίτης», καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, τονίζοντας ότι στόχο έχουν «να ακυρωθεί η πανελλαδική πανεργατική απεργία που έχουν αποφασίσει για τις 24 Σεπτέμβρη η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και δεκάδες άλλες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και πρωτοβάθμια σωματεία, κόντρα στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ, που σαρώνει εργατικά δικαιώματα και βάζει τα συνδικάτα στο γύψο».

«Έφτασαν σε σημείο να λένε σήμερα ακόμα και σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ σε διάφορα συνδικάτα ότι η ομόφωνη απόφαση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας αύριο θα αλλάξει!
Αυτός είναι ο κατήφορος της συνδικαλιστικής μαφίας στη ΓΣΕΕ», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, «που μεταχειρίζεται στην κυριολεξία μεθόδους μαφίας για να βάλει εμπόδια στην επιτυχία της απεργίας. Δεν θα τους περάσει! Οι αποφάσεις των συνδικάτων για απεργία στις 24 Σεπτέμβρη πολλαπλασιάζονται, η δράση τους δυναμώνει. Η κυβέρνηση της ΝΔ και τα τσιράκια της στη ΓΣΕΕ θα πάρουν την απάντησή τους με την επιτυχία της απεργίας».

«Παράλληλα με τους εκβιασμούς», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, «η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ αξιοποιεί τους ανθρώπους της για το χτύπημα της απεργίας στις 24 Σεπτέμβρη. Ως αιχμή του δόρατος στις νέες άθλιες μηχανορραφίες βγήκαν πρώτα οι πρόεδροι και οι γραμματείς των διοικήσεων Εργατικών Κέντρων της Κρήτης (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ), οι οποίοι συναντήθηκαν χτες στο Ηράκλειο. Σε αυτήν τη μάζωξη, την οποία βάφτισαν ‘σύσκεψη των προεδρείων των Εργατικών Κέντρων’, αρχικά επιδίωξαν να εμποδίσουν την είσοδο ακόμα και στον Γιάννη Γωνιανάκη, πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου. Η προσπάθειά τους, ωστόσο, έπεσε στο κενό και ο Γ. Γωνιανάκης κατέθεσε το αίτημα όλων των εκλεγμένων της ΔΑΣ στα Εργατικά Κέντρα του νησιού για κήρυξη απεργίας στις 24/9, σε συντονισμό με τις αποφάσεις δεκάδων Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών σε όλη τη χώρα».

«Με τις γνωστές ύπουλες μεθόδους τους, οι εργατοπατέρες απάντησαν ότι τις αποφάσεις για την απεργία θα τις πάρουν τα Εργατικά Κέντρα σε συνεδριάσεις τους, για να βγουν λίγη ώρα μετά με δελτίο Τύπου, στο οποίο ισχυρίζονται ότι τάχα ‘πάρθηκε ομόφωνα απόφαση από τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης (!!!) για την άμεση εισήγηση στα κατά τόπους Διοικητικά Συμβούλια των Εργατικών Κέντρων για την προκήρυξη απεργιακής κινητοποίησης στις 25 Σεπτεμβρίου»’…

«Επιβεβαιώνοντας τον κεντρικό χαρακτήρα του σχεδίου υπονόμευσης, αργά το βράδυ της Τρίτης η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής (ΠΑΣΚΕ) αποφάσισε και αυτή να διασπάσει το ενιαίο απεργιακό μέτωπο, κηρύσσοντας απεργία για τις 25/9, με στελέχη της μάλιστα να προαναγγέλλουν ότι αντίστοιχες αποφάσεις θα παρθούν και σε άλλα Εργατικά Κέντρα που ελέγχουν στη Βόρεια Ελλάδα…», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.