ΠΑΜΕ: 16+1 παράνομες και αντικαταστατικές ενέργειες στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ – Το Εξώδικο της ΔΑΣ

Μετά από Δελτίο Τύπου του ΠΑΜΕ, δημοσιεύουμε ολόκληρο το Εξώδικο που παρέδωσε η Δημοκρατική Αγωνιστική συνεργασία (ΔΑΣ) στο προεδρείο της ΓΣΕΕ για τους εργοδότες και νόθους αντιπροσώπους, που δεν πρέπει να πάρουν μέρος στο Συνέδριο.

Να υπενθυμίσουμε πως το νέο συνέδριο της ΓΣΕΕ θα διεξαχθεί στη Ρόδο στις 4 Απριλίου, σύμφωνα με την απόφαση που ανακοινώθηκε μετά και τη διακοπή της διαδικασίας στην Καλαμάτα. Να σημειωθεί ότι το συνέδριο στην Καλαμάτα διεκόπη μετά από επεισόδια ανάμεσα στην πλειοψηφία και μέλη του ΠΑΜΕ.

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΟΧΛΗΣΗ – ΕΝΣΤΑΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ 

 1. Της συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία: “Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου”, που εδρεύει στο Αγρίνιο, οδός Ελ. Βενιζέλου, αριθμός 13, με ΑΦΜ 099737557, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.
 2. Της συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία: “Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Άρτας”, που εδρεύει στην Άρτα, οδός Στρατηγού Μακρυγιάννη, αριθμός 40, με ΑΦΜ 099992151, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.
 3. Της συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία: “Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου”, που εδρεύει στην Κω, οδός Πορφυρίου, αριθμός 21, με ΑΦΜ 090181522, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.
 4. Της συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία: “Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσπρωτίας”, που εδρεύει στην Ηγουμενίτσα, οδός Ζωσιμάδων, αριθμός 4, με ΑΦΜ 099255730, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.
 5. Της συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία: “Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου”, που εδρεύει στη Ζάκυνθο, οδός Ευγενίδου, αριθμός 5, με ΑΦΜ 090168745, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.
 6. Της συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία: “Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λάρισας”, που εδρεύει στη Λάρισα, οδός Εργατικής Πρωτομαγιάς, αριθμός 6, με ΑΦΜ 099838497, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.
 7. Της συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία: “Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ιωαννίνων”, που εδρεύει στα Ιωάννινα, οδός Γιόσεφ Ελίγια, αριθμός 7, με ΑΦΜ 099533211, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.
 8. Της συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία: “Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης”, που εδρεύει στην Κεφαλονιά, οδός Αντώνη Τρίτση, αριθμός 119, με ΑΦΜ 099299983, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.
 9. Της συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία: “Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής”, που εδρεύει στο Λαύριο Αττικής, οδός Δανουκαρά, αριθμός 7, με ΑΦΜ 090173190, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.
 10. Της συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία: “Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λευκάδας”, που εδρεύει στη Λευκάδα, οδός Γ. Μεσσήνη, αριθμός 7, με ΑΦΜ 090422371, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.
 11. Της συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία: “Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο”, που εδρεύει στη Μυτιλήνη και επί των οδών Βαλαωρήτου και Δαβάκη, με ΑΦΜ 090040160, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.
 12. Της συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία: “Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νάουσας”, που εδρεύει στη Νάουσα, οδός Χρ. Λαναρά, αριθμός 56, με ΑΦΜ 090301040, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.
 13. Της συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία: “Εργατικό Κέντρο Νομού Σάμου”, που εδρεύει στη Σάμο, οδός Σμύρνης, αριθμός 2, με ΑΦΜ 099260683, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.
 14. Της συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία: “Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φωκίδας”, που εδρεύει στην Άμφισσα, οδός Κοττορού, αριθμός 23, με ΑΦΜ 099251127, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.
 15. Της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία:  “Ομοσπονδία Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας”, που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Ζήνωνος, αριθμός 7-9, με ΑΦΜ 090155713, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.
 16. Της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία: “Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδος”, που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Χαλκοκονδύλη, αριθμός 56, με ΑΦΜ 099080217.
 17. Της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία: “Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών”, που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Πειραιώς, αριθμός 1, με ΑΦΜ 999990650.
 18. Της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία: “Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Ελλάδας” (ΟΕΚΙΔΕ), που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Χαλκοκονδύλη, αριθμός 37, με ΑΦΜ 090258763.
 19. Της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία: “Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου”, που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Σολωμού, αριθμός 65, με ΑΦΜ 090381058.
 20. Της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία: “Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών” (ΠΟΛ), που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Κάνιγγος, αριθμός 27, με ΑΦΜ 090038060.
 21. Του Μιχαήλ Κατσιγιάννη με την ιδιότητά του ως εκλεγμένου αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου.
 22. Του Νικολάου Γκίκα, με την ιδιότητά του ως εκλεγμένου αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας.
 23. Του Νικολάου Μαυροκέφαλου, με την ιδιότητά του ως εκλεγμένου αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας.
 24. Του Γεωργίου Πέρρου, με την ιδιότητά του ως εκλεγμένου αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας.
 25. Του Αλέξανδρου Περράκη, με την ιδιότητά του ως εκλεγμένου αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας.
 26. Της Αναστασίας Παναγιωτάρα, με την ιδιότητά της ως εκλεγμένης αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αμαλιάδας.
 27. Του Ιωάννη Γάλλιου, με την ιδιότητά του ως εκλεγμένου αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Άρτας.
 28. Του Κωνσταντίνου Στεργίου, με την ιδιότητά του ως εκλεγμένου αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου.
 29. Της Αγγελικής Μακρή, με την ιδιότητά της ως εκλεγμένης αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου.
 30. Του Ζαχαρία Παπουλάκη, με την ιδιότητά του ως εκλεγμένου αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Εύβοιας.
 31. Του Γεωργίου Κωνσταντίνου, με την ιδιότητά του ως εκλεγμένου αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου.
 32. Του Δημητρίου Σαλούστρου, με την ιδιότητά του ως εκλεγμένου αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου.
 33. Του Λεωνίδα Στολτίδη, με την ιδιότητά του ως εκλεγμένου αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
 34. Του Σταμάτιου Πελάη, με την ιδιότητά του ως εκλεγμένου αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κέρκυρας.
 35. Του Αναστάσιου Τσιαπλέ, με την ιδιότητά του ως εκλεγμένου αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λάρισας.
 36. Του Πάρη Λιόλιου, με την ιδιότητά του ως εκλεγμένου αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λάρισας.
 37. Του Κλεάνθη Καλιάμπα, με την ιδιότητά του ως εκλεγμένου αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λάρισας.
 38. Του Ιωάννη Σκόκα, με την ιδιότητά του ως εκλεγμένου αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λάρισας.
 39. Του Αθανασίου Τσίτση, με την ιδιότητά του ως εκλεγμένου αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νάουσας.
 40. Του Θεόδωρου Ασλανίδη με την ιδιότητά του ως εκλεγμένου αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο.
 41. Του Σωτηρίου Παρίση με την ιδιότητά του ως εκλεγμένου αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας.
 42. Του Νικολάου Ξουράφη με την ιδιότητά του ως εκλεγμένου αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά.
 43. Του Ιωάννη Μαγγανά με την ιδιότητά του ως εκλεγμένου αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά.
 44. Του Αθανάσιου Ευαγγελάκη με την ιδιότητά του ως εκλεγμένου αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά.
 45. Του Γεωργίου Καλαμαρά με την ιδιότητά του ως εκλεγμένου αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά.
 46. Του Μάρκου Μπεκρή με την ιδιότητά του ως εκλεγμένου αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά.
 47. Του Σωτηρίου Αγγελόπουλου με την ιδιότητά του ως εκλεγμένου αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά.
 48. Της Βασιλικής Βρυνιώτη με την ιδιότητά της ως εκλεγμένης αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από το Εργατικό Κέντρο Νομού Σάμου.
 49. Του Αλέξανδρου Βεροιώτη με την ιδιότητά του ως εκλεγμένου αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λευκάδας.
 50. Του Χαράλαμπου Κωνσταντή με την ιδιότητά του ως εκλεγμένου αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από τη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία: “Γενική Ομοσπονδία Προσωπικού Κλάδου Ηλεκτρικής Ενέργειας” (ΓΕΝΟΠ/ΚΗΕ).
 51. Του Χρήστου Ματαράγκα με την ιδιότητά του ως εκλεγμένου αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από τη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία: “Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας” (ΠΟΕ).
 52. Του Βασίλειου Παρασκευόπουλου με την ιδιότητά του ως εκλεγμένου αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από τη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία: “Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος” (ΠΟΘΑ).
 53. Του Βασίλειου Σταμούλη με την ιδιότητά του ως εκλεγμένου αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από τη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία: “Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Ελλάδας” (ΟΕΚΙΔΕ).
 54. Του Ιωάννη Καρανικόλα με την ιδιότητά του ως εκλεγμένου αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από τη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία: “Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Ελλάδας” (ΟΕΚΙΔΕ).
 55. Της Ελισάβετ Ζαμπέτα με την ιδιότητά της ως εκλεγμένης αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από τη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία: “Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών” (ΠΟΛ).
 56. Του Σωτηρίου Πουλικόγιαννη με την ιδιότητά του ως εκλεγμένου αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από τη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία: “Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου” (ΠΟΕΜ).
 57. Του Κωνσταντίνου Μυτιληνού με την ιδιότητά του ως εκλεγμένου αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από τη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία: “Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου” (ΠΟΕΜ).
 58. Του Δημητρίου Αλεξόπουλου με την ιδιότητά του ως εκλεγμένου αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από τη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία: “Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδος” (ΟΣΝΙΕ).
 59. Της Ευθυμίας (Έφης) Χαλιού με την ιδιότητά της ως εκλεγμένης αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από τη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία: “Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας” (ΟΤΟΕ).
 60. Του Παναγιώτη Κατάρα με την ιδιότητά του ως εκλεγμένου αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από τη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία: “Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου”.
 61. Του Αθανασίου Φωτόπουλου με την ιδιότητά του ως εκλεγμένου αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από τη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία: “Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου”.
 62. Της Παναγιώτας Ταβουλάρη με την ιδιότητά της ως εκλεγμένης αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από τη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία: “Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδος”.
 63. Του Ευστάθιου Σταθουλόπουλου με την ιδιότητά του ως εκλεγμένου αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από τη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία: “Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδος”.
 64. Της Ευσταθίας (Έφης) Πετροπούλου με την ιδιότητά της ως εκλεγμένης αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από τη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία: “Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδος”.
 65. Του Ιωάννη Τασιούλα με την ιδιότητά του ως εκλεγμένου αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από τη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία:”Ομοσπονδία Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας”.
 66. Του Δημητρίου Αγγελόπουλου με την ιδιότητά του ως εκλεγμένου αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από τη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία: “Ομοσπονδία Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας”.
 67. Του Παύλου Αλεξανδράκη με την ιδιότητά του ως εκλεγμένου αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από τη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία: “Ομοσπονδία Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας”.
 68. Του Ιωάννη Αναγνώστου με την ιδιότητά του ως εκλεγμένου αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από τη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία: “Ομοσπονδία Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας”.
 69. Του Γεωργίου Βαλώζου με την ιδιότητά του ως εκλεγμένου αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από τη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία: “Ομοσπονδία Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας”.
 70. Του Ιωάννη Γωνιανάκη με την ιδιότητά του ως εκλεγμένου αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από τη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία: “Ομοσπονδία Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας”.
 71. Του Νικολάου Έξαρχου με την ιδιότητά του ως εκλεγμένου αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από τη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία: “Ομοσπονδία Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας”.
 72. Του Κωνσταντίνου Ζιώγα με την ιδιότητά του ως εκλεγμένου αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από τη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία: “Ομοσπονδία Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας”.
 73. Του Αθανασίου Κουτσουρά με την ιδιότητά του ως εκλεγμένου αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από τη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία: “Ομοσπονδία Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας”.
 74. Του Θεοδώρου Παπανδρέου με την ιδιότητά του ως εκλεγμένου αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από τη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία: “Ομοσπονδία Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας”.
 75. Του Βάλσαμου Συρίγου με την ιδιότητά του ως εκλεγμένου αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από τη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία: “Ομοσπονδία Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας”.
 76. Του Κωνσταντίνου Τούκα με την ιδιότητά του ως εκλεγμένου αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από τη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία: “Ομοσπονδία Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας”.
 77. Του Κωνσταντίνου Χατζιάρα με την ιδιότητά του ως εκλεγμένου αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από τη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία: “Ομοσπονδία Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας”.
 78. Του Νικολάου Παπαγεωργίου με την ιδιότητά του ως εκλεγμένου αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από τη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία: “Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ)”.
 79. Του Χρήστου Κατσώτη με την ιδιότητά του ως εκλεγμένου αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από τη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία: “Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ)”.
 80. Της Γαρυφαλλιάς Ράλλη με την ιδιότητά της ως εκλεγμένης αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από τη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία: “Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ)”.
 81. Του Γεωργίου Στεφανάκη με την ιδιότητά του ως εκλεγμένου αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από τη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία: “Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ)”.
 82. Του Εμμανουήλ Καραντούσα με την ιδιότητά του ως εκλεγμένου αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από τη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία: “Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών”.
 83. Του Ιωάννη Τζαβάρα με την ιδιότητά του ως εκλεγμένου αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από τη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία: “Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών”.
 84. Του Αθανασίου Κολιζέρα με την ιδιότητά του ως εκλεγμένου αντιπροσώπου στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από τη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία: “Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών”.

ΠΡΟΣ

Την τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία «Γενική 
Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ)
», που εδρεύει στην Αθήνα και επί των οδών Πατησίων, αριθμός 69 και Αινιάνος, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.

Όπως επανειλημμένα και επίμονα έχουμε πράξει μέχρι σήμερα, θέλουμε και διά της παρούσας να δηλώσουμε την εναντίωσή μας στη συμμετοχή στο 37ο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. αντιπροσώπων που έχουν «εκλεγεί» κατά παράβαση όρων του νόμου και του καταστατικού με αποκορύφωμα αντιπροσώπους που έχουν αδιαμφισβήτητα εργοδοτική ιδιότητα. 
Πέραν των όσων άλλων –και είναι πολλά αυτά- που θα μπορούσαμε να καταγράψουμε στην παρούσα και αφορούν στην από την πλευρά σας κατάφωρη παραβίαση του νόμου και του καταστατικού, περιοριζόμαστε εν προκειμένω ρητά και κατηγορηματικά και εκ νέου να δηλώσουμε: 
– την επανειλημμένα δηλωθείσα από την πλευρά μας ένσταση – εναντίωσή μας στη συμμετοχή «αντιπροσώπων», που σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό δεν δικαιούνται να φέρουν την ιδιότητα του αντιπροσώπου στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, ούτε βεβαίως να λάβουν μέρος στις εργασίες του και στη λήψη των εν γένει αποφάσεών του, αλλά και 
– την επανειλημμένα δηλωθείσα από την πλευρά μας ένσταση – εναντίωσή μας στην άρνησή σας να αποδειχθείτε τη συμμετοχή στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ του αντιπροσώπου από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας. 

Ειδικότερα: 
1. Ο Δημήτριος Καραγεωργόπουλος του Θεοδώρου, εξελέγη παρανόμως από την «Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Τυχερών Παιχνιδιών» (ΟΣΕΤΥΠ) ως αντιπρόσωπος στη ΓΣΕΕ. 
Τόσο η εκλογή του ως «αντιπροσώπου» και η συμμετοχή του στις εν γένει εργασίες και στη λήψη των αποφάσεων του Συνεδρίου της Γ.Σ.Ε.Ε., όσο και η συμμετοχή του αυτή καθεαυτή σε συνδικαλιστική οργάνωση εργαζομένων, παραβιάζει κατάφωρα το Νόμο, αλλά και το καταστατικό της ΓΣΕΕ. Ειδικότερα: 
A) Ο συγκεκριμένος αντιπρόσωπος είναι εργοδότης και μάλιστα εμπλέκεται σε ποικίλες επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 
Ενδεικτικά και μόνο, και προς απόδειξη της εργοδοτικής ιδιότητας του Δημήτριου Καραγεωργόπουλου, επισημαίνουμε τα εξής: 
Ο ανωτέρω αναφερόμενος και παρανόμως εκλεγείς ως αντιπρόσωπος στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε., Δημήτριος Καραγεωργόπουλος, υπήρξε επί σειρά πολλών ετών Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος –με ειδική μάλιστα προς αυτόν εξουσιοδότηση για πρόσληψη και απόλυση εργαζομένων- της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία: «ΠΗΓΑΣΟΣ ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΓΚΕΪΜΙΝΓΚ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», η οποία έχει πλήθος εμπορικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Σύμφωνα με το καταστατικό λειτουργίας της εν λόγω ανώνυμης εταιρείας, οι σκοποί της είναι οι εξής: «α) Η απόκτηση, διαχείριση και διάθεση µετοχών και εν γένει µετοχικών δικαιωµάτων ή εταιρικών µεριδίων εταιριών εκµετάλλευσης καζίνο και τυχερών παιχνιδιών, ξενοδοχειακών, τουριστικών και επισιτιστικών επιχειρήσεων, για ίδιο λογαριασµό. β) Η παροχή υπηρεσιών διοίκησης επιχειρήσεων εκµετάλλευσης καζίνο ή τυχερών παιχνιδιών, ξενοδοχειακών, τουριστικών και επισιτιστικών επιχειρήσεων. γ) Η παροχή υπηρεσιών προς υποστήριξη λειτουργικών αναγκών τρίτων επιχειρήσεων εκµετάλλευσης καζίνο και τυχερών παιχνιδιών, ξενοδοχειακών, τουριστικών και επισιτιστικών επιχειρήσεων. δ) Η διαχείριση, εκµετάλλευση και παντοειδής αξιοποίηση (διά της σύναψης συµβάσεων εκµίσθωσης, υπεκµίσθωσης κλπ) των κινητών ή ακινήτων πραγµάτων ιδιοκτησίας της εταιρίας ή των οποίων η εταιρία έχει το δικαίωµα χρήσης και εκµετάλλευσης δυνάµει σύµβασης χρηµατοδοτικής µίσθωσης (leasing), πώλησης και επαναµίσθωσης (sale and lease back) η οποιασδήποτε άλλης σύµβασης συναφούς περιεχοµένου. ε) Η σύναψη συµβάσεων αγοράς, πώλησης, χρηµατοδοτικής µίσθωσης, πώλησης και επαναµίσθωσης ή οποιασδήποτε άλλης σύµβασης στα πλαίσια της αξιοποίησης και ανάπτυξης της κινητής και ακίνητης περιουσίας της εταιρίας. στ) Η παροχή κάθε είδους υπηρεσιών και η διενέργεια κάθε είδους πράξεων για την εν γένει ανάπτυξη της κινητής και ακίνητης περιουσίας της εταιρίας. ζ) Η παροχή κάθε είδους συµβουλών και υπηρεσιών και η άσκηση οιωνδήποτε δραστηριοτήτων συναφών προς τα ανωτέρω. Για την επίτευξη του σκοπού της η Εταιρεία µπορεί: α) Να ασκεί τις δραστηριότητές της είτε η ίδια είτε µε τη σύσταση ή συµµετοχή σε οποιασδήποτε νοµικής φύσεως εταιρείες, είτε µε σύµπραξη (κοινοπραξία) µε τρίτους, φυσικά ή νοµικά πρόσωπα. β) Να ιδρύει υποκαταστήµατα ή πρακτορεία ή γραφεία στην Ελλάδα ή την αλλοδαπή. γ) Να παρέχει εγγυήσεις υπέρ εταιριών και γενικά επιχειρήσεων ή κοινοπραξιών στις οποίες συµµετέχει η Εταιρεία ή µε τις οποίες συνεργάζεται µε οποιονδήποτε τρόπο, παρέχοντας πάσης φύσεως ασφάλειες, ενοχικές ή εµπράγµατες δ) Να προβαίνει σε οποιαδήποτε δικαιοπραξία ή ενέργεια αναγκαία για την επίτευξη του εταιρικού σκοπού…».
Δηλαδή, ο εν λόγω «συνδικαλιστής» που εμφανίζεται ως μισθωτός στο Καζίνο του Ρίου, είναι συγχρόνως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία: «ΠΗΓΑΣΟΣ ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΓΚΕΪΜΙΝΓΚ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», εταιρεία που –μεταξύ άλλων- παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες οργάνωσης και λειτουργίας προς το Καζίνο του Ρίου και ασκεί διαχειριστικό έλεγχο σε αυτό (Καζίνο Ρίου). 
Μάλιστα, ο εν λόγω «συνδικαλιστής» φτάνει στο σημείο με την συγκεκριμένη εργοδοτική ιδιότητά του, ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία: «ΠΗΓΑΣΟΣ ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΓΚΕΪΜΙΝΓΚ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», να συνυπογράψει την από 4/3/2014 Συμφωνία Εξυγίανσης (άρθρου 106α Ν. 3588/2007) που καταρτίσθηκε μεταξύ της ως άνω αναφερόμενης ανώνυμης εταιρείας (που εκπροσωπεί κατά τα ανωτέρω ο εν λόγω «συνδικαλιστής)», του σωματείου εργαζομένων Καζίνο Ρίου (του οποίου ο ίδιος «συνδικαλιστής» είναι μέλος) και της εταιρείας με την επωνυμία «THEROS INTERNATIONAL GAMING INC» (Καζίνο Ρίο), διά της οποίας προβλεπόταν –μεταξύ άλλων- μείωση του μισθοδοτικού κόστους, διά της εφαρμογής για το σύνολο του προσωπικού συστήματος μερικής απασχόλησης, 6 ωρών ημερησίως επί 5 ημέρες εβδομαδιαίως. Περαιτέρω, από την αυτή ως άνω Συμφωνία Εξυγίανσης (σελίδα 10 αυτής), σε συνδυασμό με την με αριθμό 203/2018 Διαταγή Πληρωμής του Πρωτοδικείου Πατρών, προκύπτει ότι μεταξύ της ως άνω αναφερόμενης ανώνυμης εταιρείας («ΠΗΓΑΣΟΣ ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΓΚΕΪΜΙΝΓΚ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ») και του Καζίνο του Ρίου, υπεγράφη σύμβαση παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών οργάνωσης του καζίνο και των εργασιών του, υποβολής προτάσεων διαχείρισης και προβολής, παρακολούθησης εκτέλεσης δράσεων και αποφάσεων και ελέγχου κλπ. έναντι αμοιβής (για την εταιρεία που εκπροσωπεί ο ως άνω αναφερόμενος «συνδικαλιστής») ποσού 108.000,00 € ετησίως (άλλως 9.000,00 € μηνιαίως) πλέον επιπρόσθετης αμοιβής (bonus) και ΓΙΑ ΟΣΟ XΡONIKO ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΑΖΙΝΟ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ. Μάλιστα, από την ως άνω μνημονευόμενη Διαταγή Πληρωμής, η αμοιβή που λαμβάνει η εταιρεία στην οποία προεδρεύει και διευθύνει ο ως άνω αναφερόμενος «συνδικαλιστής», εκτοξεύτηκε στο ποσό των 19.000,00 € μηνιαίως πλέον Φ.Π.Α. –αμοιβή καταβαλλόμενη την 5η ημέρα του επόμενου μήνα-, πλέον ποσοστού 5% ετησίως επί των καθαρών κερδών (μετά από φόρους), αλλά και επιπρόσθετης αμοιβής (bonus) ποσού 6.000,00 € πλέον Φ.Π.Α. μηνιαίως, που θα καταβάλετο στο τέλος κάθε τριμήνου για τους προηγούμενους 3 μήνες, εφόσον στο τέλος κάθε τριμήνου επαληθεύετο η ακριβής εφαρμογή του προϋπολογισμού, με πρώτο χρόνο επαλήθευσης την 1/6/2016. 
Περαιτέρω, η ως άνω αναφερόμενη εταιρεία της οποίας ο εν λόγω «συνδικαλιστής» είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, ανέπτυξε παραπέρα επιχειρηματική δράση, καταχωρώντας διαφημίσεις στο διαδίκτυο, προάγοντας προγράμματα όπως το Cbooking.gr, δηλώνοντας ότι:

«ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΝΟΙΩΣΕΤΕ ΣΑΝ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ!!!» …φιλοδοξεί να αποτελέσει την εγχώρια λύση στο κλίμα παγκοσμιοποίησης, επέκτασης και αυξημένου ανταγωνισμού που επικρατεί στην παγκόσμια βιομηχανία τυχερών παιγνιδιών, καθώς τα παραδοσιακά καζίνα ανταγωνίζονται τα online στοιχήματα και σας προσκαλούν να επιλέξετε τον παραδοσιακό τρόπο στοιχηματισμού και ποιοτικής ψυχαγωγίας, σε αληθινές αίθουσες τυχερών παιχνιδιών κι όχι σε κάποια οθόνη του υπολογιστή σας. 
Όλοι εμείς που στελεχώνουμε την PFG S.A. εκμεταλλευόμαστε την συγκυρία και έχοντας τόσο την τεχνογνωσία, όσο και άμεση – στενή επαφή με τα περισσότερα καζίνο, ξενοδοχεία, clubs, εστιατόρια κ.λ.π., των περιοχών δραστηριοποίησης του κλάδου, διαμεσολαβούμε και διαπραγματευόμαστε σκληρά με τις επιχειρήσεις. Σας προσφέρουμε μοναδικές επιλογές διασκέδασης. 
Όσο για τις τιμές; Τίποτα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τα πακέτα προσφορών που διαπραγματεύονται για εσάς οι ίδιοι οι εμπειρογνώμονες του κλάδου!!! 

Κάθε μέρα, σε συνεργασία με τα τμήμα marketing των επιχειρήσεων καζίνο, αλλά και με μεμονωμένους επιχειρηματίες των περιοχών δραστηριοποίησης των καζίνο, σας προβάλλουμε μοναδικές προσφορές με εξαιρετικές εκπτώσεις!
Είμαστε το μοναδικό site στη χώρα που ασχολείται αποκλειστικά με deals από τον κλάδο των καζίνο
………………………………………………..
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!»

Άλλη καταχώρηση στο διαδίκτυο, της ως άνω ανώνυμης εταιρείας, της οποίας ο ως άνω αναφερόμενος «συνδικαλιστής» είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, αναφέρει επί λέξει τα εξής: 

«ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΕ ΚΑΖΙΝΟ;
Η PEGASUS FORTUNA GAMING S.A., σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στα Τυχερά Παιχνίδια (ΟΣΕΤΥΠ), απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε νέους και νέες στο πλαίσιο αναζήτησης εξειδικευμένων στελεχών για την βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών σε Ελλάδα και Εξωτερικό για τα σεμινάρια απόκτησης δεξιοτήτων στο επάγγελμά του/της CASINO DEALER (Γκρουπιέρ). 
Εκμεταλλεύσου την προσφορά και γίνε εσύ ένας από τους 10 τυχερούς που θα κληρωθούν να παρακολουθήσουν για μία εβδομάδα εντελώς ΔΩΡΕΑΝ τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που διοργανώνει η Pegasus FG S.A. σε συνεργασία με την ΟΣΕΤΥΠ. Η κλήρωση των 10 τυχερών θα πραγματοποιηθεί ανάμεσα στους υποψηφίους που θα αποστείλουν βιογραφικό στο [email protected] και θα περάσουν επιτυχώς τη
ν διαδικασία της συνέντευξης. Μετά το πέρας της πρώτης εβδομάδας, όσοι το επιθυμούν μπορούν να συνεχίσουν τα σεμινάρια για να αποκτήσουν πλήρη επαγγελματική ικανότητα στην ειδικότητα Casino Dealer και να συνεχίσουν την καριέρα τους σε κάποια από τις αίθουσες καζίνο σε Ελλάδα και Εξωτερικό. 
10 Τυχεροί κερδίζουν ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα μιας εβδομάδας ως Casino Dealer 
Εκδήλωση ενδιαφέροντος – πληροφορίες στο τηλ: ……..».

Δηλαδή, ο εν λόγω «συνδικαλιστής», εργαζόμενος στο Καζίνο του Ρίο και ταυτόχρονα Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ως άνω ανώνυμης εταιρείας, ανέλαβε διά της ανώνυμης εταιρείας του -πέραν των όσων αναφέρουμε ανωτέρω- και πρόσθετη επιχειρηματική δραστηριότητα εκπαιδεύοντας γκρουπιέρηδες, τους οποίους διέθετε στο Καζίνο ως φτηνό εργατικό δυναμικό. Περαιτέρω, επεκτείνοντας εκ νέου την επιχειρηματική του δραστηριότητα, ο ανωτέρω αναφερόμενος «συνδικαλιστής» συνέστησε νέα εταιρεία με τη νομική μορφή της Ι.Κ.Ε., την οποία χαρακτήρισε και ως «εκπαιδευτική» και συγκεκριμένα την εταιρεία με την επωνυμία: «P.F. ΠΗΓΑΣΟΣ ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο: «PF EDUCATION I.K.E», στην οποία (Ι.Κ.Ε.) η πιο πάνω αναφερόμενη ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΠΗΓΑΣΟΣ ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΓΚΕΪΜΙΝΓΚ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (στην οποία ο ίδιος είχε την θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου), συμμετείχε σε ποσοστό 90%, όπως τούτο αποδεικνύεται περίτρανα από την με αριθμό πρωτοκόλλου 17522/12.11.2014 Ανακοίνωση του Γ.Ε.ΜΗ. περί σύστασής της (ενν. της ΙΚΕ), αλλά και από το με αριθμό 19/11.5.2015 Πρακτικό Συνεδρίασης του Δ.Σ. της ως άνω αναφερόμενης ανώνυμης εταιρείας, το οποίο καταχωρήθηκε στο ΓΕΜΗ με αριθμό πρωτοκόλλου 64818/16.9.2016. 

Αντικείμενο της ως άνω αναφερόμενης ιδιωτικής κεφαλαιουχικής εταιρείας είναι: «…η παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης και κατάρτισης διά της ανάπτυξης εκπαιδευτικών προγραμμάτων διά βίου μάθησης σε όλα τα θεματικά πεδία για ανέργους, ελεύθερους επαγγελματίες, για εργαζόμενους επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, για επιχειρηματίες, για στελέχη και εργαζόμενους του δημόσιου τομέα, για μέλη κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων, για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, καθώς και η ανάπτυξη υπηρεσιών συμβουλευτικής απασχόλησης και σύνδεσης της κατάρτισης με την αγορά εργασίας. Επίσης σκοπός της παρούσας ΙΚΕ είναι η διοργάνωση σεμιναρίων, συνεδρίων, ημερίδων, εργαστηρίων και γενικά η παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών προς απόκτηση θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων, η ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων και η απόκτηση επαγγελματικής πιστοποίησης και η διαρκής επιμόρφωση και μάθηση…». 

Παράλληλα, ο ίδιος πάντα «συνδικαλιστής» και η ανώνυμη εταιρεία στην οποία διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος –κατά τα ανωτέρω-, ανέπτυξε παραπέρα επιχειρηματική δράση, συστήνοντας κι άλλη Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με την επωνυμία: «GOOD MORNING Ι.Κ.Ε.», στην οποία η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΠΗΓΑΣΟΣ ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΓΚΕΪΜΙΝΓΚ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (με Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο επίσης τον Δημήτριο Καραγεωργόπουλο), συμμετείχε σε ποσοστό 95%. Αντικείμενο της συγκεκριμένης ιδιωτικής κεφαλαιουχικής εταιρείας είναι –μεταξύ άλλων-: η κατασκευή, εμπορία, εισαγωγή, εξαγωγή, αντιπροσώπευση και ενοικίαση προϊόντων πληροφορικής, ψηφιακής σήμανσης, ηλεκτρονικών μέσων προβολής και επικοινωνίας, τηλεπικοινωνιών, συστημάτων ασφαλείας, ηλεκτροτεχνικών και ηλεκτρονικών προϊόντων, ανταλλακτικών, αναλωσίμων, γραφικής ύλης και παντός συναφούς είδους, η παροχή υπηρεσιών σχεδιασμού, υλοποίησης και εκμετάλλευσης ιστοσελίδων (web site), διαδικτυακών πυλών (portal) και ηλεκτρονικών καταστημάτων, η παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης συστημάτων και προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών, η πώληση προϊόντων κα τηλεπικοινωνιών γενικά, σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, η στελέχωση, η λειτουργία, η τεχνική υποστήριξη και διαχείριση κέντρων τηλεφωνικής εξυπηρέτησης (call center – contact center) και άλλων υπηρεσιών γραφείων (desk – help desk services) Πολιτών ή Πελατών για λογαριασμό τρίτων, η παροχή υπηρεσιών μαγνητοφώνησης, απομαγνητοφώνησης, ψηφιοποίησης – δακτυλογράφησης ομιλιών, συνεδρίων, διαλέξεων και εν γένει η τήρηση οιουδήποτε τύπου πρακτικών με ηλεκτρονικά μέσα και η μετατροπή εγγράφων σε ηλεκτρονική μορφή, η έκδοση – παραγωγή και εμπορία ημερησίων εφημερίδων (πρωινών και απογευματινών), εβδομαδιαίων εφημερίδων, περιοδικών, ειδικών εφημερίδων και κάθε είδους εντύπου γενικού ή ειδικού περιεχομένου.

Στα τέλη δε του έτους 2018, η ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία με την επωνυμία «GOOD MORNING Ι.Κ.Ε.» -στην οποία κατά τον χρόνο εκείνο παρέμενε ως κύριος εταίρος, κατέχοντας το 95% των εταιρικών μεριδίων η ΠΗΓΑΣΟΣ ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΓΚΕΪΜΙΝΓΚ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ- πωλείται σε μία κυπριακή εταιρεία με την επωνυμία: «LOKATS INVESTMENTS LTD» κατά ποσοστό 95%, ενώ το υπόλοιπο 5% πωλείται σε φυσικό πρόσωπο, που φέρεται κι ως Διευθυντής της ως άνω αναφερόμενης κυπριακής εταιρείας («LOKATS INVESTMENTS LTD») και συγχρόνως και ως εργαζόμενος της GoodMorning Ι.Κ.Ε.
Εκ των ανωτέρω λοιπόν –εντελώς συνοπτικά- αναφερόμενων, προκύπτει αβίαστα η εργοδοτική ιδιότητα του Δημήτριου Καραγεωργόπουλου -η οποία μάλιστα εκδηλωνόταν και δια της επιχειρηματικής του δράσης στην επιχείρηση που είναι και μισθωτός, δηλαδή στο Καζίνο του Ρίου-, γεγονός που καθιστά παράνομη την συμμετοχή του σε συνδικαλιστική οργάνωση εργαζομένων κι επομένως καθιστά παράνομη την εκλογή του ως αντιπροσώπου στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε., όπως βεβαίως καθιστά παράνομη και άκρως απαγορευτική την συμμετοχή του ως αντιπροσώπου στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. 
Ειδικότερα, στο άρθρο 14 του Νόμου 1264/1982, ορίζεται ότι: «1. Τα όργανα του Κράτους έχουν την υποχρέωση να εφαρμόζουν τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της ανεμπόδιστης άσκησης του δικαιώματος για την ίδρυση και αυτόνομη λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων. 2. Απαγορεύεται στους εργοδότες, σε πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασμό τους και σε οποιοδήποτε τρίτο να προβαίνουν σε οποιαδήποτε πράξη ή παράλειψη που κατατείνει στην παρακώλυση της άσκησης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και ιδιαίτερα: α) …………………., β)………………, γ)…………….δ)………….., ε) να επεμβαίνουν με οποιοδήποτε τρόπο στη διοίκηση, στη λειτουργία και στη δράση των συνδικαλιστικών οργανώσεων, στ) …………………. 3. Δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν σε συνδικαλιστική οργάνωση εργαζομένων εργοδότες……». 
Σύμφωνα δε, με την παγιωμένη στην θεωρία και στην νομολογία ερμηνεία της ανωτέρω διάταξης ειδικά για τους εργοδότες θα πρέπει να δεχθούμε ότι σύμφωνα με την γενικώς αναγνωρισμένη έννοια του εργοδότη, περιλαμβάνεται στην απαγόρευση κάθε περίπτωση προσώπου που απασχολεί τρίτους με σχέση εξαρτημένης εργασίας, χωρίς να ενδιαφέρει το κύρος της σύμβασης. Ακόμη θα πρέπει να εντάξουμε σε αυτόν τον άμεσο και έμμεσο εργοδότη, τον αφηρημένο και συγκεκριμένο και οπωσδήποτε άλλη κατηγορία εργαζομένων που έχει για προορισμό να εκπροσωπεί εργοδοτικά συμφέροντα (Εργατικό Δίκαιο. Συλλογικές Εργασιακές Σχέσεις, Τόμος I, Ιωάννης Δ. Κουκιάδη, εκδόσεις Σάκκουλα, Αθήνα – Θεσσαλονίκη, σελίδα 107). 
Επομένως, τόσο η εκλογή του ως άνω αναφερόμενου (Δημήτριου Καραγεωργόπουλου) ως αντιπροσώπου στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε., όσο και η συμμετοχή του ως αντιπροσώπου στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε., είναι αναμφίβολα παράνομη και οδηγεί σε αλλοίωση της σύνθεσης του Συνεδρίου και όλων βεβαίως των αποφάσεων και των εκλογικών αποτελεσμάτων του και ως εκ τούτου θα πρέπει να αποκλεισθεί η συμμετοχή του παραπάνω αντιπροσώπου από όλες εν γένει τις εργασίες του Συνεδρίου της Γ.Σ.Ε.Ε. 

Β) Περαιτέρω, ο Δημήτριος Καραγεωργόπουλος είναι –εξίσου παρανόμως λόγω της εργοδοτικής του ιδιότητας- μέλος του σωματείου με την επωνυμία: «Σωματείο Εργαζομένων Καζίνο Ρίο», καθώς και του σωματείου με την επωνυμία «Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πατρών Η ΕΝΩΣΙΣ». 

Μέσω του σωματείου με την επωνυμία: «Σωματείο Εργαζομένων Καζίνο Ρίο» -το οποίο εκπροσωπείται στην ΓΣΕΕ μέσω της ΟΣΕΤΥΠ- εξελέγη αντιπρόσωπος στην δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία: «Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Τυχερών Παιχνιδιών» (ΟΣΕΤΥΠ), από την οποία και κατά τις αρχαιρεσίες αυτής που ΦΕΡΕΤΑΙ να πραγματοποιήθηκαν την 7/3/2019, εξελέγη αντιπρόσωπος στο 37ο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. 
Επίσης, μέσω του σωματείου με την επωνυμία: «Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πατρών Η ΕΝΩΣΙΣ» -το οποίο εκπροσωπείται στη ΓΣΕΕ μέσω της Ο.Ι.Υ.Ε.- εξελέγη αντιπρόσωπος στην δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία: «Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας» (Ο.Ι.Υ.Ε.), στην οποία μάλιστα ήταν και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της και σήμερα μέλος της διορισθείσας –με προσωρινή διαταγή του κ. Προέδρου Υπηρεσίας του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών- προσωρινής διοίκησής της. 
Ωστόσο, η εκλογή και συμμετοχή του Δημητρίου Καραγεωργόπουλου ως αντιπροσώπου σε ΔΥΟ Ομοσπονδίες και η αντιπροσώπευσή του στην ΓΣΕΕ μέσω ΔΥΟ δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων –ανάλογα με το ποια κάθε φορά τον εξυπηρετεί, όπως ενδεικτικά αναφέρουμε κατωτέρω-, παραβιάζει κατάφωρα τις διατάξεις του Νόμου 1264/1982.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αναγκαστικού δικαίου διάταξη του άρθρου 10 του Νόμου 1264/1982: 

«1. α) Οι εργαζόμενοι μέλη των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, εκλέγουν τα διοικητικά συμβούλια και τις ελεγκτικές επιτροπές και αντιπροσώπους στις δευτεροβάθμιες οργανώσεις και εκλέγονται επίσης εφόσον έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις, που προβλέπονται από τα καταστατικά τους. 
β) Τα μέλη των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων δικαιούνται να ψηφίσουν αντιπροσώπους, μόνο για μια Ομοσπονδία και ένα Εργατικό Κέντρο. Αν ανήκουν σε δυο οργανώσεις επιλέγουν τη μια απ` αυτές, για ν` ασκήσουν το δικαίωμά τους αυτό, με δήλωσή τους προς τον Πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής των εκλογών. Η δήλωση αυτή δεσμεύει τον εργαζόμενο για όλο το χρόνο της θητείας των αντιπροσώπων που ψήφισε και της θητείας των οργάνων που ψήφισαν οι αντιπρόσωποι της οργάνωσής του. 
2. α) Κάθε πρωτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση συμμετέχει με τους αντιπροσώπους της στην εκλογή των οργάνων της διοίκησης της Ομοσπονδίας και του Εργατικού Κέντρου που ανήκει και εφόσον έχει εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις, που προβλέπονται από τα καταστατικά τους.
β) Οι πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις αντιπροσωπεύονται στην τριτοβάθμια δια μέσου μιας μόνο δευτεροβάθμιας οργάνωσης. 
Η Γενική Συνέλευση των μελών κάθε Πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης αποφασίζει αν η αντιπροσώπευσή της στην τριτοβάθμια θα γίνει δια μέσου του Εργατικού Κέντρου ή δια μέσου της ομοσπονδίας, που τυχόν ανήκει.
Για την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης αρκεί η σχετική πλειοψηφία των παρόντων μελών και η σχετική μυστική ψηφοφορία γίνεται στην ίδια συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης και αμέσως μετά την εκλογή της εφορευτικής επιτροπής, για την εκλογή αντιπροσώπων.
Την απόφαση αυτή και πίνακα των αντιπροσώπων ανακοινώνει με έγγραφό του ο Πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής και στις δυό δευτεροβάθμιες οργανώσεις, που τυχόν μετέχει η οργάνωση, καθώς επίσης στην αντίστοιχη τριτοβάθμια. Ταυτόχρονα στις ίδιες υπερκείμενες οργανώσεις αποστέλλει ο δικαστικός αντιπρόσωπος αντίγραφο του μητρώου, που αναφέρεται στην παρ. 2 του άρθρου 6 του Ν.Δ. 4361/1964, με τα πρόσθετα στοιχεία που αναφέρονται στο άρθρο 3 παρ. 1 εδάφια του παρόντος νόμου.
Η παραπάνω δέσμευση της συνδικαλιστικής οργάνωσης ισχύει για όλο το χρόνο της θητείας των αντιπροσώπων που ψήφισαν οι αντιπρόσωποί της στη δευτεροβάθμια οργάνωση που επέλεξε…».

Ενώ λοιπόν, σύμφωνα με την ως άνω διάταξη αναγκαστικού δικαίου ΔΕΝ επιτρέπεται σε μέλη πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων να ψηφίζουν –και αυτονοήτως ούτε και να εκλέγονται- σε δύο Ομοσπονδίες, ο Δημήτριος Καραγεωργόπουλος ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ και κατά παράβαση του Νόμου 1264/1982, ψήφισε για εκλογή αντιπροσώπων και εξελέγη κι ο ίδιος αντιπρόσωπος σε ΔΥΟ Ομοσπονδίες, που μάλιστα αμφότερες εκλέγουν αντιπροσώπους για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ, με προφανή την αλλοίωση της σύνθεσης της Γενικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων – Συνεδρίου και των δύο Ομοσπονδιών και συνακόλουθα την αλλοίωση της σύνθεσης και όλων εν γένει των αποφάσεων του Συνεδρίου της Γ.Σ.Ε.Ε. 

Πέραν των ανωτέρω αναφερόμενων, η «εκλογή» του Δημητρίου Καραγεωργόπουλου ως αντιπροσώπου στην Γ.Σ.Ε.Ε. μέσω της «Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Τυχερών Παιχνιδιών» (ΟΣΕΤΥΠ), είναι παράνομη και για τους εξής λόγους: 

Η παραπάνω αναφερόμενη Ομοσπονδία (Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Τυχερών Παιχνιδιών) είχε πραγματοποιήσει αρχαιρεσίες για την ανάδειξη –μεταξύ άλλων- και αντιπροσώπων στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. την 29/6/2018. Στο συγκεκριμένο Συνέδριο της ΟΣΕΤΥΠ συμμετείχε και το σωματείο με την επωνυμία: «Σωματείο Εργαζομένων Καζίνο Ρίο», με 5 αντιπροσώπους και συγκεκριμένα τους: Βασιλική Αθανασοπούλου, Γεωργία Τερζάκη, Μιχάλη Σουρή, Μαρία Γεωργογιάννη και Νικόλαο Μαντά. 

Ενώ όμως, η ως άνω Ομοσπονδία είχε ήδη εκλέξει αντιπροσώπους για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ και μάλιστα είχε υποβάλλει και το σχετικό πρακτικό αρχαιρεσιών στην ΓΣΕΕ ενόψει του 37ου Συνεδρίου της, την 7η του μηνός Μαρτίου του έτους 2019 πραγματοποίησε νέο έκτακτο Συνέδριο, με θέμα ημερήσιας διάταξης την τροποποίηση του ισχύοντος καταστατικού της. Ωστόσο και όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων, την ως άνω ημεροχρονολογία φέρεται να έλαβαν χώρα και νέες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέων αντιπροσώπων της ΟΣΕΤΥΠ στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, χωρίς βεβαίως να έχει λήξει η θητεία των ήδη εκλεγμένων για τον σκοπό αυτό αντιπροσώπων της. Στις εν λόγω αρχαιρεσίες φέρεται να πήρε μέρος και το Σωματείο Εργαζομένων Καζίνο Ρίου με άλλη αυτήν την φορά σύνθεση αντιπροσώπων (αντιπρόσωποι του ως άνω σωματείου στην ΟΣΕΤΥΠ ήταν οι: Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, Γεωργία Τερζάκη, Μιχάλης Σουρής, Μαρία Βασιλοπούλου και Νικόλαος Μαντάς) και βεβαίως μόνος αντιπρόσωπος της ΟΣΕΤΥΠ στην ΓΣΕΕ «εξελέγη» ο Δημήτριος Καραγεωργόπουλος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκλογή του Δημητρίου Καραγεωργόπουλου μεθοδεύθηκε εν τέλει μέσω της ΟΣΕΤΥΠ και μάλιστα σε γενική συνέλευση με θέμα ημερήσιας διάταξης την τροποποίηση καταστατικού και όχι βεβαίως την εκλογή αντιπροσώπων για την ΓΣΕΕ (πώς θα μπορούσε άλλωστε αφού ακόμη βρίσκονταν σε ισχύ η θητεία των οργάνων και των αντιπροσώπων της ΟΣΕΤΥΠ), ακριβώς επειδή δεν πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο της άλλης Ομοσπονδίας που επίσης ο εν λόγω είναι παρανόμως αντιπρόσωπος, δηλαδή της Ο.Ι.Υ.Ε.

2. Ο Ανδρέας Στοϊμενίδης, εξελέγη παρανόμως από την «Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδος» (ΟΣΕΤΕΕ) ως αντιπρόσωπος στην ΓΣΕΕ. 
Τόσο η εκλογή του ως αντιπροσώπου και η συμμετοχή του στις εν γένει εργασίες και στην λήψη των αποφάσεων του Συνεδρίου της Γ.Σ.Ε.Ε., όσο και η συμμετοχή του αυτή καθεαυτή σε συνδικαλιστική οργάνωση εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, παραβιάζει κατάφωρα τον Νόμο, αλλά και το καταστατικό της ΓΣΕΕ. Ειδικότερα: 

Ο Ανδρέας Στοϊμενίδης, είναι υπάλληλος με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης και συγκεκριμένα στον κλάδο ΠΕ Μηχανικών και μέλος του Συλλόγου Υπαλλήλων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, σύλλογος που είναι μέλος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. 
Ωστόσο, η διάταξη του άρθρου 30 του Νόμου 1264/1982, η οποία επιτρέπει τη συμμετοχή των υπαλλήλων του Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ σε ένα σωματείο του χώρου εργασίας τους κι ένα κλαδικό, δεν μπορεί να ερμηνευτεί ως επιτρέπουσα τη συμμετοχή αυτών σε ένα κλαδικό σωματείο του ιδιωτικού τομέα και ένα σωματείο του χώρου εργασίας στο δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ, καθώς μία τέτοια προσέγγιση οδηγεί σε νόθευση της αντιπροσωπευτικότητας σε επίπεδο πρωτοβάθμιων, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας οργάνωσης και δεν είναι συμβατή με τις διατάξεις του Νόμου 1264/1982. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 1 του Νόμου 1264/1982: «1. Με την επιφύλαξη της ισχύος των Διεθνών Συμβάσεων Εργασίας που έχουν κυρωθεί, ο νόμος αυτός κατοχυρώνει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και ρυθμίζει την ίδρυση, οργάνωση, λειτουργία και δράση των συνδικαλιστικών οργανώσεών τους. Για την εφαρμογή αυτού του νόμου εργαζόμενοι είναι όσοι απασχολούνται με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου (μισθωτοί), στους οποίους περιλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι στο δημόσιο ή Ν.Π.Δ.Δ. ή Ο.Τ.Α. Ειδικά γα τις οργανώσεις του νόμου αυτού οι διατάξεις του Α.Κ. και του Εισ. Ν.Α.Κ. ισχύουν όπως τροποποιούνται ή συμπληρώνονται με αυτόν… 3. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις διακρίνονται σε πρωτοβάθμιες, δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες. α) Πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις είναι: αα) τα σωματεία, ββ) τα τοπικά παραρτήματα συνδικαλιστικών οργανώσεων ευρύτερης περιφέρειας ή πανελλαδικής έκτασης, που προβλέπονται από τα καταστατικά τους και μόνο για το δικαίωμα να γίνουν μέλη του αντίστοιχου εργατικού κέντρου. γγ) Οι ενώσεις προσώπων, μία για κάθε εκμετάλλευση, επιχείρηση, δημόσια υπηρεσία, Ν.Π.Δ.Δ. ή Ο.Τ.Α., που συνιστούν δέκα (10) τουλάχιστο εργαζόμενοι με ιδρυτική πράξη την οποία καταθέτουν στο γραμματέα του αρμόδιου Ειρηνοδικείου και κοινοποιούν στον εργοδότη, εφόσον ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων δεν υπερβαίνει τους σαράντα (40) και δεν υπάρχει σωματείο με τους μισούς τουλάχιστο ως μέλη του. Εάν, μετά την τυχόν σύσταση της ένωσης προσώπων, πάψει να συντρέχει μία από τις πιο πάνω προϋποθέσεις, η ένωση προσώπων διαλύεται, χωρίς άλλη διατύπωση. Η ιδρυτική πράξη της ένωσης προσώπων πρέπει να αναφέρει απαραίτητα το σκοπό της, δύο εκπροσώπους της και τη διάρκειά της που δεν υπερβαίνει το εξάμηνο. Για τις ενώσεις προσώπων εκτός από το άρθρο 20 παρ. 1 εδάφ. γ` εφαρμόζονται ανάλογα και οι διατάξεις για τα σωματεία των άρθρων 3 παρ. 1α. 7 παρ. 1, 5, 6, 7 και 8 του νόμου αυτού. Για την εκλογή των εκπροσώπων της ένωσης προσώπων επιμελείται τριμελής εφορευτική επιτροπή. β) Δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις είναι οι Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα. Οι Ομοσπονδίες είναι ενώσεις δύο (2) τουλάχιστο σωματείων του ίδιου ή συναφών κλάδων οικονομικής δραστηριότητας ή του ίδιου ή συναφών επαγγελμάτων. Τα Εργατικά Κέντρα είναι ενώσεις δύο (2) τουλάχιστο σωματείων και τοπικών παραρτημάτων που έχουν την έδρα τους μέσα στην περιφέρεια του αντίστοιχου Εργατικού Κέντρου ανεξάρτητα από τον τόπο απασχόλησης των μελών τους. γ) Τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις (συνομοσπονδίες) είναι ενώσεις Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων».

Περαιτέρω, το άρθρο 7 του Νόμου 1264/1982, προβλέπει: «…1. Κάθε εργαζόμενος, που έχει συμπληρώσει ένα δίμηνο μέσα στον τελευταίο χρόνο στην επιχείρηση ή εκμετάλλευση ή τον κλάδο απασχόλησής του, έχει δικαίωμα να γίνει μέλος μιας οργάνωσης της επιχείρησης ή εκμετάλλευσης και μιας του επαγγελματικού κλάδου απασχόλησής του, εφόσον έχει τις νόμιμες προϋποθέσεις των καταστατικών τους. Ανήλικοι και αλλοδαποί εργαζόμενοι νόμιμα μπορούν να είναι μέλη συνδικαλιστικών οργανώσεων. Αν δεν ορίζει διαφορετικά το καταστατικό διαγράφεται το μέλος της συνδικαλιστικής οργάνωσης:

1) που χωρίς να συντρέχει ανώτερη βία, δεν πήρε μέρος στις δύο τελευταίες Εκλογές για τη διοίκηση, 2) που πριν έξι (6) μήνες έχει πάψει με τη θέλησή του να απασχολείται στην επιχείρηση ή στον επαγγελματικό κλάδο απασχόλησής του, εκτός εάν τούτο οφείλεται στην εκλογή του στο Κοινοβούλιο ή την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

2. Κάθε σωματείο έχει το δικαίωμα να γίνει μέλος της αντίστοιχης Ομοσπονδίας και του αντίστοιχου Εργατικού Κέντρου. Κάθε τοπικό παράρτημα σωματείου ευρύτερης περιφέρειας ή πανελλαδικής έκτασης μπορεί να γίνει μέλος του αντίστοιχου Εργατικού Κέντρου, ύστερα από απόφαση της διοίκησης του σωματείου. Κάθε σωματείο ευρύτερης περιφέρειας ή πανελλαδικής έκτασης που ανήκει στο Εργατικό Κέντρο της περιφέρειας στην οποία βρίσκεται η έδρα του εκπροσωπείται στη συνέλευση του Εργατικού Κέντρου για το σύνολο των μελών του, αφού αφαιρεθούν μέλη τοπικών παραρτημάτων, που τυχόν υπάρχουν και έχουν εγγραφεί σε άλλα Εργατικά Κέντρα.

3. Κάθε Ομοσπονδία και κάθε Εργατικό Κέντρο έχει το δικαίωμα να γίνει μέλος μιας συνομοσπονδίας.

4. Διάταξη καταστατικού συνδικαλιστικής οργάνωσης που απαγορεύει τη συμμετοχή μελών της σε άλλη οργάνωση είναι ισχυρή». 

Το άρθρο 30 του ίδιου ως άνω Νόμου ειδικά για τους μόνιμους και με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου υπαλλήλους προβλέπει: «…1. Ο νόμος αυτός, όπως είναι εκτός από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 3 – 10, 16 παρ. 7 – 9, 22 παρ. 1 και 2, 24 και 27, εφαρμόζεται με τις ειδικές ρυθμίσεις που προβλέπονται παρακάτω ανάλογα και στους έμμισθους πολιτικούς υπαλλήλους του Δημοσίου, με εξαίρεση τους υπαλλήλους της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.), όπως και στους μόνιμους ή με θητεία υπαλλήλους των Οργανισμών τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, των εκκλησιαστικών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και λοιπών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, ακόμη δε και στους υπαλλήλους με σχέση ιδιωτικού δικαίου που κατέχουν οργανικές θέσεις, σύμφωνα με το άρθρο 103 παρ. 3 του Συντάγματος. 2. Για την επέκταση της κατά την προηγούμενη παράγραφο εφαρμογής, ως εργαζόμενοι λογίζονται και οι δημόσιοι υπάλληλοι όπου στον παρόντα νόμο αναφέρονται οι λέξεις εργοδότης, επιχείρηση, εκμετάλλευση με τον όρο αυτό νοούνται και το Δημόσιο και τα πιο πάνω νομικά πρόσωπα με τις αρμόδιες υπηρεσίες τους. Οπου γίνεται λόγος για Εργατικό Κέντρο, ή μνεία δεν αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους. 3. Δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις των δημοσίων υπαλλήλων είναι: α) Οι ομοσπονδίες των κατά κλάδους ή ειδικότητες σωματείων, που τα μέλη τους υπάγονται οργανικά σε ένα ή και σε περισσότερα Υπουργεία ή τα Ν.Π.Δ.Δ. της παρ. 1 του παρόντος και β) οι ομοσπονδίες σωματείων που τα μέλη τους υπάγονται οργανικά στο ίδιο Υπουργείο ή στα κατά την παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου Ν.Π.Δ.Δ. η ομάδα Ν.Π.Δ.Δ. που τελεί υπό την εποπτεία του ίδιου Υπουργείου. Όπου υπάλληλοι ενός Υπουργείου ανήκουν σε μια και ενιαία συνδικαλιστική οργάνωση του Υπουργείου αυτού με περισσότερους κλάδους, η οργάνωσή τους θεωρείται, για το λόγο αυτό, και σαν δευτεροβάθμια. Κάθε πρωτοβάθμια οργάνωση μπορεί να γίνει μέλος σε μια μόνο δευτεροβάθμια, εφόσον δεν υπάρχει άλλη οργάνωση. Σε περίπτωση που πρωτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση ανήκει σε περισσότερες από μια δευτεροβάθμιες οργανώσεις υποχρεούται στην πρώτη γενική συνέλευση των μελών της που θα συγκληθεί μετά την ισχύ του νόμου αυτού, να αποφασίσει σε ποιά δευτεροβάθμια (ομοσπονδία) θα παραμείνει ως μέλος της. 4. Κάθε υπάλληλος, από το διορισμό του, μπορεί να γίνει μέλος μόνο μιας συνδικαλιστικής οργάνωσης των κατά κλάδους ή ειδικότητες διαρθρωμένων και μιας οργάνωσης του χώρου εργασίας, αφού καταβάλει την ορισμένη από το καταστατικό συνδρομή. Εκτός των άλλων περιπτώσεων που τυχόν ορίζει το καταστατικό της οργάνωσής του, ο υπάλληλος διαγράφεται από μέλος αυτής από το χρονικό σημείο της λύσης της υπαλληλικής σχέσης, καθώς και αν δεν πήρε μέρος στις δύο τελευταίες Εκλογές για την ανάδειξη της διοίκησης… 10. Στις πρωτοβάθμιες, δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις των δημοσίων υπαλλήλων της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου δεν μπορούν να είναι μέλη συνταξιούχοι ή συνδικαλιστικές οργανώσεις συνταξιούχων».

Από τις ως άνω διατάξεις προκύπτει τόσο η οριζόντια όσο και η κάθετη δομή του συνδικαλιστικού κινήματος στην Ελλάδα. Έτσι, σε επίπεδο κάθετης διάρθρωσης, το συνδικαλιστικό κίνημα δομείται μέσω σωματείων, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων και του τριτοβάθμιου συνδικάτου (ΓΣΕΕ). Τα σωματεία αλλά και οι Ομοσπονδίες, μπορούν να είναι επιχειρησιακά, κλαδικά ή ομοιοεπαγγελματικά, ενώ τα Εργατικά Κέντρα, ως δευτεροβάθμιες οργανώσεις εγγράφουν το σύνολο των σωματείων, που εδρεύουν στην Περιφέρεια εντός της οποίας δραστηριοποιούνται. 

Σε επίπεδο οριζόντιας διάρθρωσης υφίσταται σαφής διάκριση μεταξύ Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, αφού στην μεν περίπτωση των εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου που κατέχουν οργανικές θέσεις και των μονίμων δημοσίων υπαλλήλων, εισάγονται σύμφωνα με την ρητή επιταγή του άρθρου 30 του Νόμου 1264/1982 ειδικές διατάξεις, ενώ εφαρμογής μπορούν να τύχουν ορισμένες και μόνο εκ των λοιπών διατάξεων του Νόμου ενώ αντιθέτως, στην περίπτωση των συνδικαλιστικών οργανώσεων των μισθωτών του Ιδιωτικού Τομέα, εφαρμόζονται πλήρως οι διατάξεις του Ν. 1264/1982. Σε οριζόντιο επίπεδο, συνεπώς, το συνδικαλιστικό κίνημα στο Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. δομείται μέσω Πρωτοβάθμιων Σωματείων, σε δεύτερο επίπεδο μέσω Ομοσπονδιών, ενώ στην κορυφή της πυραμιδωτής οργάνωσης του συνδικάτου βρίσκεται το τριτοβάθμιο όργανο (Α.Δ.Ε.Δ.Υ.). Βάσει του καταστατικού της, η τριτοβάθμια οργάνωση (Α.Δ.Ε.Δ.Υ.) εγγράφει Ομοσπονδίες Σωματείων, που τα μέλη τους υπάγονται οργανικά στο ίδιο Υπουργείο ή Ν.Π.Δ.Δ. ή ομάδα Ν.Π.Δ.Δ., που τελεί υπό την εποπτεία του ίδιου Υπουργείου (π.χ. ΠΟΕ – ΔΟΥ, ΠΟΕ – ΟΤΑ, ΠΟΕ ΥΠΠΟ, ΠΟΣΕ – ΥΠΕΧΩΔΕ) και όχι κλαδικές Ομοσπονδίες, αφού με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται η πολλαπλή συμμετοχή των ιδίων εργαζομένων στις αρχαιρεσίες περισσότερων Ομοσπονδιών, πρακτική, που θα οδηγούσε σε νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος, αφού ο ίδιος εργαζόμενος συμμετέχοντας σε ένα κλαδικό σωματείο και ένα σωματείο χώρου εργασίας, θα μπορούσε τελικά να συμμετάσχει διπλά στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των οργάνων της τριτοβάθμιας οργάνωσης, αθροίζοντας την ψήφο του δύο φορές μέσω δύο διαφορετικών Ομοσπονδιών. Εξάλλου, ακόμη κι ο Νόμος 1264/1982 μεριμνά μέσω της απαγόρευσης συμμετοχής ενός Σωματείου σε περισσότερες Ομοσπονδίες για την διασφάλιση της αντιπροσωπευτικότητας στις αρχαιρεσίες των Δευτεροβάθμιων και της Τριτοβάθμιας Οργάνωσης. 
Από τη συνδυαστική ερμηνεία των παραπάνω διατάξεων (άρθρων 1 και 7 του Νόμου 1264/1982) προκύπτει ότι οι δημοσιοϋπαλληλικές οργανώσεις δεν δικαιούνται να προσχωρήσουν και να γίνουν μέλη δευτεροβάθμιων ή τριτοβάθμιων οργανώσεων των μισθωτών του Ιδιωτικού Τομέα, γεγονός που απαγορεύεται άλλωστε ρητά, προκειμένου για την συμμετοχή τους σε Εργατικά Κέντρα, σύμφωνα με το άρθρο 30 παρ. 2 του Νόμου 1264/1982. 
Δεδομένου λοιπόν ότι η συμμετοχή των υπαλλήλων του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ σε Δευτεροβάθμιες και την Τριτοβάθμια οργάνωση των μισθωτών του ιδιωτικού Τομέα, είναι απαγορευμένη, αντίστοιχα απαγορευμένη είναι και η συμμετοχή εργαζομένων, που είναι εγγεγραμμένοι σε οργανώσεις του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ σε σωματεία μέλη οργανώσεων που ανήκουν στον συνδικαλιστικό χώρο των μισθωτών του Ιδιωτικού Τομέα. Διαφορετική προσέγγιση, η οποία θα επέτρεπε σε έναν υπάλληλο του Δημοσίου να συμμετέχει σε ένα κλαδικό σωματείο του Ιδιωτικού Τομέα και σε ένα σωματείο χώρου εργασίας, που εντάσσεται οργανικά στην δομή του συνδικαλιστικού κινήματος στο Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ, οδηγεί σε νόθευση της αντιπροσωπευτικότητας, αφού ένας εργαζόμενος μπορεί να συμμετέχει στις διαδικασίες για την ανάδειξη αντιπροσώπων σε δύο Δευτεροβάθμιες και Τριτοβάθμιες Οργανώσεις. Συγχρόνως, θα ήταν νομικά ανακόλουθο να απαγορεύεται η συμμετοχή οργανώσεων εργαζομένων στο Δημόσιο, τους ΟΤΑ και τα ΝΠΔΔ σε οργανώσεις των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα. 

Επομένως, η συμμετοχή του ως άνω αναφερόμενου αντιπροσώπου (Ανδρέα Στοϊμενίδη) στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε., είναι αναμφίβολα παράνομη και οδηγεί σε αλλοίωση της σύνθεσης του Συνεδρίου και όλων βεβαίως των αποφάσεων και των εκλογικών αποτελεσμάτων του και ως εκ τούτου θα πρέπει να αποκλεισθεί η συμμετοχή του παραπάνω αντιπροσώπου από όλες εν γένει τις εργασίες του Συνεδρίου της Γ.Σ.Ε.Ε.. 

3. Ο Δημήτριος Πετράκογλου του Δημοσθένη εξελέγη παρανόμως από τις αρχαιρεσίες που πραγματοποίησε το «Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Διδυμότειχου και Περιφέρειας» την 3/12/2017, ως τακτικός αντιπρόσωπος στην ΓΣΕΕ. 

Η εκλογή του ως αντιπροσώπου και η συμμετοχή του στις εν γένει εργασίες και στην λήψη των αποφάσεων του Συνεδρίου της Γ.Σ.Ε.Ε., όσο και η συμμετοχή του αυτή καθεαυτή σε συνδικαλιστική οργάνωση εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, παραβιάζει κατάφωρα τον Νόμο, αλλά και το καταστατικό της ΓΣΕΕ. Ειδικότερα: 
Ο Δημήτριος Πετράκογλου είναι μόνιμος υπάλληλος του Δήμου Διδυμότειχου και συγκεκριμένα του κλάδου ΔΕ-29 Οδηγών. Η ιδιότητά του αυτή, ως μονίμου δημοτικού υπαλλήλου, είναι άκρως απαγορευτική για τη συμμετοχή του σε συνδικαλιστική οργάνωση εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα. Συγκεκριμένα, από το συνδυασμό των διατάξεων των άρθρων 1, 7 και 30 του Νόμου 1264/1982, αποδεικνύεται περίτρανα ότι υφίσταται σαφής διάκριση μεταξύ Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, αφού στην μεν περίπτωση των εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου που κατέχουν οργανικές θέσεις και των μονίμων δημοσίων υπαλλήλων, εισάγονται, σύμφωνα με την ρητή επιταγή του άρθρου 30 του Νόμου 1264/1982, ειδικές διατάξεις, ενώ εφαρμογής μπορούν να τύχουν ορισμένες και μόνο εκ των λοιπών διατάξεων του Νόμου 1264/1982, ενώ αντιθέτως, στην περίπτωση των συνδικαλιστικών οργανώσεων των μισθωτών του Ιδιωτικού Τομέα, εφαρμόζονται πλήρως οι διατάξεις του Ν. 1264/1982.
Έτσι λοιπόν, το συνδικαλιστικό κίνημα στο Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. δομείται μέσω Πρωτοβάθμιων Σωματείων, σε δεύτερο επίπεδο μέσω Ομοσπονδιών, ενώ στην κορυφή της πυραμιδωτής οργάνωσης του συνδικάτου βρίσκεται το τριτοβάθμιο όργανο (Α.Δ.Ε.Δ.Υ.) και όχι μέσω σωματείων, Ομοσπονδιών, Εργατοϋπαλληλικών Κέντρων κ.λ.π. που διέπονται από τον Νόμο 1264/1982 και υπάγονται στην Γ.Σ.Ε.Ε. 

Συνεπώς, είναι απαγορευμένη η συμμετοχή εργαζομένων που είναι μόνιμοι υπάλληλοι του Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ σε σωματεία που ανήκουν στον συνδικαλιστικό χώρο των μισθωτών του Ιδιωτικού Τομέα και βεβαίως στις αντίστοιχες αυτών δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις (ομοσπονδίες – εργατοϋπαλληλικά κέντρα) και στην Γ.Σ.Ε.Ε. 

Επομένως, η συμμετοχή του ως άνω αναφερόμενου αντιπροσώπου (Δημήτριου Πετράκογλου) στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε., είναι αναμφίβολα παράνομη και οδηγεί σε αλλοίωση της σύνθεσης του Συνεδρίου και όλων βεβαίως των αποφάσεων και των εκλογικών αποτελεσμάτων του και ως εκ τούτου θα πρέπει να αποκλεισθεί η συμμετοχή του παραπάνω αντιπροσώπου από όλες εν γένει τις εργασίες του Συνεδρίου της Γ.Σ.Ε.Ε. 

4. Ο Εμμανουήλ Κοκολάκης εξελέγη παρανόμως από τις αρχαιρεσίες που πραγματοποίησε το «Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λασιθίου» την 16/12/2017, ως τακτικός αντιπρόσωπος στην ΓΣΕΕ.
Η εκλογή του ως αντιπροσώπου και η συμμετοχή του στις εν γένει εργασίες και στην λήψη των αποφάσεων του Συνεδρίου της Γ.Σ.Ε.Ε., όσο και η συμμετοχή του αυτή καθεαυτή σε συνδικαλιστική οργάνωση εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, παραβιάζει κατάφωρα τον Νόμο, αλλά και το καταστατικό της ΓΣΕΕ. Ειδικότερα: 

Ο Εμμανουήλ Κοκολάκης είναι ελεύθερος επαγγελματίας και συγκεκριμένα ιδιοκτήτης πούλμαν, που αποτελεί και την κύρια επαγγελματική του δραστηριότητα. Η εν λόγω επαγγελματική ιδιότητά του, ως ελεύθερου επαγγελματία, είναι άκρως απαγορευτική για τη συμμετοχή του σε συνδικαλιστική οργάνωση εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, όπως τούτο άλλωστε προκύπτει αβίαστα από την διάταξη του άρθρου 1 του Νόμου 1264/1982. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες συνδικαλίζονται στα δικά τους σωματεία που διέπονται από τις διατάξεις του Νόμου 1712/1987 και όχι από αυτές του Νόμου 1264/1982, που αφορά σε μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα. Τυχόν ισχυρισμός ότι έχει εργασθεί και ως μισθωτός απαιτεί η ιδιότητά του αυτή, ήτοι του μισθωτού, να είναι η κύρια και βεβαίως να μην είναι προσχηματική (Εργατικό Δίκαιο. Συλλογικές Εργασιακές Σχέσεις, Τόμος I, Ιωάννης Δ. Κουκιάδη, εκδόσεις Σάκκουλα, Αθήνα – Θεσσαλονίκη, σελίδα 107). 
Επομένως, η συμμετοχή του ως άνω αναφερόμενου αντιπροσώπου (Εμμανουήλ Κοκολάκη) στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε., είναι αναμφίβολα παράνομη και οδηγεί σε αλλοίωση της σύνθεσης του Συνεδρίου και όλων βεβαίως των αποφάσεων και των εκλογικών αποτελεσμάτων του και ως εκ τούτου θα πρέπει να αποκλεισθεί η συμμετοχή του παραπάνω αντιπροσώπου από όλες εν γένει τις εργασίες του Συνεδρίου της Γ.Σ.Ε.Ε.

5. Από τις αρχαιρεσίες της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία «Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδος» (Ο.Α.Σ.Ε), εξελέγησαν 4 τακτικοί και 4 αναπληρωματικοί αντιπρόσωποι για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ και συγκεκριμένα ως τακτικοί αντιπρόσωποι εξελέγησαν οι: 1) Χρήστος Παπαδόγιαννης, 2) Νικόλαος Καρόζης 3) Γιάννης Πετσαλάκης και 4) Λάζαρος Γιουρτσίδης και ως αναπληρωματικοί αντιπρόσωποι εξελέγησαν οι: 1) Σταύρος Ξηρόπουλος, 2) Σπύρος Κολαϊτης, 3) Μανώλης (Εμμανουήλ) Χατζάκης και 4) Παρασκευή Προβίδα. 

Ωστόσο η συμμετοχή των πιο πάνω αντιπροσώπων στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. αντίκειται στις διατάξεις του νόμου, αλλά και στο καταστατικό της Γ.Σ.Ε.Ε., καθώς: 
– αφενός η εκλογική διαδικασία, μέσω της οποίας αναδείχθηκαν οι πιο πάνω αντιπρόσωποι, βρίθει παρανομιών και αντικαταστατικών ενεργειών και 
– αφετέρου δύο (2) εκ των ως άνω αντιπροσώπων της ως άνω Ομοσπονδίας (ΟΑΣΕ) στη ΓΣΕΕ, φέρουν και οι ίδιοι την εργοδοτική ιδιότητα. 

Ενδεικτικά και μόνο και προς απόδειξη των ανωτέρω επισημαίνουμε τα εξής: 

Όπως προκύπτει από το πρακτικό αρχαιρεσιών που πραγματοποίησε στις 11/5/2016 η εν λόγω Ομοσπονδία (ΟΑΣΕ), αυτή (Ομοσπονδία) αριθμεί οκτώ (8) σωματεία μέλη και μεταξύ αυτών, τον Σύλλογο Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων (ΣΥΑΕ). 

Από την επισκόπηση του πρακτικού αρχαιρεσιών του ως άνω πρωτοβάθμιου σωματείου, που πραγματοποιήθηκαν κατά τις ημεροχρονολογίες: 10/11/2014 (Χανιά), 12/11/2014 (Ηράκλειο), 14/11/2014 (Αθήνα), 18-19-20/11/2014 (Αθήνα), 21/11/2014 (Πάτρα), 24-25-26/11/2014 (Θεσσαλονίκη) και παράλληλα 25-26 & 28/11/2014 (Αθήνα) και 1&2/12/2014 (Αθήνα) και των επισυναπτόμενων σε αυτό (πρακτικό αρχαιρεσιών) καταστάσεων ψηφισάντων, προκύπτει μεταξύ άλλων: 

– ότι σε μία εκ των καταστάσεων ψηφισάντων και συγκεκριμένα σε αυτήν που αφορά στους εργαζόμενους στην ασφαλιστική εταιρεία ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ – ΜΙΝΕΤΑ, όπου φέρεται να έχουν ψηφίσει στις 14/11/2014, 76 εργαζόμενοι για όργανα Διοίκησης του Συλλόγου Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων, για Εργατικό Κέντρο και για την Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδας, ΟΛΕΣ οι υπογραφές που έχουν τεθεί σε αυτήν δεν είναι απλώς παρόμοιες, αλλά ακριβώς ίδιες, γεγονός που συνιστά αδιαμφισβήτητη αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος και συνακόλουθα της σύνθεσης της Γενικής Συνέλευσης (Συνεδρίου) της ΟΑΣΕ και των εξαχθέντων από αυτήν εκλογικών αποτελεσμάτων. 
– σε άλλη κατάσταση ψηφισάντων των εργαζόμενων στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΚΑΡΠΕΝΤΕΡ ΤΕΡΝΕΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΣΙΤΕΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΑΝΤΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ & ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ» και η οποία (κατάσταση ψηφισάντων) αφορά επίσης στις αρχαιρεσίες του «Συλλόγου Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων», που έλαβαν χώρα –για τους εργαζόμενους της συγκεκριμένης ασφαλιστικής εταιρείας- στις 14/11/2014, μεταξύ των ψηφισάντων συμπεριλαμβάνονται και οι: Αλέξανδρος Τέρνερ και Γεώργιος Τέρνερ, οι οποίοι κατά τον χρόνο εκείνο κατείχαν την ιδιότητα του Διευθύνοντος Συμβούλου του Δ.Σ. και του μέλους του Δ.Σ. αντίστοιχα της ως άνω αναφερόμενης ανώνυμης εταιρείας. Επιπλέον δε, ο δεύτερος εξ αυτών (Αλέξανδρος Τέρνερ), δυνάμει της ως άνω εργοδοτικής του ιδιότητας, είναι και Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. 
– ομοίως, σε άλλη κατάσταση ψηφισάντων που αφορά επίσης στις αρχαιρεσίες του «Συλλόγου Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων» που έλαβαν χώρα στις 28/11/2014, μεταξύ των ψηφισάντων για όργανα Διοίκησης, αλλά και αντιπροσώπους στο Ε.Κ.Α. και στην «Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδος», εμφανίζονται και οι Χρήστος Παπαδόγιαννης του Παναγιώτη και Εμμανουήλ Χατζάκης του Νικολάου, οι οποίοι μάλιστα εξελέγησαν και αντιπρόσωποι της ως άνω πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης στην δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία: «Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδας» κι ακολούθως εξελέγησαν και αντιπρόσωποι της ως άνω δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ. Ωστόσο, αμφότεροι οι ως άνω αναφερόμενοι (Χρήστος Παπαδόγιαννης και Εμμανουήλ Χατζάκης) είναι μέλη του Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου και ειδικότερα ο μεν πρώτος εξ αυτών (Χρήστος Παπαδόγιαννης) είναι Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ως άνω Τράπεζας, ο δε δεύτερος (Εμμανουήλ Χατζάκης) είναι Ταμίας του Δ.Σ. 

Σχετικά με την εργοδοτική ιδιότητα ψηφισάντων και αντιπροσώπων της ΟΑΣΕ στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε., επισημαίνουμε τα εξής:
Σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 1264/1982, η παραπάνω εργοδοτική ιδιότητα καθενός από τους ανωτέρω τέσσερις αναφερόμενους ψηφίσαντες στην πρωτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία «Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων», δύο μάλιστα εκ των οποίων ήταν και αντιπρόσωποι του ως άνω σωματείου στην δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία «Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδος» (ΟΑΣΕ) και σήμερα αντιπρόσωποι από την εν λόγω Ομοσπονδία στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε., καθιστά απαγορευτική την συμμετοχή τους σε συνδικαλιστική οργάνωση εργαζομένων. 

Ειδικότερα, στο άρθρο 14 του Νόμου 1264/1982, ορίζεται ότι: «1. Τα όργανα του Κράτους έχουν την υποχρέωση να εφαρμόζουν τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της ανεμπόδιστης άσκησης του δικαιώματος για την ίδρυση και αυτόνομη λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων. 2.Απαγορεύεται στους εργοδότες, σε πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασμό τους και σε οποιοδήποτε τρίτο να προβαίνουν σε οποιαδήποτε πράξη ή παράλειψη που κατατείνει στην παρακώλυση της άσκησης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και ιδιαίτερα: α) …………………., β)………………, γ)…………….δ)………….., ε) να επεμβαίνουν με οποιοδήποτε τρόπο στη διοίκηση, στη λειτουργία και στη δράση των συνδικαλιστικών οργανώσεων, στ) …………………. 3. Δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν σε συνδικαλιστική οργάνωση εργαζομένων εργοδότες……». 
Σύμφωνα δε, με την παγιωμένη στην θεωρία και στην νομολογία ερμηνεία της ανωτέρω διάταξης ειδικά για τους εργοδότες θα πρέπει να δεχθούμε ότι σύμφωνα με την γενικών αναγνωρισμένη έννοια του εργοδότη, περιλαμβάνεται στην απαγόρευση κάθε περίπτωση προσώπου που απασχολεί τρίτους με σχέση εξαρτημένης εργασίας, χωρίς να ενδιαφέρει το κύρος της σύμβασης. Ακόμη θα πρέπει να εντάξουμε σε αυτόν τον άμεσο και έμμεσο εργοδότη, τον αφηρημένο και συγκεκριμένο και οπωσδήποτε άλλη κατηγορία εργαζομένων που έχει για προορισμό να εκπροσωπεί εργοδοτικά συμφέροντα (Εργατικό Δίκαιο. Συλλογικές Εργασιακές Σχέσεις, Τόμος I, Ιωάννης Δ. Κουκιάδη, εκδόσεις Σάκκουλα, Αθήνα – Θεσσαλονίκη, σελίδα 107). 

Εκ των ανωτέρω αναφερόμενων λοιπόν, προκύπτει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι στις εκλογές του πρωτοβάθμιου σωματείου με την επωνυμία: «Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων», καθώς και στις αρχαιρεσίες της ως άνω Ομοσπονδίας (ΟΑΣΕ), συμμετείχαν πρόσωπα τα οποία, όχι απλά δεν είχαν δικαίωμα ψήφου, αλλά δεν θα έπρεπε να είναι μέλη συνδικαλιστικών οργανώσεων εργαζομένων, σύμφωνα με την ανωτέρω μνημονευόμενη διάταξη του Νόμου 1264/1982. Το γεγονός αυτό, ήτοι η συμμετοχή εργοδοτών στις αρχαιρεσίες των ως άνω αναφερόμενων συνδικαλιστικών οργανώσεων (ΣΥΑΕ και ΟΑΣΕ), καθιστά αυτές (αρχαιρεσίες) απολύτως άκυρες και συνεπώς καθιστά απολύτως άκυρα και τα εξαχθέντα από αυτές αποτελέσματα, όπως και όλες τις επόμενες εκλογικές διαδικασίες στις οποίες συμμετέχουν οι παρανόμως και αντικαταστατικά εκλεγμένοι αντιπρόσωποί τους.

Συνεπώς, η συμμετοχή αντιπροσώπων από την δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία «Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδος» (ΟΑΣΕ) στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε., αντίκειται στις διατάξεις του Νόμου 1264/1982, αφού οι εν λόγω αντιπρόσωποι αναδείχθηκαν μέσω παράνομων και αντικαταστατικών αρχαιρεσιών, ενώ δύο (2) από τους αντιπροσώπους της ως άνω αναφερόμενης Ομοσπονδίας (ΟΑΣΕ) για το Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. και συγκεκριμένα οι Χρήστος Παπαδόγιαννης και Εμμανουήλ Χατζάκης –πέραν του γεγονότος ότι αναδείχθηκαν μέσω παράνομων και αντικαταστατικών εκλογικών διαδικασιών- επιπροσθέτως φέρουν και οι ίδιοι ατομικά την εργοδοτική ιδιότητα, παραβιάζοντας έτσι με την συμμετοχή τους στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. την ως άνω διάταξη του Νόμου 1264/1982 -η οποία τέθηκε ακριβώς προς το σκοπό προάσπισης του συνδικαλιστικού κινήματος από τις εργοδοτικές παρεμβάσεις- και αλλοιώνοντας καταφανώς με την συμμετοχή τους στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. –τόσο δια της φυσικής τους παρουσίας, όσο και δια της επιρροής που απαράδεκτα ασκούν με την ιδιότητά τους αυτή- την σύνθεση του Συνεδρίου και βεβαίως όλες τις αποφάσεις του και τα εξαχθέντα από αυτό εκλογικά αποτελέσματα. 

6. Από τις αρχαιρεσίες της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία «Ομοσπονδία Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος», που έλαβαν χώρα την 17/2/2019 στην Αθήνα, εξελέγησαν –σύμφωνα με το ιδία ημερομηνία Πρακτικό Αρχαιρεσιών- 2 τακτικοί και 3 αναπληρωματικοί αντιπρόσωποι για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ και συγκεκριμένα ως τακτικοί αντιπρόσωποι εξελέγησαν οι: 1) Συμεών Λευθεριώτης και 2) Ξενοφών Σφακιανάκης και ως αναπληρωματικοί αντιπρόσωποι εξελέγησαν οι: 1) Φώτιος Σιακάρας, 2) Χρήστος Κολλάς και 3) Νικόλαος Κανακάρης.
Ωστόσο η συμμετοχή των πιο πάνω αντιπροσώπων στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. αντίκειται στις διατάξεις του νόμου αλλά και στο καταστατικό της Γ.Σ.Ε.Ε., καθώς στην δύναμη την εν λόγω Ομοσπονδίας, υπάρχουν πρωτοβάθμια σωματεία που αριθμούν λιγότερα από 10 μέλη. Τα μέλη των σωματείων αυτών συμμετείχαν στις αρχαιρεσίες για την εκλογή των αντιπροσώπων τους προς την ως άνω Ομοσπονδία, οι αντιπρόσωποι της οποίας (Ομοσπονδίας) με την σειρά τους εξέλεξαν τους αντιπροσώπους για το Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. Ειδικότερα: 

Τα πρωτοβάθμια σωματεία – μέλη της ως άνω Ομοσπονδίας που αριθμούν λιγότερα από 10 μέλη είναι συνολικά τέσσερα (4) και είναι τα εξής: 

 • Σύνδεσμος Φορτοεκφορτωτών Σητείας, που αριθμεί έξι (6) μέλη
 • Σύνδεσμος Ενοποιηθέντων Φορτοεκφορτωτών Παραλίας Τελωνείου και Ξηράς Ζακύνθου, που αριθμεί οκτώ (8) μέλη
 • Σωματείο Φορτοεκφορτωτών Ξηράς και Θαλάσσης Ταξιάρχης Μεστών Χίου, που αριθμεί εννέα (9) μέλη και
 • Ένωσις Φορτοεκφορτωτών Λιμένος Χίου «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ», που αριθμεί επτά (7) μέλη. 

Ωστόσο, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 104 του Αστικού Κώδικα, η οποία είναι διάταξη αναγκαστικού δικαίου: «Το σωματείο διαλύεται στις περιπτώσεις που προβλέπει το καταστατικό. Το σωματείο διαλύεται μόλις τα μέλη του μείνουν λιγότερα από δέκα». Σύμφωνα δε, με την παγιωμένη στην θεωρία και στην νομολογία ερμηνεία της ανωτέρω διάταξης η διάλυση του σωματείου επέρχεται όταν απομείνουν μέλη 9 και κάτω. Σε μία τέτοια περίπτωση δεν απαιτείται η έκδοση απόφασης δικαστηρίου (βλ. υπ΄ αριθμόν 69/2015 απόφαση του Ειρηνοδικείου Κρωπίας). Δεν είναι απαραίτητη η λήψη απόφασης της Γενικής Συνέλευσης για διαπίστωση του αριθμού, αρκεί να αποδεικνύεται το γεγονός και να βεβαιώνεται τούτο δια των υπογραφών των εναπομεινάντων ταμειακά τακτοποιημένων μελών και δια της σφραγίδας του σωματείου. Η διάταξη, ως προς τον ελάχιστο αυτό αριθμό, είναι αναγκαστικού δικαίου (Συνδικαλιστικό και Σωματειακό Δίκαιο, Λευτέρης Π. Σεραφείμ, 12η έκδοση, σελ. 291). 

Συνεπώς, τόσο η παράνομη και μάλιστα παραβιάζουσα αναγκαστικού δικαίου διάταξη, ύπαρξη αυτή καθεαυτή των ως άνω σωματείων, που το καθένα από αυτά αριθμεί από εννέα (9) μέλη και κάτω, όσο κι ο υπολογισμός τους στην δύναμη της ως άνω Ομοσπονδίας (Ομοσπονδία Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος) και η συμμετοχή των αντιπροσώπων των ως άνω σωματείων στις αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας, νοθεύουν και αλλοιώνουν αδιαμφισβήτητα το αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών της εν λόγω Ομοσπονδίας και ως προς τους αντιπροσώπους της για το Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. και μάλιστα τόσο ως προς την σύνθεση όσο και ως προς τον αριθμό αυτών. 

Επομένως, η συμμετοχή των ως άνω αντιπροσώπων της ως άνω αναφερόμενης Ομοσπονδίας στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε., είναι αναμφίβολα παράνομη και αντικαταστατική και οδηγεί σε αλλοίωση της σύνθεσης του Συνεδρίου και όλων βεβαίως των αποφάσεων και των εκλογικών αποτελεσμάτων του και ως εκ τούτου θα πρέπει να αποκλεισθεί η συμμετοχή των παραπάνω αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος από όλες εν γένει τις εργασίες του Συνεδρίου της Γ.Σ.Ε.Ε.

7. Από τις αρχαιρεσίες της δευτεροβάθμιας ναυτεργατικής οργάνωσης με την επωνυμία: «Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία» (Π.Ν.Ο.), που έλαβαν χώρα την 18/12/2018 στον Πειραιά, εξελέγησαν –σύμφωνα με το από ιδία ημερομηνία Πρακτικό Αρχαιρεσιών- 5 τακτικοί και 4 αναπληρωματικοί αντιπρόσωποι για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ και συγκεκριμένα ως τακτικοί αντιπρόσωποι εξελέγησαν οι: 1) Ιωάννης Χάλας, 2) Εμμανουήλ Τσικαλάκης, 3) Ελευθέριος Σαριδάκης, 4) Νικόλαος Μούγιος και 5) Ιωάννης Ριζεάκος και ως αναπληρωματικοί αντιπρόσωποι εξελέγησαν οι: 1) Εμμανουήλ Πατρώνης, 2) Αντώνιος Μαρινάκης, 3) Χρήστος Κώστος και 4) Βασίλειος Παναγιωτόπουλος. 
Ωστόσο η συμμετοχή των πιο πάνω αντιπροσώπων στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. αντίκειται στις διατάξεις του νόμου, αλλά και του καταστατικού της Γ.Σ.Ε.Ε. Ειδικότερα: 

Α) Τα πρωτοβάθμια σωματεία – μέλη της εν λόγω Ομοσπονδίας δεν εκλέγουν αντιπροσώπους για την υπερκείμενη προς αυτούς Οργάνωση (Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία) σύμφωνα με το σύστημα της απλής αναλογικής (Νόμος 1264/1982 και άρθρο 56 του Νόμου 2224/1994), αλλά η υπερκείμενη οργάνωση (Π.Ν.Ο.) επιβάλλει σε αυτές ανώτατο όριο (πλαφόν) στον αριθμό των αντιπροσώπων που εκλέγουν για την Π.Ν.Ο., κατά παράβαση του Νόμου 1264/1982, αλλά και του άρθρου 56 του Νόμου 2224/1994.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 1 του Νόμου 1264/1982: «1. Με την επιφύλαξη της ισχύος των Διεθνών Συμβάσεων Εργασίας που έχουν κυρωθεί, ο νόμος αυτός κατοχυρώνει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και ρυθμίζει την ίδρυση, οργάνωση, λειτουργία και δράση των συνδικαλιστικών οργανώσεών τους…. 2. Δεν εφαρμόζεται ο νόμος αυτός: α) Για τις δημοσιογραφικές οργανώσεις, εκτός από τις διατάξεις των άρθρων 12, 14, 15, 19, 20 με εξαίρεση το εδάφιο γ` της παραγράφου 1 21, 22, 23 και 26, β) Για τις ναυτεργατικές οργανώσεις. Γι αυτές, μέχρις ότου ψηφιστεί και δημοσιευτεί ειδικός νόμος θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται το ισχύον σήμερα νομικό καθεστώς. Δεν υπάγονται στις διατάξεις του νόμου αυτού επαγγελματικές οργανώσεις που συνιστώνται με νόμο ως νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου….».

Ακολούθως, δημοσιεύθηκε ο Νόμος 2264/1994, στο άρθρο 56 του οποίου ορίζεται ότι: «1. Η εκλογή των αντιπροσώπων των πρωτοβάθμιων ναυτεργατικών οργανώσεων και των αναπληρωτών τους, στα Συνέδρια των Εργατικών Κέντρων, η εκλογή των συνέδρων της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, οι οποίοι θα εκλέξουν τους αντιπροσώπους στη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών της Ελλάδος και η εκλογή των τελευταίων γίνεται με το σύστημα της απλής αναλογικής. 2. Ο αριθμός των αντιπροσώπων κατανέμεται μεταξύ των συνδυασμών και των μεμονωμένων υποψηφίων ανάλογα με την εκλογική τους δύναμη. Το σύνολο των έγκυρων ψηφοδελτίων διαιρείται με τον αριθμό των αντιπροσώπων που εκλέγονται. Το πηλίκον αυτής της διαίρεσης, παραλειπομένου του κλάσματος, αποτελεί το εκλογικό μέτρο. Κάθε συνδυασμός εκλέγει τόσους αντιπροσώπους όσες φορές χωρεί το εκλογικό μέτρο στο αριθμό των έγκυρων ψηφοδελτίων που έλαβε. 3. Μεμονωμένος υποψήφιος που έλαβε τον ίδιο ή μεγαλύτερο αριθμό ψήφων από το εκλογικό μέτρο εκλέγεται αντιπρόσωπος, εφόσον ήταν υποψήφιος για τη θέση αυτή. 4. Συνδυασμός που περιλαμβάνει υποψηφίους λιγότερους από αυτούς που του ανήκουν, εκλέγει τόσους μόνο, όσοι είναι οι υποψήφιοι του. 5. Ο αριθμός των αντιπροσώπων που δεν καλύπτεται, σύμφωνα με τις προηγούμενες παραγράφους, κατανέμεται από μια θέση στους συνδυασμούς εκείνους που έχουν εκλέξει έναν αντιπρόσωπο και οι οποίοι συγκεντρώνουν υπόλοιπο ψηφοδελτίων μεγαλύτερο από το 1/3 του εκλογικού μέτρου και που πλησιάζουν περισσότερο το εκλογικό μέτρο. 6. Ο αριθμός των αντιπροσώπων, που δεν καλύπτεται και μετά την εφαρμογή των διατάξεων της προηγούμενης παραγράφου κατανέμεται μεταξύ των συνδυασμών, που έχουν το μεγαλύτερο υπόλοιπο ψηφοδελτίων, από έναν αντιπρόσωπο. Σε περίπτωση ισοδυναμίας γίνεται κλήρωση. 7. Σε περίπτωση αντικειμενικής αδυναμίας, λόγω ναυτολογήσεως των κατά τα ανωτέρω εκλεχθέντων αντιπροσώπων και των αναπληρωτών τους να συμμετέχουν στα Συνέδρια, ορίζονται εκπρόσωποί τους από το Διοικητικό Συμβούλιο ή τις διοικήσεις, κατά σειρά σταυρών προτίμησης του ίδιου ψηφοδελτίου και, αν το ψηφοδέλτιο έχει εξαντληθεί, πρόσωπο προτεινόμενο από το συνδυασμό. 8. Οι ναυτεργατικές οργανώσεις υποχρεούνται με αποφάσεις των Διοικητικών τους Συμβουλίων ή των Διοικήσεών τους να τροποποιήσουν τα καταστατικά τους, σύμφωνα με τις διατάξεις αυτού του άρθρου, εντός προθεσμίας έξι (6) μηνών από της ενάρξεως ισχύος του παρόντος νόμου..». 

Παρά λοιπόν τις ως άνω αναγκαστικού δικαίου διατάξεις των Νόμων, στο καταστατικό της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (άρθρο 8, σελ. 5 του καταστατικού) ορίζεται ότι: «….Προς τούτο εκάστη Οργάνωσις ανήκουσα εις την δύναμιν της Π.Ν.Ο. εκλέγει τους αντιπροσώπους της δια το Συνέδριον, οι οποίοι έχουν γνώμην και ψήφον εν αυτώ βάσει της ακολούθου αναλογίας των ψηφισάντων εκ των εκπληρωσάντων τας υποχρεώσεις των μελών αυτών. Ανά (100) εκατόν μέλη εκ των οικονομικώς εν τάξει μελών (I) εις αντιπρόσωπος, εν περιπτώσει δε κλάσματος εφ΄ όσον τούτο είναι άνω των (50) πεντήκοντα ψήφον θα λαμβάνεται υπ΄ όψιν ως ακέραιος αριθμός (100) εκατό δια την εκλογήν ενός αντιπροσώπου. Πάντος ουδεμία εκ των Οργανώσεων της δυνάμεως της Π.Ν.Ο. δικαιούται να αποστείλη εις το Συνέδριον αριθμόν αντιπροσώπων μεγαλύτερον του αναλογούντος εις το 1/10 (εν δέκατον) της δυνάμεως του όλου αριθμού των ψήφων του Συνεδρίου…».

Συμπερασματικά λοιπόν, μολονότι για τις αρχαιρεσίες των ναυτεργατικών οργανώσεων ορίζεται εκ του νόμου και μάλιστα με διάταξη αναγκαστικής ισχύος ως υποχρεωτικό εκλογικό σύστημα, αυτό της απλής αναλογικής -όπως ισχύει αντίστοιχα και για τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του Νόμου 1264/1982 (άρθρο 12 του Νόμου αυτού)-, αυτό ΔΕΝ εφαρμόζεται εν προκειμένω από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (Π.Ν.Ο.) για την εκλογή αντιπροσώπων σε αυτήν (Π.Ν.Ο.) από τα πρωτοβάθμια σωματεία – μέλη της, αφού –σύμφωνα με το ως άνω αναφερόμενο άρθρο του καταστατικού της Π.Ν.Ο.- τίθεται ανώτατο όριο στον αριθμό των αντιπροσώπων που εκλέγει το κάθε σωματείο στην υπερκείμενη ναυτεργατική οργάνωση (Π.Ν.Ο.), όπως ο ανώτατος αυτός αριθμός καθορίζεται από την ως άνω διάταξη του καταστατικού της. 

Σημειώνεται δε, ότι σύμφωνα με την παγιωμένη στη θεωρία και στη νομολογία ερμηνεία των διατάξεων που αφορούν στην σύσταση και στην εν γένει λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων «… σε περίπτωση που οι ρυθμίσεις στο καταστατικό είναι ή έγιναν αντίθετες σε κανόνες αναγκαστικού δικαίου ή στα χρηστά ήθη ή στην δημόσια τάξη, αυτές δεν υπερισχύουν επειδή λόγω αβλεψίας έγιναν δεκτές από το δικαστήριο, γιατί το δικαστήριο περιορίζεται στον έλεγχο της νομιμότητας και όχι της σκοπιμότητας. Η λήψη της σχετικής απόφασης δεν μπορεί να θεωρηθεί ως έγκυρη, όταν αντίκειται σε τέτοιες διατάξεις, οι οποίες την καθιστούν απόλυτα άκυρη. Επομένως θα πρέπει να ερευνάται πάντοτε η νομιμότητα της ρύθμισης. Οι αποφάσεις αυτές που λαμβάνονται, ενώ είναι αντίθετες, κατά το περιεχόμενο, σε αναγκαστικού δικαίου διάταξη, είναι απόλυτα άκυρες και δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα (Εφ.Θρ. 117/99, ΝοΒ 47.1304)…» (ίδετε σχετικά: Συνδικαλιστικό και Σωματειακό Δίκαιο, Λευτέρη Σπ. Σεραφείμ, εκδ. Αντ. Ν. Σάκκουλα, 12η έκδοση, σελ. 129).

Εν προκειμένω, από το από 18/12/2018 Πρακτικό Αρχαιρεσιών της Π.Ν.Ο., φαίνεται ότι αυτή αριθμεί στην δύναμή της εννέα (9) πρωτοβάθμια σωματεία που εκπροσωπούνται μέσω αυτής στην Γ.Σ.Ε.Ε., μεταξύ των οποίων είναι και το σωματείο «Π.Ε. Πλοιάρχων Ε.Ν.». Το εν λόγω σωματείο με βάση τον αριθμό των εμφανιζόμενων ως ψηφισάντων σε αυτό μελών του (2.725) και κατ΄ εφαρμογή της απλής αναλογικής, θα έπρεπε κανονικά να εκλέξει 27 αντιπροσώπους για την υπερκείμενη οργάνωση Π.Ν.Ο. Ωστόσο, λόγω του ανώτατου ορίου (πλαφόν), που επιβάλλει η Π.Ν.Ο. στον αριθμό των αντιπροσώπων που εκλέγει γι΄ αυτήν κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο – μέλος της, το πιο σωματείο εξέλεξε 10 αντιπροσώπους (ανώτατο όριο), γεγονός που συνιστά αδιαμφισβήτητη αλλοίωση της σύνθεσης και όλων εν γένει των αποφάσεων του Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο.), που έλαβε χώρα την 18/12/2018, μεταξύ των οποίων βεβαίως συμπεριλαμβάνονται και τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών αυτής για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην Γ.Σ.Ε.Ε. Εάν δηλαδή, είχαν πράγματι εφαρμοστεί οι ανωτέρω μνημονευόμενες διατάξεις αναγκαστικού δικαίου, τότε στο Συνέδριο της Π.Ν.Ο –με βάση πάντα τον φερόμενο αριθμό ψηφισάντων μελών- θα είχαν δικαίωμα συμμετοχής 55 αντιπρόσωποι από τα εννέα (9) σωματεία – μέλη της που εκπροσωπούνται μέσω αυτής για την Γ.Σ.Ε.Ε. και όχι 38 αντιπρόσωποι, όπως παρανόμως έγινε εν προκειμένω με προφανή την αλλοίωση και νόθευση της σύνθεσης και όλων βεβαίως των αποτελεσμάτων του Συνεδρίου της Π.Ν.Ο. 

Η παραπάνω λοιπόν ακυρότητα των αποφάσεων του από 18/12/2018 Συνεδρίου της Π.Ν.Ο. (λόγω της μη εφαρμογής του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής), καθιστά παράνομη και την συμμετοχή ΟΛΩΝ των αντιπροσώπων που εξελέγησαν από την εν λόγω ναυτεργατική οργάνωση (Π.Ν.Ο.) για την ΓΣΕΕ, στο Συνέδριο της τελευταίας.

Β) Περαιτέρω, από τα πρακτικά αρχαιρεσιών των πρωτοβάθμιων σωματείων – μελών της Π.Ν.Ο., που αφορούν μεταξύ άλλων και στην εκλογή αντιπροσώπων για την δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση (Π.Ν.Ο.), αποδεικνύεται περίτρανα ότι επί συνόλου 9 πρωτοβάθμιων σωματείων που ανήκουν στην δύναμη της ως άνω Ομοσπονδίας, 7 πρωτοβάθμιες ναυτεργατικές οργανώσεις και συγκεκριμένα: 1) Η Πανελλήνια Ένωση Πρακτικών Πλοιάρχων και Κυβερνητών Ε.Ν., 2) Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Οικονομικών Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού, 3) Η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Τροφοδοσίας Εμπορικού Ναυτικού, 4) η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού, 5) η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών ΜΕΚ Ε.Ν., 6) η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών M/S –Π/Κ-Ο/Γ.Ε.Ν και 7) η Πανελλήνια Ένωση Ηλεκτρολόγων Ε.Ν., πραγματοποίησαν αρχαιρεσίες με επιστολική ψήφο (δι΄ αλληλογραφίας), γεγονός που αντίκειται στις κείμενες διατάξεις της νομοθεσίας. 

Ειδικότερα, σύμφωνα καταρχάς με τη διάταξη του άρθρου 8 του Νόμου 1264/1982 «…Απαγορεύεται η συμμετοχή στις Συνελεύσεις και στις ψηφοφορίες µε οποιουδήποτε είδους εξουσιοδότηση….». Από την διάταξη αυτή, προκύπτει, ότι τα μέλη των σωματείων πρέπει να συμμετέχουν στις γενικές συνελεύσεις και να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ αυτοπροσώπως. Μάλιστα, η παραπάνω διάταξη του νόμου 1264/1982, είναι αναγκαστικού δικαίου, δηλαδή, τα καταστατικά λειτουργίας των σωματείων, ΔΕΝ επιτρέπεται να ρυθμίσουν το συγκεκριμένο ζήτημα διαφορετικά. Στην περίπτωση δε, που τα καταστατικά σωματείων, αποκλίνουν από τα οριζόμενα στην παραπάνω διάταξη, υπερισχύουν τα προβλεπόμενα στο Νόμο 1264/1982. 
Περαιτέρω, η υποχρέωση αυτοπρόσωπης παρουσίας του μέλους, τόσο γενικά στις γενικές συνελεύσεις όσο και ειδικότερα στις αρχαιρεσίες, συνάγεται επιπλέον και από τις διατάξεις των άρθρων 11 και 13 του Νόμου 1264/1982, στις οποίες καθορίζεται ο τρόπος ψηφοφορίας και σύνταξης των πρακτικών διαλογής. 

Εξάλλου, η σχετική πρόβλεψη του Νόμου 1264/1982, ήτοι η απαγόρευση της επιστολικής ψήφου, είναι απόλυτα λογική, καθώς ΜΟΝΟ με την αυτοπρόσωπη άσκηση του εκλογικού δικαιώματος, αποφεύγονται φαινόμενα διπλοψηφίας, αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος κ.ο.κ. και υπηρετούνται οι αρχές της μυστικότητας και της διαφάνειας που πρέπει να διέπουν τη λειτουργία των σωματείων. Είναι προφανές, ότι η επιστολική ψήφος δεν διασφαλίζει την νομιμότητα και εγκυρότητα της εκλογικής διαδικασίας, αλλά ούτε και τη γνήσια και ανόθευτη αποτύπωση της βούλησης του εκλογικού σώματος, καθώς μπορεί εύκολα να αξιοποιηθεί ακριβώς για την νόθευση και αλλοίωση της βούλησης αυτής.

Γ) Πέραν των ανωτέρω δε, το ίδιο το καταστατικό λειτουργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο.), αντίκειται σε διατάξεις αναγκαστικού δικαίου του Νόμου 1264/1982. Ενδεικτικά και μόνο και προς απόδειξη των ανωτέρω, αναφερόμαστε: 
α) στο άρθρο 8 το ισχύοντος καταστατικού της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο.), όπου αναφέρεται επί λέξει: «…Το Συνέδριον είναι το κυρίαρχο σώμα της Ομοσπονδίας συνερχόμενον τακτικώς μεν ανά πενταετίαν, εκτάκτως δε οσάκις συντρέχει προς τούτο περίπτωσις συγκλήσεως τούτου…». Η διάταξη αυτή αντίκειται στην αναγκαστικού δικαίου διάταξη του άρθρου 9 του Νόμου 1264/1982, σύμφωνα με την οποία: «… 1. Η διοίκηση της συνδικαλιστικής οργάνωσης συγκροτείται όπως ορίζει το καταστατικό. Οι ιδιότητες του Προέδρου, Αντιπροέδρου, Γεν. Γραμματέα ή Ταμία δεν επιτρέπεται να συμπίπτουν στο ίδιο πρόσωπο. Η θητεία των διοικητικών οργάνων δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη από 3 χρόνια…». 

Ως εκ τούτου, το Συνέδριο (Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων) που εκλέγει τα όργανα διοίκησης της ΠΝΟ δεν θα έπρεπε να λαμβάνει χώρα ανά πενταετία, όπως παρανόμως συμβαίνει, αλλά το αργότερο ανά τριετία, όπως ορίζει η ανωτέρω αναγκαστικού δικαίου διάταξη του Νόμου 1264/1982. 

β) στο άρθρο 9 του ισχύοντος καταστατικού της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο.) και συγκεκριμένα στην παρ. 5 αυτού, όπου ορίζεται ότι: «…ο Γεν. Γραμματέας εκλέγεται απ΄ ευθείας από τον τακτικόν ή έκτακτον Συνέδριον δια χρονικήν διάρκειαν μιάς πενταετίας από της εκλογής του και δια ψηφοφορίας υπό των συγκροτούντων το Συνέδριον Συνέδρων….». 

– στο άρθρο 10 του ισχύοντος καταστατικού της Π.Ν.Ο., όπου ορίζεται ότι: «… Το Γενικόν Συμβούλιον αποτελείται από τους Γενικούς Συμβούλους οι οποίοι εκλέγονται παρά της Διοικήσεως εκάστης Οργανώσεως ή εκ των μελών αυτής, ή εκ των μελών του Σωματείου, εκ των κεκτημένων αποδεικτικών ναυτικής ικανότητος και των οποίων η θητεία διαρκεί ως τα καταστατικά εκάστης οργανώσεως ορίζουσι….». 
– στο άρθρο 11 του ισχύοντος καταστατικού της Π.Ν.Ο. και δη στις παραγράφους 1 και 2 αυτού, όπου ορίζεται ότι: «…1. Η Ομοσπονδία διοικείται υπό του Γενικού Γραμματέως και της Διοικήσεως αυτής. 2. Την Διοίκησιν της Ομοσπονδίας αποτελούν οι Πρόεδροι των Οργανώσεων οι οποίοι ανήκουν οργανωτικώς εις την δύναμιν της Ομοσπονδίας, έχουν δε εκλεγεί ούτοι βάσει των Καταστατικών διατάξεων των Οργανώσεων…». 

Οι παραπάνω διατάξεις του καταστατικού της Π.Ν.Ο. (που προβλέπουν εκλογή Γενικού Γραμματέα απευθείας από το Συνέδριο της Ομοσπονδίας και δεν προβλέπουν ανάδειξη των οργάνων διοίκησης –Γενικού Συμβουλίου και Διοίκησης- από το Συνέδριο, αλλά απευθείας ορισμό τους –κατά τα ανωτέρω-), έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τις αναγκαστικού δικαίου διατάξεις του Νόμου 1264/1982 περί εκλογής οργάνων διοίκησης από την Γενική Συνέλευση των μελών κάθε συνδικαλιστικής οργάνωσης (αντίστοιχα για τις υπερκείμενες συνδικαλιστικές οργανώσεις από την Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων των σωματείων – μελών της) (άρθρο 10 του Νόμου 1264/1982, ιδίως παρ. 2)

Επομένως και για όλους τους ανωτέρω αναφερόμενους λόγους –χωριστά αλλά και σωρευτικά- η συμμετοχή των αντιπροσώπων της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο.) στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. είναι αναμφίβολα παράνομη και αντικαταστατική και οδηγεί σε αλλοίωση της σύνθεσης του Συνεδρίου και όλων βεβαίως των αποφάσεων και των εκλογικών αποτελεσμάτων του και ως εκ τούτου θα πρέπει να αποκλεισθεί η συμμετοχή των παραπάνω αντιπροσώπων της Π.Ν.Ο. από όλες εν γένει τις εργασίες του Συνεδρίου της Γ.Σ.Ε.Ε.

8. Από τις αρχαιρεσίες του «Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βέροιας», που έλαβαν χώρα την 20/1/2018, εξελέγησαν –σύμφωνα με το από ιδία ημερομηνία Πρακτικό Αρχαιρεσιών- 6 τακτικοί και 1 αναπληρωματικός αντιπρόσωπος για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ και συγκεκριμένα ως τακτικοί αντιπρόσωποι εξελέγησαν οι: 1) Δημήτριος Ταχματζίδης, 2) Ελένη Ατσάλου, 3) Βασίλειος Αδάμ, 4) Στυλιανή Μπαρμπαρούση, 5) Κορνηλία Φουτσιτζόγλου και 6) Απόστολος Λουκανόπουλος και ως αναπληρωματικός αντιπρόσωπος εξελέγη ο Αναστάσιος Ιγνατιάδης.
Ωστόσο η συμμετοχή των πιο πάνω αντιπροσώπων στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. αντίκειται στις διατάξεις του νόμου, αλλά και του καταστατικού της Γ.Σ.Ε.Ε. Ειδικότερα: 

Στη δύναμη του συγκεκριμένου Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου ανήκουν 24 πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, που εκπροσωπούνται μέσω αυτού για την ΓΣΕΕ. Στις πρωτοβάθμιες αυτές συνδικαλιστικές οργανώσεις συμπεριλαμβάνεται και το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Ψύξης – Διαλογής – Κονσερβοποιίας- Ο ΑΓΩΝΑΣ». Από το από 20/1/2018 Ειδικό Πρακτικό Αρχαιρεσιών εκλογής Διοικητικού Συμβουλίου – Ελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων για τα Συνέδρια της ΓΣΕΕ (σελίδα 8, στοιχείο 21 αυτής), αλλά και από το από 4-5-6-7/7/2016 Πρακτικό Αρχαιρεσιών για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και των άλλων οργάνων του ως άνω πρωτοβάθμιου Σωματείου, προκύπτει ότι επί συνόλου 3.525 οικονομικά τακτοποιημένων μελών του, φέρεται να ψήφισαν όλα δήθεν τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του, ήτοι 3.525 μέλη. 

Ωστόσο, από το πρωτόκολλο ψηφοφορίας που επισυνάπτεται στο από 4-5-6-7/7/2016 Πρακτικό Αρχαιρεσιών του ως άνω πρωτοβάθμιου Σωματείου («Σωματείο Ψύξης – Διαλογής – Κονσερβοποιϊας Ο ΑΓΩΝΑΣ»), προκύπτει ότι το εν λόγω πρωτόκολλο ψηφοφορίας ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ από τους 3.525 φερόμενους ως ψηφίσαντες, ενώ ο αριθμός δελτίου αστυνομικής ταυτότητας αναγράφεται μόνο για ελάχιστους από τους φερόμενους ως ψηφίσαντες, κατά παράβαση των διατάξεων των Νόμου 1264/1982 (άρθρα 11 και 13 του Νόμου αυτού).
Περαιτέρω, εάν πράγματι υποθέσουμε ότι όντως ψήφισαν 3.525 μέλη στις αρχαιρεσίες του ως άνω πρωτοβάθμιου συνδικαλιστικού σωματείου, δηλαδή εάν υποθέσουμε ότι ψήφισε το σύνολο των φερόμενων ως οικονομικά τακτοποιημένων μελών του, με βάση τον αριθμό των ψηφισάντων του και το μέτρο εκλογής των αντιπροσώπων, που καθορίζεται από το καταστατικό του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βέροιας (1 αντιπρόσωπος ανά 30 ψηφίσαντες) θα έπρεπε κανονικά να εκλέξει 117 αντιπροσώπους για το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βέροιας. 
Ωστόσο, όπως προκύπτει τόσο από το από 20/1/2018 Ειδικό Πρακτικό Αρχαιρεσιών του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βέροιας για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου – Ελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων του για τα Συνέδρια της ΓΣΕΕ (σελίδα 8, στοιχείο 21), όσο και από το από 4-5-6-7/7/2016 Πρακτικό Αρχαιρεσιών του σωματείου με την επωνυμία: «Σωματείο Ψύξης – Διαλογής – Κονσερβοποιίας Ο ΑΓΩΝΑΣ», το εν λόγω σωματείο εξέλεξε μόλις οκτώ (8) αντιπροσώπους για το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βέροιας, αντί για 117 αντιπροσώπους, όπως θα έπρεπε με βάση τον υποτιθέμενο αριθμό ψηφισάντων του. Τυχόν ισχυρισμός δε, ότι δεν υπήρχαν άλλοι –πέραν των 8- υποψήφιοι για αντιπρόσωποι στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βέροιας, προσκρούει καταφανώς και αδιαμφισβήτητα στα διδάγματα της κοινής πείρας και της λογικής, αφού δεν στέκεται στη λογική μέσα στους 3.525 φερόμενους ως ψηφίσαντες, να μην βρέθηκαν περισσότεροι από οκτώ (8) υποψήφιοι αντιπρόσωποι του ως άνω σωματείου για το Συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βέροιας. 

Το γεγονός λοιπόν, ότι στην δύναμη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βέροιας -από το οποίο και με βάση τη δύναμή του εξελέγησαν οι παραπάνω αντιπρόσωποι για την Γ.Σ.Ε.Ε.-, έχουν συμπεριληφθεί οι 3.525 φερόμενοι ως ψηφίσαντες στο ως άνω πρωτοβάθμιο σωματείο και σε κάθε περίπτωση το γεγονός ότι στο Συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βέροιας, συμμετείχαν μόλις 8 αντιπρόσωποι αντί των 117 που –με βάση τους φερόμενους ως ψηφίσαντες- θα έπρεπε να εκλέξει το ως άνω πρωτοβάθμιο σωματείο, αλλοιώνει καταφανώς τη σύνθεση του Συνεδρίου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βέροιας και όλες εν γένει τις αποφάσεις του, στις οποίες περιλαμβάνεται και η εκλογή αντιπροσώπων του εν λόγω εργατοϋπαλληλικού κέντρου για το Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε.

Στην περίπτωση δε, που οι πραγματικά ψηφίσαντες του ως άνω πρωτοβάθμιου Σωματείου δεν είναι 3.525, αριθμός που ισούται με τον αριθμό των ταμειακά εντάξει μελών του σωματείου, επίσης αλλοιώνεται το αποτέλεσμα των αποφάσεων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βέροιας συμπεριλαμβανομένου βεβαίως και του αριθμού των αντιπροσώπων του για το Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε., αφού στην δύναμή του (δηλαδή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βέροιας) υπολογίζεται ένας τεράστιος αριθμός ψηφισάντων μελών πρωτοβάθμιου σωματείου, που καταφανώς δεν είναι ο αληθινός.

Συνεπώς, με βάση την αλλοίωση του αριθμού και της σύνθεσης των αντιπροσώπων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βέροιας στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε., η συμμετοχή των αντιπροσώπων του (Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βέροιας) σε αυτό (Συνέδριο της ΓΣΕΕ) είναι παράνομη και αντικαταστατική. Ως εκ τούτου πρέπει να αποκλεισθούν άπαντες οι αντιπρόσωποι του συγκεκριμένου Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου από την συμμετοχή τους στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ και την λήψη των εν γένει αποφάσεών του (Συνεδρίου της Γ.Σ.Ε.Ε.).

9. Από τις αρχαιρεσίες του «Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης», που έλαβαν χώρα την 11/11/2018 στην Θεσσαλονίκη, εξελέγησαν –σύμφωνα με το από ιδία ημερομηνία Πρακτικό Αρχαιρεσιών- 11 τακτικοί αντιπρόσωποι για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ και συγκεκριμένα ως τακτικοί αντιπρόσωποι εξελέγησαν οι: 1) Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης του Γεωργίου, 2) Δημήτριος Σιαμπάνης του Αγγέλου, 3) Δημήτριος Τσερμενίδης του Στυλιανού, 4) Παναγιώτης Παγώνης του Ευαγγέλου, 5) Αναστάσιος Αραμπατζής του Αστέριου, 6) Σιδέρης Κωνσταντινίδης του Τριαντάφυλλου, 7) Λεωνίδας Στολτίδης του Δημητρίου, 8) Δημήτριος Μπρούσας του Κωνσταντίνου, 9) Βασίλειος Ζωγραφίδης του Μιχαήλ, 10) Κωνσταντία Ταχταλίδου του Ανδρέα, 11) Γεώργιος Γουγούλης του Ευαγγέλου. 

Ωστόσο, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις του Νόμου αλλά και του καταστατικού της Γ.Σ.Ε.Ε., ο αριθμός των αντιπροσώπων που εκλέγει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με βάση τον αριθμό των ψηφισάντων των σωματείων – μελών του που συμμετείχαν ΣΥΝΝΟΜΑ στις αρχαιρεσίες αυτού, τηρώντας τις διατάξεις του Νόμου, είναι όχι έντεκα (11), αλλά δέκα (10). Συγκεκριμένα: 

Α) Στην δύναμη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, ανήκει μεταξύ άλλων και το πρωτοβάθμιο σωματείο με την επωνυμία: «Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής». Το συγκεκριμένο σωματείο πραγματοποίησε την ημεροχρονολογία της 20/6/2017, αρχαιρεσίες για την εκλογή –μεταξύ άλλων- και αντιπροσώπων για το Συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. 

Ωστόσο, όπως προκύπτει από το από 11/11/2018 πρακτικό αρχαιρεσιών του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, το συγκεκριμένο πρωτοβάθμιο σωματείο («Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής»), μολονότι έχει στην δύναμή του –όπως το ίδιο δηλώνει- 120 ταμειακά εντάξει μέλη, εμφανίζει 370 ψηφίσαντες για αντιπροσώπους στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Από το γεγονός αυτό, προκύπτει άνευ άλλου τινός ότι οι αρχαιρεσίες που πραγματοποίησε το συγκεκριμένο σωματείο για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, είναι απολύτως άκυρες καθώς αντιβαίνουν στις κείμενες διατάξεις του Νόμου 1264/1982, που επιτρέπει την συμμετοχή στις αρχαιρεσίες μόνο των οικονομικά τακτοποιημένων μελών. 

Εάν λοιπόν, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης είχε ενεργήσει σύμφωνα με τον Νόμο, θα έπρεπε να μην επιτρέψει την συμμετοχή των αντιπροσώπων του ανωτέρω αναφερόμενου πρωτοβάθμιου σωματείου («Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής»), στο Συνέδριό του για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην ΓΣΕΕ, όπως επίσης θα έπρεπε να μην συμπεριλάβει στα συνολικά ψηφίσαντα μέλη των πρωτοβάθμιων σωματείων μελών του –από τον συνολικό αριθμό των οποίων καθορίζεται ο αριθμός των αντιπροσώπων για την ΓΣΕΕ- τους 370 φερόμενους ψηφίσαντες του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής. 

Β) Περαιτέρω, στη δύναμη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, ανήκει και το πρωτοβάθμιο σωματείο με την επωνυμία: «Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Θεσσαλονίκης». 
Το συγκεκριμένο σωματείο, με σχετική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών του, είχε αποφασίσει την εκπροσώπησή του στην τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση (ΓΣΕΕ) μέσω της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία: «Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών». 
Πράγματι, δυνάμει της ως άνω απόφασής του, το εν λόγω πρωτοβάθμιο σωματείο πραγματοποίησε, την ημεροχρονολογία της 5/10/2015, αρχαιρεσίες για την ανάδειξη –μεταξύ άλλων- και αντιπροσώπων για το Συνέδριο της ως άνω δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης (Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών), στις οποίες αρχαιρεσίες συμμετείχαν και ψήφισαν 185 μέλη του συγκεκριμένου σωματείου. Οι δε εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του ως άνω πρωτοβάθμιου σωματείου, συμμετείχαν κανονικά στο Συνέδριο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών, που έλαβε χώρα την 29/9/2018 και βεβαίως συμμετείχαν και στην λήψη όλων εν γένει των αποφάσεών του, μεταξύ των οποίων και η εκλογή αντιπροσώπων για την ΓΣΕΕ. 

Ενώ λοιπόν το ως άνω σωματείο (Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Θεσσαλονίκης), είχε ήδη εκλέξει αντιπροσώπους για τη ΓΣΕΕ μέσω της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών, την ημεροχρονολογία της 8/10/2018 πραγματοποίησε εκ νέου αρχαιρεσίες. Ωστόσο, στις συγκεκριμένες αρχαιρεσίες, στις οποίες συμμετείχαν και ψήφισαν 223 μέλη του ως άνω πρωτοβάθμιου σωματείου, το τελευταίο αποφάσισε την εκπροσώπησή του στην ΓΣΕΕ μέσω του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Προς το σκοπό αυτό, εξέλεξε –μεταξύ άλλων- και αντιπροσώπους για το ως άνω εργατοϋπαλληλικό κέντρο, οι οποίοι συμμετείχαν κανονικά στο Συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης που έλαβε χώρα την 11/11/2018 και βεβαίως συμμετείχαν στη λήψη όλων εν γένει των αποφάσεων του Συνεδρίου, μεταξύ των οποίων και για την εκλογή αντιπροσώπων για τη ΓΣΕΕ. 

Εκ των ανωτέρω αναφερόμενων λοιπόν, αποδεικνύεται περίτρανα ότι το πρωτοβάθμιο σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Θεσσαλονίκης», αντιπροσωπεύεται στην τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση (Γ.Σ.Ε.Ε.), τόσο μέσω της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία: «Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών», όσο και μέσω του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, γεγονός που παραβιάζει κατάφωρα την διάταξη του άρθρου 10 παρ. 2 του Νόμου 1264/1982.

Ειδικότερα, στην ως άνω αναφερόμενη διάταξη του Νόμου 1264/1982 (άρθρο 10 παρ. 2), ορίζεται ότι: «…2. α) Κάθε πρωτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση συμμετέχει με τους αντιπροσώπους της στην εκλογή των οργάνων της διοίκησης της Ομοσπονδίας και του Εργατικού Κέντρου που ανήκει και εφόσον έχει εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις, που προβλέπονται από τα καταστατικά τους. β) Οι πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις αντιπροσωπεύονται στην τριτοβάθμια δια μέσου μιας μόνο δευτεροβάθμιας οργάνωσης. Η Γενική Συνέλευση των μελών κάθε Πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης αποφασίζει αν η αντιπροσώπευσή της στην τριτοβάθμια θα γίνει δια μέσου του Εργατικού Κέντρου ή δια μέσου της ομοσπονδίας, που τυχόν ανήκει. Για την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης αρκεί η σχετική πλειοψηφία των παρόντων μελών και η σχετική μυστική ψηφοφορία γίνεται στην ίδια συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης και αμέσως μετά την εκλογή της εφορευτικής επιτροπής, για την εκλογή αντιπροσώπων. Την απόφαση αυτή και πίνακα των αντιπροσώπων ανακοινώνει με έγγραφό του ο Πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής και στις δύο δευτεροβάθμιες οργανώσεις, που τυχόν μετέχει η οργάνωση, καθώς επίσης στην αντίστοιχη τριτοβάθμια. Ταυτόχρονα στις ίδιες υπερκείμενες οργανώσεις αποστέλλει ο δικαστικός αντιπρόσωπος αντίγραφο του μητρώου, που αναφέρεται στην παρ. 2 του άρθρου 6 του Ν.Δ. 4361/1964, με τα πρόσθετα στοιχεία που αναφέρονται στο άρθρο 3 παρ. 1 εδάφια του παρόντος νόμου.

Η παραπάνω δέσμευση της συνδικαλιστικής οργάνωσης ισχύει για όλο το χρόνο της θητείας των αντιπροσώπων που ψήφισαν οι αντιπρόσωποί της στη δευτεροβάθμια οργάνωση που επέλεξε…». Ο περιορισμός μάλιστα που εισάγει η συγκεκριμένη διάταξη –αντιπροσώπευση των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων σε τριτοβάθμιες διαμέσου μίας μόνο δευτεροβάθμιας οργάνωσης, είτε Ομοσπονδίας, είτε Εργατικού Κέντρου-, αποσκοπεί στην μη νόθευση του αποτελέσματος δια της πολλαπλής συμμετοχής –όπως αδιαμφισβήτητα ισχύει εν προκειμένω- (ίδετε σχετικά: Συνδικαλιστικό και Σωματειακό Δίκαιο, Λευτέρη Σπ. Σεραφείμ, εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα, 12η έκδοση, σελίδες 460-461). κατά παράβαση του περιορισμού αυτού –επιλογή μίας μόνο οργάνωσης για αντιπροσώπευση στην τριτοβάθμια οργάνωση- συμμετοχή σε ψηφοφορία, καθιστά άκυρη την εκλογή. 
Επομένως και δεδομένου ότι η ως άνω αναφερόμενη πρωτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση είχε ήδη επιλέξει την αντιπροσώπευσή της στην τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση (Γ.Σ.Ε.Ε.) μέσω της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών, είχε εκλέξει αντιπροσώπους για το Συνέδριο της ως άνω Ομοσπονδίας και συμμετείχε κανονικά μέσω των αντιπροσώπων της αυτών στο Συνέδριο της ως άνω αναφερόμενης Ομοσπονδίας και στην λήψη όλων εν γένει των αποφάσεών της –μεταξύ των οποίων και η εκλογή αντιπροσώπων της ως άνω Ομοσπονδίας για την ΓΣΕΕ.

Η αντιπροσώπευσή της ως άνω πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης στην ΓΣΕΕ ΚΑΙ μέσω του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης είναι απολύτως άκυρη και προκαλεί νόθευση και αλλοίωση της σύνθεσης αλλά και όλων εν γένει των αποτελεσμάτων του Συνεδρίου της Γ.Σ.Ε.Ε. 

Εάν λοιπόν, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης είχε ενεργήσει σύμφωνα με το Νόμο, θα έπρεπε να απαγορεύσει την συμμετοχή των αντιπροσώπων του ανωτέρω αναφερόμενου πρωτοβάθμιου σωματείου («Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Θεσσαλονίκης»), στο Συνέδριό του για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην ΓΣΕΕ, όπως επίσης θα έπρεπε να μην συμπεριλάβει στα συνολικά ψηφίσαντα μέλη των πρωτοβάθμιων σωματείων μελών του –από τον συνολικό αριθμό των οποίων καθορίζεται ο αριθμός των αντιπροσώπων για την ΓΣΕΕ- τους 223 φερόμενους ψηφίσαντες του εν λόγω πρωτοβάθμιου Σωματείου. 

Γ) Εκ των ανωτέρω αναφερόμενων αποδεικνύεται περίτρανα ότι τα ως άνω πρωτοβάθμια σωματεία (Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής και Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Θεσσαλονίκης) και οι εκλεγέντες από αυτά αντιπρόσωποι, παρανόμως έγινα δεκτά στο Συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, παρανόμως συμμετείχαν στην λήψη όλων εν γένει των αποφάσεών του –μεταξύ των οποίων και η εκλογή αντιπροσώπων για το Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε.- και παρανόμως τα μέλη που φέρονται να ψήφισαν σε αυτά (πρωτοβάθμια σωματεία) -370 και 223 αντίστοιχα- συνυπολογίσθηκαν στα συνολικά ψηφίσαντα μέλη, με βάση τον συνολικό αριθμό των οποίων και κατά τα οριζόμενα στο καταστατικό της Γ.Σ.Ε.Ε., καθορίζεται ο αριθμός των αντιπροσώπων που εκλέγονται από την υποκείμενη οργάνωση (εν προκειμένω το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης) για τη ΓΣΕΕ. 

Η παράνομη συμμετοχή των 8 αντιπροσώπων (5 και 3 αντίστοιχα) των ως άνω αναφερόμενων πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων στο Συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, αλλοιώνει σαφώς τον συσχετισμό δυνάμεων κατά την εκλογική διαδικασία και νοθεύει το εκλογικό αποτέλεσμα και ως προς την εκλογή αντιπροσώπων από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στην ΓΣΣΕ και κατ’ επέκταση νοθεύει εκ προοιμίου και την σύνθεση αλλά και το εκλογικό αποτέλεσμα του Συνεδρίου της Γ.Σ.Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, εάν τα ανωτέρω, παρανόμως συμμετέχοντα στο Συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, πρωτοβάθμια σωματεία δεν είχαν γίνει δεκτά, τότε ο συνολικός αριθμός των ψηφισάντων μελών των πρωτοβάθμιων σωματείων που εκπροσωπούνται μέσω του συγκεκριμένου Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου στην ΓΣΕΕ θα ήταν (10.849 – 370 – 223) 10.256, οπότε και με βάση το καταστατικό της Γ.Σ.Ε.Ε., θα εκλέγονταν 10 αντιπρόσωποι για το Συνέδριό της και όχι 11. 

Με βάση δε, τον αριθμό των εγκύρων ψηφοδελτίων που συγκέντρωσαν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις που συμμετείχαν στο Συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, αλλά και τις ψήφους που συγκέντρωσε ο κάθε υποψήφιος της κάθε συνδικαλιστικής παράταξης –όπως τα στοιχεία αυτά αποτυπώνονται στο από 11/11/2018 Πρακτικό Αρχαιρεσιών του εν λόγω εργατοϋπαλληλικού Κέντρου- κάθε μία από αυτές (συνδικαλιστικές παρατάξεις) θα έπρεπε να εκλέξει τους παρακάτω αντιπροσώπους: 

· ΠΑΣΚΕ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: 77 έγκυρα ψηφοδέλτια 
· ΔΑΚΕ: 30 έγκυρα ψηφοδέλτια
· ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: 18 έγκυρα ψηφοδέλτια
· ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ: 20 έγκυρα ψηφοδέλτια
· ΕΝΟΤΗΤΑ: 3 έγκυρα ψηφοδέλτια
· META: 3 έγκυρα ψηφοδέλτια
· ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ: 1 έγκυρο ψηφοδέλτιο

Εκλογικό μέτρο = 15 (152 έγκυρα ψηφοδέλτια : 10 αριθμός αντιπροσώπων)
ΠΑΣΚΕ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: 5 έδρες από την α΄ κατανομή
ΔΑΚΕ: 2 έδρες από την πρώτη κατανομή
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: 1 έδρα από την α΄ κατανομή
Ε.Α.Κ.: 1 έδρα από την α΄ κατανομή και 1 έδρα από την γ΄ κατανομή. Σύνολο: 2 έδρες

Εάν λοιπόν δεν είχαν λάβει χώρα οι ανωτέρω αναφερόμενες παρανομίες, τότε από το Συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης θα εκλέγονταν 10 συνολικά αντιπρόσωποι για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ, αντί για 11 και συγκεκριμένα θα εκλεγόταν ένας λιγότερος αντιπρόσωπος από την συνδικαλιστική παράταξη ΠΑΣΚΕ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και συγκεκριμένα δεν θα εκλεγόταν ως αντιπρόσωπος ο Σιδέρης Κωσταντινίδης του Τριαντάφυλλου. 

Επομένως, η συμμετοχή του ως άνω παρανόμως εκλεγμένου αντιπροσώπου (Σιδέρη Κωνσταντινίδη) του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε., αλλοιώνει την σύνθεση του Συνεδρίου και όλες εν γένει τις αποφάσεις του -συμπεριλαμβανομένων βεβαίως κι αυτών περί ανάδειξης νέων οργάνων Διοίκησης και Ελέγχου της Γ.Σ.Ε.Ε.- και ως εκ τούτου ο συγκεκριμένος αντιπρόσωπος θα πρέπει να αποκλεισθεί από το Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε., ως παρανόμως εκλεγείς.

10. Από τις αρχαιρεσίες του «Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αργολίδας», που έλαβαν χώρα στις 12 & 13 Ιανουαρίου του έτους 2018, στο Άργος, εξελέγησαν –σύμφωνα με το από ιδία ημερομηνία Πρακτικό Αρχαιρεσιών- 4 τακτικοί και 4 αναπληρωματικοί αντιπρόσωποι για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ και συγκεκριμένα ως τακτικοί αντιπρόσωποι εξελέγησαν οι: 1) Φώτιος Κολεβέντης, 2) Δημήτριος Τότσικας, 3) Απόστολος Μπολιάρης και 4) Ιωάννης Νταγιάκας και ως αναπληρωματικοί αντιπρόσωποι εξελέγησαν οι: 1) Παναγούλα Κολεβέντη, 2) Στέλλα – Γεωργία Κυριάκου, 3) Γεώργιος Καλιάτσης και 4) Βασιλική Μαυρογιάννη.

Ωστόσο η συμμετοχή των πιο πάνω αντιπροσώπων στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. αντίκειται στις διατάξεις του νόμου 1264/1982 αλλά και του καταστατικού της Γ.Σ.Ε.Ε. Ειδικότερα: 

Στη δύναμη του συγκεκριμένου Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, ανήκουν 21 πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, που εκπροσωπούνται μέσω αυτού για την ΓΣΕΕ. Σε αυτές τις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις συμπεριλαμβάνονται –μεταξύ άλλων- και οι εξής:

1) το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Άργους», το οποίο φέρεται να πραγματοποίησε αρχαιρεσίες για την εκλογή αντιπροσώπων για το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αργολίδας στις 17-18/11/2017, με 423 ψηφίσαντες και 18 αντιπροσώπους

2) το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Άργους ‘’Η ΕΝΩΣΙΣ’’», το οποίο φέρεται να πραγματοποίησε αρχαιρεσίες για την εκλογή αντιπροσώπων για το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αργολίδας την 13/3/2017, με 354 ψηφίσαντες και 17 αντιπροσώπους

3) το σωματείο με την επωνυμία «Σύνδεσμος Υπαλλήλων Τουριστικών Επιχειρήσεων επαρχίας Άργους», το οποίο φέρεται να πραγματοποίησε αρχαιρεσίες για την εκλογή αντιπροσώπων για το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αργολίδας την 1/10/2016, με 307 ψηφίσαντες και 12 αντιπροσώπους

4) το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Αρτεργατών και συναφών επαγγελμάτων Αργολίδας», το οποίο φέρεται να πραγματοποίησε αρχαιρεσίες για την εκλογή αντιπροσώπων για το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αργολίδας την 12/6/2017, με 160 ψηφίσαντες και 7 αντιπροσώπους

5) το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων Αργολίδας», το οποίο φέρεται να πραγματοποίησε αρχαιρεσίες για την εκλογή αντιπροσώπων για το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αργολίδας την 21 και 22/1/2016, με 665 ψηφίσαντες και 22 αντιπροσώπους.

Σημειώνουμε δε, ότι τα ψηφίσαντα μέλη στα ως άνω αναφερόμενα πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά σωματεία –που είναι και τα μεγαλύτερα σε δύναμη σωματεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αργολίδας-, υπερβαίνουν το 50% του συνολικού αριθμού των ψηφισάντων μελών σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία που ανήκουν στην δύναμη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αργολίδας και εκπροσωπούνται μέσω αυτού για την ΓΣΕΕ, βάσει του οποίου (συνολικού αριθμού ψηφισάντων μελών) καθορίζεται και ο αριθμός των αντιπροσώπων που εκλέγονται από το εργατοϋπαλληλικό κέντρο για την ΓΣΕΕ, σύμφωνα με το καταστατικό της τελευταίας.

Ωστόσο κι όπως προκύπτει από την με αριθμό πρωτοκόλλου 364/5.2.2019 Βεβαίωση του Πρωτοδικείου Ναυπλίου, στο οποίο υπάγονται τα ανωτέρω αναφερόμενα πρωτοβάθμια σωματεία, δεν υπάρχουν κατατεθειμένα Πρακτικά Αρχαιρεσιών για τις εκλογές που φέρεται να πραγματοποίησαν τα ως άνω πέντε (5) πρωτοβάθμια σωματεία. Αποδεικνύεται επομένως περίτρανα, ότι οι ανωτέρω αναφερόμενες πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις ουδέποτε διεξήγαγαν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αργολίδας κι επομένως παρανόμως συμμετείχαν στο Συνέδριο αυτού (Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αργολίδας). 

Το γεγονός αυτό, δηλαδή η παράνομη συμμετοχή των ως άνω πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων και των 76 συνολικά αντιπροσώπων τους στο Συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αργολίδας, που έλαβε χώρα στις 12-13/1/2018, αλλοιώνει καταφανώς την σύνθεση του Συνεδρίου και όλες εν γένει τις αποφάσεις του, στις οποίες περιλαμβάνεται και η εκλογή αντιπροσώπων του εν λόγω εργατοϋπαλληλικού κέντρου για το Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε., τόσο ως προς τον αριθμό αυτών όσο και ως προς την συγκεκριμένη σύνθεσή τους και κατ’ επέκταση νοθεύει και την σύνθεση, αλλά και το εκλογικό αποτέλεσμα του Συνεδρίου της Γ.Σ.Ε.Ε. 

Ως εκ τούτου, με βάση την αλλοίωση του αριθμού και της σύνθεσης των αντιπροσώπων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αργολίδας στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε., πρέπει να αποκλεισθούν άπαντες οι αντιπρόσωποί του από την συμμετοχή τους στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. και την λήψη όλων εν γένει των αποφάσεών του.

11. Από τις αρχαιρεσίες του «Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας», που έλαβαν χώρα την 24/5/2017, στην Έδεσσα, εξελέγησαν –σύμφωνα με το από ιδία ημερομηνία Πρακτικό Αρχαιρεσιών- 2 τακτικοί αντιπρόσωποι για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ και συγκεκριμένα οι: 1) Θεονάς Συμεωνίδης του Παναγιώτη και 2) Παύλος Ντανάσης του Νικολάου. 

Ωστόσο η συμμετοχή των πιο πάνω αντιπροσώπων στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. αντίκειται στις διατάξεις του νόμου 1264/1982 αλλά και του καταστατικού της Γ.Σ.Ε.Ε. Ειδικότερα: 

Στη δύναμη του συγκεκριμένου Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, ανήκουν 23 πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, που εκπροσωπούνται μέσω αυτού για την ΓΣΕΕ. Σε αυτές τις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις συμπεριλαμβάνονται –μεταξύ άλλων- και οι εξής:

1) το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργατριών Σκύδρας Ν. Πέλλης και Περιχώρων Επεξεργασίας Αγροτικών Προϊόντων», το οποίο φέρεται να πραγματοποίησε αρχαιρεσίες για την εκλογή αντιπροσώπων για το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας την 4/12/2016, με 157 ψηφίσαντες και 3 αντιπροσώπους

2) το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Εργαζομένων Επεξεργασίας Αγροτικών Προϊόντων Βορεινού – Νεοχωρίου και Περιχώρων», το οποίο φέρεται να πραγματοποίησε αρχαιρεσίες για την εκλογή αντιπροσώπων για το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας την 27/5/2016, με 166 ψηφίσαντες και 3 αντιπροσώπους

3) το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Εργαζομένων Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Πέλλας», το οποίο φέρεται να πραγματοποίησε αρχαιρεσίες για την εκλογή αντιπροσώπων για το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας την 23/9/2014, με 61 ψηφίσαντες και 1 αντιπρόσωπο.

Ωστόσο κι όπως προκύπτει από την με αριθμό πρωτοκόλλου 64/30.1.2019 Βεβαίωση του Πρωτοδικείου Έδεσσας, στο οποίο υπάγονται τα ανωτέρω αναφερόμενα πρωτοβάθμια σωματεία, δεν υπάρχουν κατατεθειμένα Πρακτικά Αρχαιρεσιών για τις εκλογές που φέρεται να πραγματοποίησαν τα ως άνω τρία (3) πρωτοβάθμια σωματεία. Αποδεικνύεται επομένως περίτρανα, ότι οι ανωτέρω αναφερόμενες πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις στην πραγματικότητα ουδέποτε διεξήγαγαν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας κι επομένως παρανόμως συμμετείχαν στο Συνέδριο αυτού (Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας). 

Το γεγονός αυτό, δηλαδή η παράνομη συμμετοχή των ως άνω τριών (3) πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων και των 7 συνολικά αντιπροσώπων τους στο Συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας, που έλαβε χώρα στις 24/5/2017, αλλοιώνει καταφανώς την σύνθεση του Συνεδρίου και όλες εν γένει τις αποφάσεις του, στις οποίες περιλαμβάνεται και η εκλογή αντιπροσώπων του εν λόγω εργατοϋπαλληλικού κέντρου για το Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε., τόσο ως προς τον αριθμό αυτών, όσο και ως προς την συγκεκριμένη σύνθεσή τους και κατ’ επέκταση νοθεύει και την σύνθεση, αλλά και το εκλογικό αποτέλεσμα του Συνεδρίου της Γ.Σ.Ε.Ε.

Ως εκ τούτου, με βάση την αλλοίωση του αριθμού και της σύνθεσης των αντιπροσώπων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε., πρέπει να αποκλεισθούν άπαντες οι αντιπρόσωποί του από την συμμετοχή τους στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. και την λήψη όλων εν γένει των αποφάσεων του Συνεδρίου της.

12. Από τις αρχαιρεσίες του «Πανεργατικού Κέντρου Περιφέρειας Εδέσσης – Αλμωπίας», που έλαβαν χώρα την 12/12/2018, στην Έδεσσα, εξελέγησαν –σύμφωνα με το από ιδία ημερομηνία Πρακτικό Αρχαιρεσιών- 4 τακτικοί και 1 αναπληρωματικός αντιπρόσωπος για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ και συγκεκριμένα ως τακτικοί αντιπρόσωποι εξελέγησαν οι: 1) Αικατερίνη Περτσεμλή, 2) Αναστάσιος Κλατζίδης, 3) Παρασκευάς Μάρκου και 4) Μιχαήλ Ζούμπος και ως αναπληρωματικός αντιπρόσωπος εξελέγη ο Γεώργιος Τζάτσης. 

Ωστόσο η συμμετοχή των πιο πάνω αντιπροσώπων στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. αντίκειται στις διατάξεις του νόμου 1264/1982 αλλά και του καταστατικού της Γ.Σ.Ε.Ε. Ειδικότερα: 

Στη δύναμη του συγκεκριμένου Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, ανήκουν 25 πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, που εκπροσωπούνται μέσω αυτού για την ΓΣΕΕ. Σε αυτές τις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις συμπεριλαμβάνονται –μεταξύ άλλων- και οι εξής:

1) το σωματείο με την επωνυμία «Σύνδεσμος Εργατών Εργατριών Βιομηχανικών Εργοστασίων Κονσερβοποιίας και Διαλογιστήρια Επαρχίας Εδέσσης», το οποίο φέρεται να πραγματοποίησε αρχαιρεσίες για την εκλογή αντιπροσώπων για το Πανεργατικό Κέντρο Περιφέρειας Εδέσσης – Αλμωπίας την 27/11/2016, με 222 ψηφίσαντες και 6 αντιπροσώπους 

2) το σωματείο με την επωνυμία «Σύνδεσμος Εργατών και Εργατριών Εργαζομένων εις Διαλογητήρια Κονσερβοποιία Φρούτων και Λαχανικών Περιοχής Σκύδρας», το οποίο φέρεται να πραγματοποίησε αρχαιρεσίες για την εκλογή αντιπροσώπων για το Πανεργατικό Κέντρο Περιφέρειας Εδέσσης – Αλμωπίας την 20/1/2017, με 410 ψηφίσαντες και 7 αντιπροσώπους

3) το σωματείο με την επωνυμία «Σύνδεσμος Εργατών και Εργατριών Εργαζομένων εις Κονσερβοποιεία και Διαλογητήρια Φρούτων Περιοχής Προφήτη Ηλία Εδέσσης», το οποίο φέρεται να πραγματοποίησε αρχαιρεσίες για την εκλογή αντιπροσώπων για το Πανεργατικό Κέντρο Περιφέρειας Εδέσσης – Αλμωπίας την 2/10/2016, με 251 ψηφίσαντες και 5 αντιπροσώπους

4) το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Εργατών Εργατριών Εργοστασίων Επεξεργασίας Φρούτων Θεοδωρακίου Αλμωπίας», το οποίο φέρεται να πραγματοποίησε αρχαιρεσίες για την εκλογή αντιπροσώπων για το Πανεργατικό Κέντρο Περιφέρειας Εδέσσης – Αλμωπίας την 27/10/2018, με 276 ψηφίσαντες και 7 αντιπροσώπους

5) το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Επαγγελματιών Μισθωτών Οδηγών Αυτοκινήτων Ν. Πέλλας», το οποίο φέρεται να πραγματοποίησε αρχαιρεσίες για την εκλογή αντιπροσώπων για το Πανεργατικό Κέντρο Περιφέρειας Εδέσσης – Αλμωπίας την 5/5/2017, με 108 ψηφίσαντες και 3 αντιπροσώπους.

6) το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Εργατών Εργατριών Επεξεργασίας Σαλιγκαριών και Κονσερβοποιία Φρούτων και Λαχανικών», το οποίο φέρεται να πραγματοποίησε αρχαιρεσίες για την εκλογή αντιπροσώπων για το Πανεργατικό Κέντρο Περιφέρειας Εδέσσης – Αλμωπίας την 27/1/2016, με 124 ψηφίσαντες και 3 αντιπροσώπους.

7) το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Εργατών Εργατριών Εργαζομένων στα Κονσερβοποιεία και Διαλογητήρια Περιοχής Καλυβίων», το οποίο φέρεται να πραγματοποίησε αρχαιρεσίες για την εκλογή αντιπροσώπων για το Πανεργατικό Κέντρο Περιφέρειας Εδέσσης – Αλμωπίας την 5/3/2017, με 264 ψηφίσαντες και 5 αντιπροσώπους 

Σημειώνουμε δε, ότι τα ψηφίσαντα μέλη στα ανωτέρω αναφερόμενα πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά σωματεία –που είναι και τα μεγαλύτερα σε δύναμη σωματεία του Πανεργατικού Κέντρου Περιφέρειας Εδέσσης– Αλμωπίας-, προσεγγίζουν το 50% του συνολικού αριθμού των ψηφισάντων μελών σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία που ανήκουν στην δύναμη του Πανεργατικού Κέντρου Περιφέρειας Εδέσσης – Αλμωπίας και εκπροσωπούνται μέσω αυτού για την ΓΣΕΕ, βάσει του οποίου (συνολικού αριθμού ψηφισάντων μελών) καθορίζεται και ο αριθμός των αντιπροσώπων που εκλέγονται από το εργατοϋπαλληλικό κέντρο για την ΓΣΕΕ, σύμφωνα με το καταστατικό της τελευταίας.
Ωστόσο κι όπως προκύπτει από την με αριθμό πρωτοκόλλου 64/30.1.2019 Βεβαίωση του Πρωτοδικείου Έδεσσας, στο οποίο υπάγονται τα ανωτέρω αναφερόμενα πρωτοβάθμια σωματεία, δεν υπάρχουν κατατεθειμένα Πρακτικά Αρχαιρεσιών για τις εκλογές που φέρεται να πραγματοποίησαν τα ως άνω επτά (7) πρωτοβάθμια σωματεία. Αποδεικνύεται επομένως περίτρανα, ότι οι ανωτέρω αναφερόμενες πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις στην πραγματικότητα ουδέποτε διεξήγαγαν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το Πανεργατικό Κέντρο Περιφέρειας Εδέσσης – Αλμωπίας κι επομένως παρανόμως συμμετείχαν στο Συνέδριο αυτού (ήτοι του Πανεργατικού Κέντρου Περιφέρειας Εδέσσης – Αλμωπίας). 
Το γεγονός αυτό, δηλαδή η παράνομη συμμετοχή των ως άνω πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων και των 36 συνολικά αντιπροσώπων τους στο Συνέδριο του Πανεργατικού Κέντρου Περιφέρειας Εδέσσης – Αλμωπίας, που έλαβε χώρα την 12/12/2018, αλλοιώνει καταφανώς την σύνθεση του Συνεδρίου και όλες εν γένει τις αποφάσεις του, στις οποίες περιλαμβάνεται και η εκλογή αντιπροσώπων του εν λόγω πανεργατικού κέντρου για το Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε., τόσο ως προς τον αριθμό αυτών όσο και ως προς την συγκεκριμένη σύνθεσή τους και κατ’ επέκταση νοθεύει και την σύνθεση, αλλά και το εκλογικό αποτέλεσμα του Συνεδρίου της Γ.Σ.Ε.Ε. 

Ως εκ τούτου, με βάση την αλλοίωση του αριθμού και της σύνθεσης των αντιπροσώπων του Πανεργατικού Κέντρου Περιφέρειας Εδέσσης – Αλμωπίας στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε., πρέπει να αποκλεισθούν άπαντες οι αντιπρόσωποί του από την συμμετοχή τους στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. και την λήψη όλων εν γένει των αποφάσεων του Συνεδρίου της.

13. Από τις αρχαιρεσίες του «Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κιλκίς», που έλαβαν χώρα την 1/12/2017, στο Κιλκίς, εξελέγησαν –σύμφωνα με το από ιδία ημερομηνία Πρακτικό Αρχαιρεσιών- 2 τακτικοί και 1 αναπληρωματικός αντιπρόσωπος για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ και συγκεκριμένα ως τακτικοί αντιπρόσωποι εξελέγησαν οι: 1) Γεώργιος Ιωαννίδης και 2) Δήμητρα Τόσκα και ως αναπληρωματικός αντιπρόσωπος εξελέγη ο Γεώργιος Βουλγαράκης. 

Ωστόσο η συμμετοχή των πιο πάνω αντιπροσώπων στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. αντίκειται στις διατάξεις του νόμου 1264/1982 αλλά και του καταστατικού της Γ.Σ.Ε.Ε. Ειδικότερα: 

Α) Στη δύναμη του συγκεκριμένου Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, ανήκουν 10 πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, που εκπροσωπούνται μέσω αυτού για την ΓΣΕΕ. Σε αυτές τις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις συμπεριλαμβάνεται –μεταξύ άλλων- και το σωματείο με την επωνυμία: «Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κιλκίς». Το συγκεκριμένο σωματείο, που αποτελεί μάλιστα το δεύτερο σε δύναμη σωματείο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κιλκίς, φέρεται να πραγματοποίησε αρχαιρεσίες για την εκλογή αντιπροσώπων για το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κιλκίς την 9/7/2017, με 368 ψηφίσαντες και 12 αντιπροσώπους. 

Ωστόσο, από τα πρακτικά αρχαιρεσιών της ως άνω πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης που φέρεται να έλαβαν χώρα την 9/7/2017, προκύπτουν τα εξής: α) το πρακτικό αρχαιρεσιών φέρει ημερομηνία 09-07 χωρίς να αναγράφεται το έτος διενέργειας των αρχαιρεσιών, β) στο ίδιο πρακτικό αρχαιρεσιών έχει επισυναφθεί κατάσταση ψηφισάντων που αναφέρει ως ημερομηνία αρχαιρεσιών την 10/4/2016 –φέρει δηλαδή ημερομηνία διαφορετική από την ημερομηνία που φέρεται να πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες του εν λόγω σωματείου- και γ) η κατάσταση ψηφισάντων περιλαμβάνει μόνο 60 ψηφίσαντα μέλη στην ως άνω πρωτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση και όχι 368, όπως δηλώνεται στο από 1/12/2017 Πρακτικό Αρχαιρεσιών του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κιλκίς. 

Εκ των ανωτέρω αναφερόμενων, αποδεικνύεται περίτρανα –πέραν όλων των άλλων παρανομιών- ότι οι ψηφίσαντες στο «Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κιλκίς», ήταν μόλις 60 και όχι 368, γεγονός που καθιστά παράνομη την εκλογή αλλά και την συμμετοχή 12 αντιπροσώπων (με βάση τον αριθμό των 368 φερόμενων ως ψηφισάντων) από το συγκεκριμένο σωματείο στο Συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κιλκίς. 

Η παράνομη συμμετοχή του εν λόγω σωματείου και των 12 αντιπροσώπων του στο Συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κιλκίς και στην λήψη όλων εν γένει των αποφάσεών του, αλλοιώνει καταφανώς την σύνθεση του Συνεδρίου και το αποτέλεσμα όλων εν γένει των αποφάσεών του, μεταξύ των οποίων βεβαίως περιλαμβάνεται και η απόφαση εκλογής αντιπροσώπων για το Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε., τόσο ως προς τον αριθμό αυτών όσο και ως προς την συγκεκριμένη σύνθεσή τους και κατ’ επέκταση νοθεύει και την σύνθεση, αλλά και το εκλογικό αποτέλεσμα του Συνεδρίου της Γ.Σ.Ε.Ε.

Β) Περαιτέρω, ένας εκ των αντιπροσώπων του ως άνω Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. και συγκεκριμένα ο Γεώργιος Βουλγαράκης, φέρει εργοδοτική ιδιότητα, δεδομένου ότι είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία: «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.». Η εργοδοτική ιδιότητα του ως άνω αντιπροσώπου καθιστά –κατά τα ανωτέρω- απαγορευτική την συμμετοχή του σε συνδικαλιστική οργάνωση εργαζομένων και βεβαίως καθιστά παράνομη και άκρως απαγορευτική την εκλογή του ως αντιπροσώπου στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε., όπως βεβαίως και την συμμετοχή του σε αυτό. 

Ως εκ τούτου, με βάση την αλλοίωση του αριθμού και της σύνθεσης των αντιπροσώπων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κιλκίς, αλλά και με βάση την εργοδοτική ιδιότητα του Γεωργίου Βουλγαράκη, αντιπροσώπου του ως άνω Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε., πρέπει να αποκλεισθούν άπαντες οι αντιπρόσωποι του εν λόγω Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου από την συμμετοχή τους στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. και την λήψη όλων εν γένει των αποφάσεών του.

14. Από τις αρχαιρεσίες του «Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας», που έλαβαν χώρα την 11/2/2018, στην Καρδίτσα, εξελέγησαν –σύμφωνα με το από ιδία ημερομηνία Πρακτικό Αρχαιρεσιών- 2 τακτικοί και 2 αναπληρωματικοί αντιπρόσωποι για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ και συγκεκριμένα ως τακτικοί αντιπρόσωποι εξελέγησαν οι: 1) Γεώργιος Καπράνας και 2) Θεοδώρα Γούλα και ως αναπληρωματικοί αντιπρόσωποι εξελέγησαν οι: 1) Στέφανος Τσιτσικάος και 2) Μαρία Μπολτσή.

Ωστόσο η συμμετοχή των πιο πάνω αντιπροσώπων στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. αντίκειται στις διατάξεις του νόμου 1264/1982 αλλά και του καταστατικού της Γ.Σ.Ε.Ε. Ειδικότερα: 

Στη δύναμη της συγκεκριμένης Ομοσπονδίας, ανήκουν 29 πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, που εκπροσωπούνται μέσω αυτής για την ΓΣΕΕ. Σε αυτές τις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις συμπεριλαμβάνονται –μεταξύ άλλων- και οι εξής:

1) το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Χειριστών, Βοηθών Εκσκαπτικών, Ανυψωτικών και Γεωργικών Μηχανημάτων Νομού Καρδίτσας», το οποίο φέρεται να πραγματοποίησε αρχαιρεσίες για την εκλογή αντιπροσώπων για το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας στις 3-4/2/2018, με 279 ψηφίσαντες και 6 αντιπροσώπους

2) το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Σταυλιτών και Εργατών Ιπποφορβείων Λαζαρίνας», το οποίο φέρεται να πραγματοποίησε αρχαιρεσίες για την εκλογή αντιπροσώπων για το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας την 31/1/2018, με 30 ψηφίσαντες και 1 αντιπρόσωπο

3) το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αυτοκινήτων Νομού Καρδίτσας», το οποίο φέρεται να πραγματοποίησε αρχαιρεσίες για την εκλογή αντιπροσώπων για το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας την 16/10/2018, με 87 ψηφίσαντες και 2 αντιπροσώπους

4) το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Δασεργατών Μουζακίου ο Ίταμος», το οποίο φέρεται να πραγματοποίησε αρχαιρεσίες για την εκλογή αντιπροσώπων για το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας την 28/1/2018, με 50 ψηφίσαντες και 1 αντιπρόσωπο

5) το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Δρακότρυπας και Περιχώρων», το οποίο φέρεται να πραγματοποίησε αρχαιρεσίες για την εκλογή αντιπροσώπων για το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας την 26/4/2016, με 40 ψηφίσαντες και 1 αντιπρόσωπο

6) το σωματείο με την επωνυμία «Σύλλογος Καθαριστριών Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα Θεσσαλίας», το οποίο φέρεται να πραγματοποίησε αρχαιρεσίες για την εκλογή αντιπροσώπων για το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας στις 7-8-9-10/3/2016, με 392 ψηφίσαντες και 8 αντιπροσώπους

7) το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Ηλεκτροτεχνιτών και Μισθωτών Ηλεκτρολόγων Νομού Καρδίτσας», το οποίο φέρεται να πραγματοποίησε αρχαιρεσίες για την εκλογή αντιπροσώπων για το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας την 15/7/2015, με 87 ψηφίσαντες και 2 αντιπροσώπους

8) το σωματείο με την επωνυμία «Σύλλογος Υπαλλήλων Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα Θεσσαλίας», το οποίο φέρεται να πραγματοποίησε αρχαιρεσίες για την εκλογή αντιπροσώπων για το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας στις 13-14/2/2015, με 382 ψηφίσαντες και 8 αντιπροσώπους

9) το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Καρδίτσας», το οποίο φέρεται να πραγματοποίησε αρχαιρεσίες για την εκλογή αντιπροσώπων για το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας την 25/5/2017, με 61 ψηφίσαντες και 1 αντιπρόσωπο

10) το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Δασεργατών Σαραντάπορο Νεράιδα», το οποίο φέρεται να πραγματοποίησε αρχαιρεσίες για την εκλογή αντιπροσώπων για το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας την 14/11/2016, με 46 ψηφίσαντες και 1 αντιπρόσωπο

11) το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Εργαζομένων στα Σούπερ – Μάρκετ ή παρεμφερή καταστήματα Νομού Καρδίτσας», το οποίο φέρεται να πραγματοποίησε αρχαιρεσίες για την εκλογή αντιπροσώπων για το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας στις 10-11/12/2017, με 85 ψηφίσαντες και 2 αντιπροσώπους

12) το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και Τεχνικών Εργασιών Νομού Καρδίτσας», το οποίο φέρεται να πραγματοποίησε αρχαιρεσίες για την εκλογή αντιπροσώπων για το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας στις 6-7/7/2016, με 131 ψηφίσαντες και 3 αντιπροσώπους

13) το σωματείο με την επωνυμία «Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Καρδίτσας», το οποίο φέρεται να πραγματοποίησε αρχαιρεσίες για την εκλογή αντιπροσώπων για το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας στις 24-25/4/2015, με 179 ψηφίσαντες και 4 αντιπροσώπους

14) το σωματείο με την επωνυμία «Σύνδεσμος Υπαλλήλων Ξενοδοχείων Ύπνου Νομού Καρδίτσας», το οποίο φέρεται να πραγματοποίησε αρχαιρεσίες για την εκλογή αντιπροσώπων για το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας την 8/12/2017, με 84 ψηφίσαντες και 2 αντιπροσώπους

15) το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Τουριστικών Υπαλλήλων Νομού Καρδίτσας», το οποίο φέρεται να πραγματοποίησε αρχαιρεσίες για την εκλογή αντιπροσώπων για το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας την 20/1/2018, με 35 ψηφίσαντες και 1 αντιπρόσωπο

16) το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Οδηγών Βαρέων και Ελαφρού Τύπου Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας», το οποίο φέρεται να πραγματοποίησε αρχαιρεσίες για την εκλογή αντιπροσώπων για το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας στις 29-30/4/2017, με 115 ψηφίσαντες και 2 αντιπροσώπους. 

Σημειώνουμε δε, ότι τα ψηφίσαντα μέλη στα ως άνω αναφερόμενα πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά σωματεία –που είναι και τα μεγαλύτερα σε δύναμη σωματεία του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας-, προσεγγίζουν το 91% του συνολικού αριθμού των ψηφισάντων μελών σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία που ανήκουν στην δύναμη του συγκεκριμένου Εργατικού Κέντρου και εκπροσωπούνται μέσω αυτού για την ΓΣΕΕ, βάσει του οποίου (συνολικού αριθμού ψηφισάντων μελών) καθορίζεται και ο αριθμός των αντιπροσώπων που εκλέγονται από αυτό (Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας) για την ΓΣΕΕ, σύμφωνα με το καταστατικό της τελευταίας.

Ωστόσο, κι όπως προκύπτει από την με αριθμό πρωτοκόλλου 816/12.3.2019 Βεβαίωση του Πρωτοδικείου Καρδίτσας, στο οποίο υπάγονται τα ανωτέρω αναφερόμενα πρωτοβάθμια σωματεία, δεν υπάρχουν κατατεθειμένα Πρακτικά Αρχαιρεσιών για τις εκλογές που φέρεται να πραγματοποίησαν τα ως άνω δεκαέξι (16) πρωτοβάθμια σωματεία. Αποδεικνύεται επομένως περίτρανα, ότι οι ανωτέρω αναφερόμενες πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις ουδέποτε διεξήγαγαν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας κι επομένως παρανόμως συμμετείχαν στο Συνέδριο αυτού (Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας). 

Το γεγονός αυτό, δηλαδή η παράνομη συμμετοχή των ως άνω πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων και των 45 συνολικά αντιπροσώπων τους στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας, που έλαβε χώρα στις 11/2/2018, αλλοιώνει καταφανώς την σύνθεση του Συνεδρίου και όλες εν γένει τις αποφάσεις του, στις οποίες περιλαμβάνεται και η εκλογή αντιπροσώπων του εν λόγω εργατικού κέντρου για το Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε., τόσο ως προς τον αριθμό αυτών όσο και ως προς την συγκεκριμένη σύνθεσή τους και κατ’ επέκταση νοθεύει και την σύνθεση, αλλά και το εκλογικό αποτέλεσμα του Συνεδρίου της Γ.Σ.Ε.Ε. 

Ως εκ τούτου, με βάση την αλλοίωση του αριθμού και της σύνθεσης των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε., πρέπει να αποκλεισθούν άπαντες οι αντιπρόσωποί του από την συμμετοχή τους στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. και την λήψη όλων εν γένει των αποφάσεών του.

15. Από τις αρχαιρεσίες της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία: «Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλληλικού Προσωπικού» (Π.Ο.Υ.Π.Α), που έλαβαν χώρα την 31/3/2018, στην Αθήνα, εξελέγησαν –σύμφωνα με το από ιδία ημερομηνία Πρακτικό Αρχαιρεσιών- 2 τακτικοί και 2 αναπληρωματικοί αντιπρόσωποι για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ και συγκεκριμένα ως τακτικοί αντιπρόσωποι εξελέγησαν οι: 1) Ηλίας Λατάνης και 2) Αργύριος Δικαίος και ως αναπληρωματικοί αντιπρόσωποι εξελέγησαν οι: 1) Βασίλειος Κατόπης και 2) Κωνσταντίνος Μάρρος.

Ωστόσο η συμμετοχή των πιο πάνω αντιπροσώπων στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. αντίκειται στις διατάξεις του νόμου 1264/1982 αλλά και του καταστατικού της Γ.Σ.Ε.Ε. Ειδικότερα: 

Στην δύναμη της συγκεκριμένης Ομοσπονδίας, ανήκουν 11 πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, που εκπροσωπούνται μέσω αυτής για την ΓΣΕΕ. Σε αυτές τις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις συμπεριλαμβάνονται –μεταξύ άλλων- και οι εξής:

1) το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Νομού Θεσπρωτίας», το οποίο φέρεται να πραγματοποίησε αρχαιρεσίες για την εκλογή αντιπροσώπων για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλληλικού Προσωπικού την 16/7/2016, με 138 ψηφίσαντες και 3 αντιπροσώπους.

Ωστόσο, κι όπως προκύπτει από την με αριθμό πρωτοκόλλου 37/27.9.2018 Βεβαίωση του Πρωτοδικείου Θεσπρωτίας, στο οποίο υπάγεται το ανωτέρω αναφερόμενο πρωτοβάθμιο σωματείο, δεν υπάρχουν κατατεθειμένα Πρακτικά Αρχαιρεσιών για τις εκλογές που φέρεται να πραγματοποίησε το ως άνω πρωτοβάθμιο σωματείο, ούτε αίτηση για διορισμό δικαστικού αντιπροσώπου, προκειμένου να παραστεί στις εκλογές του ως άνω σωματείου. Το τελευταίο πρακτικό αρχαιρεσιών του εν λόγω σωματείου που υπάρχει κατατεθειμένο στο Πρωτοδικείο Θεσπρωτίας, είναι αυτό του έτους 2008 (13-7-2008). 
Αποδεικνύεται επομένως περίτρανα, ότι η ανωτέρω αναφερόμενη πρωτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση στην πραγματικότητα ουδέποτε διεξήγαγε αρχαιρεσίες για την ανάδειξη αντιπροσώπων για την Π.Ο.Υ.Π.Α. κι επομένως παρανόμως συμμετείχε και μάλιστα με 3 αντιπροσώπους στο Συνέδριο την εν λόγω Ομοσπονδίας. 

2) το σωματείο με την επωνυμία «Σύλλογος Μισθωτών Οδηγών Πάσης Φύσεως Αυτοκινήτων» (Σ.Μ.Ο.Π.Φ.Α.), το οποίο φέρεται να πραγματοποίησε αρχαιρεσίες για την εκλογή αντιπροσώπων για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλληλικού Προσωπικού την 3/12/2017, με 418 ψηφίσαντες και 10 αντιπροσώπους
Ωστόσο, από τα πρακτικά αρχαιρεσιών της ως άνω πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης, που έλαβαν χώρα την 3/12/2017, καθώς και το συνημμένο σε αυτά πρωτόκολλο ψηφισάντων, αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας ότι οι ψηφίσαντες στο συγκεκριμένο σωματείο ήταν μόλις 28 και όχι 418, γεγονός που καθιστά παράνομη την εκλογή αλλά και συμμετοχή 10 αντιπροσώπων (με βάση τον αριθμό των 418 φερόμενων ως ψηφισάντων) από το συγκεκριμένο σωματείο στο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλληλικού Προσωπικού.

Εκ των ανωτέρω αναφερόμενων, προκύπτει πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι η παράνομη συμμετοχή των ως άνω πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων και των 13 συνολικά αντιπροσώπων τους στο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλληλικού Προσωπικού (Π.Ο.Υ.Π.Α.), που έλαβε χώρα την 31/3/2018, αλλοιώνει καταφανώς την σύνθεση του Συνεδρίου της εν λόγω Ομοσπονδίας και όλες εν γένει τις αποφάσεις του, στις οποίες περιλαμβάνεται και η εκλογή αντιπροσώπων της εν λόγω δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης για το Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε., τόσο ως προς τον αριθμό αυτών όσο και ως προς την συγκεκριμένη σύνθεσή τους και κατ’ επέκταση νοθεύει και την σύνθεση, αλλά και το εκλογικό αποτέλεσμα του Συνεδρίου της Γ.Σ.Ε.Ε. 
Ως εκ τούτου, με βάση την αλλοίωση του αριθμού και της σύνθεσης των αντιπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλληλικού Προσωπικού (Π.Ο.Υ.Π.Α.) στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε., πρέπει να αποκλεισθούν άπαντες οι αντιπρόσωποί της από την συμμετοχή τους στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. και την όλων εν γένει των αποφάσεων του Συνεδρίου της Γ.Σ.Ε.Ε.

16. Από τις αρχαιρεσίες του «Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας», που έλαβαν χώρα την 25/6/2017, στην Λαμία, εξελέγησαν –σύμφωνα με το από ιδία ημερομηνία Πρακτικό Αρχαιρεσιών- 3 τακτικοί και 3 αναπληρωματικοί αντιπρόσωποι για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ και συγκεκριμένα ως τακτικοί αντιπρόσωποι εξελέγησαν οι: 1) Κωνσταντίνος Τσιάμης, 2) Σοφία Ανεστοπούλου και 3) Ανδρέας Κορεντζέλος και ως αναπληρωματικοί αντιπρόσωποι εξελέγησαν οι: 1) Βάιος Μπουρογιάννης, 2) Μαρίνος Μίχας και 3) Αθανάσιος Μπρέκης. 

Ωστόσο η συμμετοχή των πιο πάνω αντιπροσώπων στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. αντίκειται στις διατάξεις του νόμου 1264/1982 αλλά και του καταστατικού της Γ.Σ.Ε.Ε. Ειδικότερα:


Α) Στην περιοχή της Φθιώτιδας, είχε συσταθεί και λειτουργούσε το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας. Το συγκεκριμένο Εργατικό Κέντρο, διαλύθηκε την ημεροχρονολογία της 6/11/2016 για λόγους στους οποίους δεν αναφερόμαστε ειδικότερα στην παρούσα, πλην όμως τελούν αδιαμφισβήτητα σε γνώση σας.

Μετά τη διάλυση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, δεκαεννέα (19) πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις φέρονται να αποφάσισαν την ίδρυση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και προς το σκοπό αυτό υπέβαλλαν ενώπιον του Ειρηνοδικείου Λαμίας την από 20/12/2016 αίτησή τους, επί της οποίας εξεδόθη η με αριθμό 77/2016 Διάταξη (Εκουσία Δικαιοδοσία) του Ειρηνοδικείου Λαμίας, η οποία ενέκρινε την σύσταση του ως άνω εργατοϋπαλληλικού Κέντρου. 

Ωστόσο, από την επισκόπηση της εν λόγω Διάταξης, αλλά και τα έγγραφα που κατατέθηκαν στο ως άνω Δικαστήριο για την έκδοσή της, διαπιστώνονται σοβαρές παραβιάσεις των διατάξεων του Νόμου 1264/1982, αλλά και του Α.Κ., που καθορίζουν τις προϋποθέσεις για την σύσταση συνδικαλιστικών οργανώσεων. Συγκεκριμένα: 

Σύμφωνα με το νόμο προκειμένου να αναγνωρισθεί η ίδρυση Σωματείου απαιτείται η υποβολή στο Ειρηνοδικείο της έδρας του σωματείου αίτησης, Ιδρυτικής Πράξης, Καταστατικού και πρακτικού ορισμού Προσωρινής Διοίκησης, με τις υπογραφές 20 προσώπων, ενώ για να ιδρυθεί Ομοσπονδία ή Εργατικό Κέντρο του άρθρου 1 παρ. 3 περ. β’ του Νόμου 1264/1982, τα παραπάνω έγγραφα πρέπει να υπογράφονται από 2 τουλάχιστον σωματεία που έχουν την έδρα τους στην περιφέρεια του Εργατικού Κέντρου.

Προκειμένου δε, τα νομικά πρόσωπα (πρωτοβάθμια σωματεία) να αποφασίσουν την ίδρυση Δευτεροβάθμιας Οργάνωσης, εφόσον το Καταστατικό τους προβλέπει συμμετοχή σε Δευτεροβάθμια Οργάνωση, οφείλουν να συγκαλέσουν Γενική Συνέλευση και να αποφασίσουν την ίδρυση της Δευτεροβάθμιας Οργάνωσης με περιγραφή της επωνυμίας που πρόκειται να λάβει αυτή, της έδρας και του σκοπού της. Και αφού η Γενική Συνέλευση λάβει την σχετική απόφαση, στην συνέχεια εξουσιοδοτεί τα πρόσωπα που θα υπογράψουν τα απαραίτητα έγγραφα για την ίδρυση της, δηλαδή Ιδρυτική Πράξη, Καταστατικό, Προσωρινή Διοίκηση.

Συνήθως, οι αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των πρωτοβάθμιων σωματείων ορίζουν ως εκπροσώπους τους το Προεδρείο του Πρωτοβάθμιου Σωματείου, οπότε κατά την υποβολή της αίτησης για έκδοση Διάταξης αναγνώρισης Δευτεροβάθμιας Οργάνωσης, εκτός από το Καταστατικό του Πρωτοβάθμιου Σωματείου που αναφέρει την έδρα του και προβλέπει την συμμετοχή σε Δευτεροβάθμια Οργάνωση, υποβάλλεται και βεβαίωση του Γραμματέα Πρωτοδικών, ώστε να προκύπτει η νομιμότητα εκλογής της Διοίκησης του Σωματείου, καθώς και πρακτικό αρχαιρεσιών και Πράξη συγκρότησης σε σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση κι όπως διαπιστώνεται από την από 19/12/2016 φερόμενη ως Ιδρυτική Πράξη του ως άνω Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, αυτό φέρεται να ιδρύεται από 19 πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές Οργανώσεις, αλλά από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει ότι η Ιδρυτική Πράξη, η ορισθείσα προσωρινή Διοίκηση και το Καταστατικό της υπό ίδρυση οργάνωσης, υπογράφονται από τους νομίμως εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους αυτών των 19 Σωματείων, δηλαδή από τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα, μετά από αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων αυτών των Σωματείων. Μάλιστα, στην ιδρυτική πράξη μόνο 4 οργανώσεις έχουν 2 υπογραφές, χωρίς ωστόσο να προκύπτει ότι οι υπογράφοντες είναι και οι νομίμως εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποί τους και χωρίς να αναγράφονται και άλλα ουσιώδη στοιχεία του καθενός από αυτούς, όπως η διεύθυνση κατοικίας τους, ο αριθμός δελτίου ταυτότητας και ΑΦΜ τους. Οι συγκεκριμένες τέσσερις (4) πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις είναι: η «Ένωση Εργαζομένων AGROINVEST», ο «Σύνδεσμος Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιρειών και Γραφείων Ν. Φθιώτιδας», ο «Σύνδεσμος Εργαζομένων Αστικών και Υπεραστικών Λεωφορείων και Οδηγών Ν. Φθιώτιδας» και το «Σωματείο Καθαριστριών και Καθαριστών δημόσιων σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Φθιώτιδας». Άλλο σωματείο και συγκεκριμένα αυτό των «Αποκλειστικών Νοσοκόμων Ν. Φθιώτιδας» δεν φέρει καμία υπογραφή, πέραν της αναγραφής του ονοματεπωνύμου της φερόμενης ως Προέδρου του, το «Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Φθιώτιδας» φέρει την υπογραφή μόνο του Γενικού Γραμματέα, ενώ το «Σωματείο Φορτοεκφορτωτών – Εργατών Λιμένος Στυλίδας» φέρει μόνο την υπογραφή μέλους.

Περαιτέρω, από την επισκόπηση της σχετικής αίτησης, της εκδοθείσας επ’ αυτής διάταξης, αλλά και των εγγράφων που κατατέθηκαν για την έκδοσή της, αποδεικνύεται περίτρανα ότι δεν προσκομίσθηκαν -ούτε καν μνημονεύονταν- αντίγραφα πρακτικών Γενικών Συνελεύσεων για κανένα από αυτά τα 19 Σωματεία, με τα οποία να αποφασίζουν την συμμετοχή τους στο ως άνω Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και συγχρόνως να εξουσιοδοτούν το Προεδρείο του Διοικητικού τους Συμβουλίου για την υπογραφή των συστατικών εγγράφων. Επίσης, δεν προσκομίσθηκαν αντίγραφα των Καταστατικών των Ιδρυτικών Μελών (πρωτοβάθμιων Σωματείων) από τα οποία να προκύπτει η έδρα τους και η δυνατότητα συμμετοχής τους σε υπερκείμενη οργάνωση, ούτε αντίγραφα των Πρακτικών συγκροτήσεως σε Σώμα των Διοικητικών Συμβουλίων των Πρωτοβάθμιων Σωματείων που προέκυψαν από τις τελευταίες αρχαιρεσίες τους σύμφωνα με τις βεβαιώσεις του αρμόδιου Γραμματέα του Πρωτοδικείου Λαμίας που τηρεί το μητρώο των Σωματείων, ώστε να αποδεικνύεται ποιοι είναι οι πραγματικοί νόμιμοι εκπρόσωποι των Σωματείων των ιδρυτικών μελών του ως άνω Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου. 

Περαιτέρω, στο καταστατικό του παραπάνω αναγνωρισθέντος Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου δεν υπάρχουν καν οι παράτυπες υπογραφές των προσώπων που υπογράφουν την Ιδρυτική Πράξη, αλλά σε αυτό προσαρτώνται «σκαναρισμένες» καταστάσεις φερομένων ως παρόντων σε Γενικές Συνελεύσεις των Ιδρυτικών μελών, χωρίς όμως να αναφέρονται συγχρόνως οι αποφάσεις αυτών των Γενικών Συνελεύσεων, ενώ παρατίθενται ακόμη και κατάλογοι προσώπων από τους οποίους δεν προκύπτει ούτε σε ποιο πρωτοβάθμιο σωματείο αφορούν.

Εκ των ανωτέρω ενδεικτικά και μόνο αναφερόμενων, προκύπτει πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι η σύσταση του ως άνω Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, βρίθει παρανομιών και παρατυπιών, καθώς έλαβε χώρα χωρίς να τηρηθούν ούτε οι ελάχιστες διατυπώσεις νομιμότητας που επιβάλλει ο Νόμος 1264/1982 και ο Α.Κ., με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για την εν γένει λειτουργία και δράση του.

Β) Περαιτέρω, από τα πρακτικά των αρχαιρεσιών που πραγματοποίησε στις 25/6/2017 το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, για την εκλογή –μεταξύ άλλων- και αντιπροσώπων για το Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε., αποδεικνύονται τα εξής:

Στη δύναμη του συγκεκριμένου εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, ανήκουν 27 πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, που εκπροσωπούνται μέσω αυτού για την ΓΣΕΕ. Ωστόσο, από αυτές τις 27 πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις που συμμετείχαν στο Συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, 21 συνδικαλιστικές οργανώσεις –οι οποίες εκπροσωπούν το 87% των συνολικά ψηφισάντων μελών των πρωτοβάθμιων σωματείων που ανήκουν στην δύναμη του Εργ/κου Κέντρου Περιφ. Ενότητας Φθιώτιδας- ΔΕΝ πραγματοποίησαν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην υπερκείμενη οργάνωση (Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας), ούτε έλαβαν απόφαση των γενικών συνελεύσεών τους για την εκπροσώπησή τους στην Γ.Σ.Ε.Ε. μέσω του ως άνω Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου. Απεναντίας, παρανόμως και κατά παράβαση των διατάξεων του Νόμου 1264/1982, οι συγκεκριμένες 21 πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις συμμετείχαν στο Συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας με τους αντιπροσώπους που είχαν εκλεγεί για το Συνέδριο του προηγούμενου Εργατικού Κέντρου, ήτοι του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας -το οποίο και διαλύθηκε κατά τα ανωτέρω την 6/11/2016- και ψήφισαν για αντιπροσώπους στην ΓΣΕΕ στο νεοσυσταθέν Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, μολονότι δεν υπήρχε απόφαση των γενικών συνελεύσεων τους για εκπροσώπησή τους στην ΓΣΕΕ μέσω του συγκεκριμένου Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (οι φερόμενες στο ως άνω πρακτικό αρχαιρεσιών ως ληφθείσες αποφάσεις εκπροσώπησης των εν λόγω πρωτοβάθμιων σωματείων στην ΓΣΕΕ μέσω του Εργατικού Κέντρου, αφορούν σε αποφάσεις εκπροσώπησή τους στην Γ.Σ.Ε.Ε. μέσω του ήδη διαλυθέντος Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας και ΟΧΙ μέσω του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, γεγονός που αποδεικνύεται αβίαστα και από την ημεροχρονολογία λήψης των σχετικών αποφάσεων).

Ειδικότερα, από το πρακτικό αρχαιρεσιών του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, αποδεικνύεται ότι σε αυτό συμμετείχαν παρανόμως και έλαβαν κανονικά μέρος στην λήψη όλων των αποφάσεών του, μεταξύ των οποίων και η εκλογή αντιπροσώπων για το Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε., τα παρακάτω σωματεία: 

1) το σωματείο με την επωνυμία «Ένωση Εργαζομένων AGROINVEST» (στις αρχαιρεσίες του οποίου φέρεται να έχουν ψηφίσει 130 μέλη), με 3 αντιπροσώπους, οι οποίοι εξελέγησαν κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποίησε το εν λόγω σωματείο την 24/10/2015, ήτοι πριν την σύσταση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και την διάλυση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, για την εκπροσώπηση στο τελευταίο και είχαν εκλεγεί οι ως άνω αντιπρόσωποι. Επίσης προκύπτει, ότι η απόφαση της γενικής συνέλευσης του πιο πάνω σωματείου με την οποία επέλεξε την εκπροσώπησή του στην ΓΣΕΕ μέσω του Εργατικού Κέντρου, ελήφθη ομοίως την 24/10/2015 και επομένως αφορά στην εκπροσώπησή του στην Γ.Σ.Ε.Ε. μέσω του ήδη διαλυθέντος Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας.

2) το σωματείο με την επωνυμία «Ένωση Χειριστών Μηχ/γων Μηχ/των Ν. Φθιώτιδας» (στις αρχαιρεσίες του οποίου φέρεται να έχουν ψηφίσει 92 μέλη), με 2 αντιπροσώπους, οι οποίοι εξελέγησαν κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποίησε το εν λόγω σωματείο την 5/9/2016, ήτοι πριν την σύσταση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και την διάλυση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, για την εκπροσώπηση στο τελευταίο και είχαν εκλεγεί οι ως άνω αντιπρόσωποι. Επίσης προκύπτει, ότι η απόφαση της γενικής συνέλευσης του πιο πάνω σωματείου με την οποία επέλεξε την εκπροσώπησή του στην ΓΣΕΕ μέσω του Εργατικού Κέντρου, ελήφθη ομοίως την 5/9/2016 και επομένως αφορά στην εκπροσώπησή του στην Γ.Σ.Ε.Ε. μέσω του ήδη διαλυθέντος Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας.

3) το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Εργαζομένων σε επιχειρήσεις πλαστικών – Χημικών Πετρ/δων Ν. Φθιώτιδας» (στις αρχαιρεσίες του οποίου φέρεται να έχουν ψηφίσει 103 μέλη), με 3 αντιπροσώπους, οι οποίοι εξελέγησαν κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποίησε το εν λόγω σωματείο την 4/3/2015, ήτοι πριν την σύσταση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και την διάλυση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, για την εκπροσώπηση στο τελευταίο και είχαν εκλεγεί οι ως άνω αντιπρόσωποι. Επίσης προκύπτει, ότι η απόφαση της γενικής συνέλευσης του πιο πάνω σωματείου με την οποία επέλεξε την εκπροσώπησή του στην ΓΣΕΕ μέσω του Εργατικού Κέντρου, ελήφθη ομοίως την 4/3/2015 και επομένως αφορά στην εκπροσώπησή του στην Γ.Σ.Ε.Ε. μέσω του ήδη διαλυθέντος Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας.

4) το σωματείο με την επωνυμία «Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων σε Επιχειρήσεις Γάλακτος – Ποτών – Τροφίμων Ν. Φθιώτιδας» (στις αρχαιρεσίες του οποίου φέρεται να έχουν ψηφίσει 61 μέλη), με 2 αντιπροσώπους, οι οποίοι εξελέγησαν κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποίησε το εν λόγω σωματείο την 14/10/2016, ήτοι πριν την σύσταση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και την διάλυση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, για την εκπροσώπηση στο τελευταίο και είχαν εκλεγεί οι ως άνω αντιπρόσωποι. Επίσης προκύπτει, ότι η απόφαση της γενικής συνέλευσης του πιο πάνω σωματείου με την οποία επέλεξε την εκπροσώπησή του στην ΓΣΕΕ μέσω του Εργατικού Κέντρου, ελήφθη ομοίως την 14/10/2016 και επομένως αφορά στην εκπροσώπησή του στην Γ.Σ.Ε.Ε. μέσω του ήδη διαλυθέντος Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας.

5) το σωματείο με την επωνυμία «Κλαδικό Σωματείο Οδηγών Επαρχίας Λοκρίδας Ν. Φθιώτιδας» (στις αρχαιρεσίες του οποίου φέρεται να έχουν ψηφίσει 61 μέλη), με 2 αντιπροσώπους, οι οποίοι εξελέγησαν κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποίησε το εν λόγω σωματείο την 20/12/2015, ήτοι πριν την σύσταση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και την διάλυση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, για την εκπροσώπηση στο τελευταίο και είχαν εκλεγεί οι ως άνω αντιπρόσωποι. Επίσης προκύπτει, ότι η απόφαση της γενικής συνέλευσης του πιο πάνω σωματείου με την οποία επέλεξε την εκπροσώπησή του στην ΓΣΕΕ μέσω του Εργατικού Κέντρου, ελήφθη ομοίως την 20/12/2015 και επομένως αφορά στην εκπροσώπησή του στην Γ.Σ.Ε.Ε. μέσω του ήδη διαλυθέντος Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας.

6) το σωματείο με την επωνυμία «Σύνδεσμος Υπαλλήλων Α.Ε. & Γραφείων Ν. Φθιώτιδας» (στις αρχαιρεσίες του οποίου φέρεται να έχουν ψηφίσει 222 μέλη), με 6 αντιπροσώπους, οι οποίοι εξελέγησαν κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποίησε το εν λόγω σωματείο την 11/7/2016, ήτοι πριν την σύσταση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και την διάλυση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, για την εκπροσώπηση στο τελευταίο και είχαν εκλεγεί οι ως άνω αντιπρόσωποι. Επίσης προκύπτει, ότι η απόφαση της γενικής συνέλευσης του πιο πάνω σωματείου με την οποία επέλεξε την εκπροσώπησή του στην ΓΣΕΕ μέσω του Εργατικού Κέντρου, ελήφθη ομοίως την 11/7/2016 και επομένως αφορά στην εκπροσώπησή του στην Γ.Σ.Ε.Ε. μέσω του ήδη διαλυθέντος Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας.

7) το σωματείο με την επωνυμία «Σύνδεσμος Εργαζομένων Αστικών – Υπεραστικών Λεωφορείων & Οδηγών Ν. Φθιώτιδας» (στις αρχαιρεσίες του οποίου φέρεται να έχουν ψηφίσει 85 μέλη), με 2 αντιπροσώπους, οι οποίοι εξελέγησαν κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποίησε το εν λόγω σωματείο την 8/1/2015, ήτοι πριν την σύσταση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και την διάλυση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, για την εκπροσώπηση στο τελευταίο και είχαν εκλεγεί οι ως άνω αντιπρόσωποι. Επίσης προκύπτει, ότι η απόφαση της γενικής συνέλευσης του πιο πάνω σωματείου με την οποία επέλεξε την εκπροσώπησή του στην ΓΣΕΕ μέσω του Εργατικού Κέντρου, ελήφθη ομοίως την 8/1/2015 και επομένως αφορά στην εκπροσώπησή του στην Γ.Σ.Ε.Ε. μέσω του ήδη διαλυθέντος Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας.

8) το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Εργατοτεχνιτών & Υπαλλήλων NEXANS ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.» (στις αρχαιρεσίες του οποίου φέρεται να έχουν ψηφίσει 57 μέλη), με 1 αντιπρόσωπο, ο οποίος εξελέγη κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποίησε το εν λόγω σωματείο την 3/5/2015, ήτοι πριν την σύσταση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και την διάλυση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, για την εκπροσώπηση στο τελευταίο και είχαν εκλεγεί οι ως άνω αντιπρόσωποι. Επίσης προκύπτει, ότι η απόφαση της γενικής συνέλευσης του πιο πάνω σωματείου με την οποία επέλεξε την εκπροσώπησή του στην ΓΣΕΕ μέσω του Εργατικού Κέντρου, ελήφθη ομοίως την 3/5/2015 και επομένως αφορά στην εκπροσώπησή του στην Γ.Σ.Ε.Ε. μέσω του ήδη διαλυθέντος Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας.

9) το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Εργατοτεχνιτών – Οικοδόμων Αγίου Κωνσταντίνου Λοκρίδας και Περιχώρων Ν. Φθιώτιδας» (στις αρχαιρεσίες του οποίου φέρεται να έχουν ψηφίσει 105 μέλη), με 3 αντιπροσώπους, οι οποίοι εξελέγησαν κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποίησε το εν λόγω σωματείο την 26/4/2015, ήτοι πριν την σύσταση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και την διάλυση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, για την εκπροσώπηση στο τελευταίο και είχαν εκλεγεί οι ως άνω αντιπρόσωποι. Επίσης προκύπτει, ότι η απόφαση της γενικής συνέλευσης του πιο πάνω σωματείου με την οποία επέλεξε την εκπροσώπησή του στην ΓΣΕΕ μέσω του Εργατικού Κέντρου, ελήφθη ομοίως την 26/4/2015 και επομένως αφορά στην εκπροσώπησή του στην Γ.Σ.Ε.Ε. μέσω του ήδη διαλυθέντος Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας.

10) το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Αποκλειστικών Αδελφών Νοσοκόμων Ν. Φθιώτιδας» (στις αρχαιρεσίες του οποίου φέρεται να έχουν ψηφίσει 21 μέλη), με 1 αντιπρόσωπο, ο οποίος εξελέγη κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποίησε το εν λόγω σωματείο την 10/6/2015, ήτοι πριν την σύσταση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και την διάλυση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, για την εκπροσώπηση στο τελευταίο και είχαν εκλεγεί οι ως άνω αντιπρόσωποι. Επίσης προκύπτει, ότι η απόφαση της γενικής συνέλευσης του πιο πάνω σωματείου με την οποία επέλεξε την εκπροσώπησή του στην ΓΣΕΕ μέσω του Εργατικού Κέντρου, ελήφθη ομοίως την 10/6/2015 και επομένως αφορά στην εκπροσώπησή του στην Γ.Σ.Ε.Ε. μέσω του ήδη διαλυθέντος Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας.

11) το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Εργαζομένων Βοήθεια Στο Σπίτι Ν. Φθιώτιδας – Ευρυτανίας – Φωκίδας» (στις αρχαιρεσίες του οποίου φέρεται να έχουν ψηφίσει 71 μέλη), με 2 αντιπροσώπους, οι οποίοι εξελέγησαν κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποίησε το εν λόγω σωματείο την 31/3/2016, ήτοι πριν την σύσταση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και την διάλυση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, για την εκπροσώπηση στο τελευταίο και είχαν εκλεγεί οι ως άνω αντιπρόσωποι. Επίσης προκύπτει, ότι η απόφαση της γενικής συνέλευσης του πιο πάνω σωματείου με την οποία επέλεξε την εκπροσώπησή του στην ΓΣΕΕ μέσω του Εργατικού Κέντρου, ελήφθη ομοίως την 31/3/2016 και επομένως αφορά στην εκπροσώπησή του στην Γ.Σ.Ε.Ε. μέσω του ήδη διαλυθέντος Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας.

12) το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Εργαζομένων σε Επιχειρήσεις Επεξεργασίας Ελιάς – Ελαίου Υπ/των Φθιώτιδας» (στις αρχαιρεσίες του οποίου φέρεται να έχουν ψηφίσει 61 μέλη), με 2 αντιπροσώπους, οι οποίοι εξελέγησαν κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποίησε το εν λόγω σωματείο την 8/6/2016, ήτοι πριν την σύσταση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και την διάλυση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, για την εκπροσώπηση στο τελευταίο και είχαν εκλεγεί οι ως άνω αντιπρόσωποι. Επίσης προκύπτει, ότι η απόφαση της γενικής συνέλευσης του πιο πάνω σωματείου με την οποία επέλεξε την εκπροσώπησή του στην ΓΣΕΕ μέσω του Εργατικού Κέντρου, ελήφθη ομοίως την 8/6/2016 και επομένως αφορά στην εκπροσώπησή του στην Γ.Σ.Ε.Ε. μέσω του ήδη διαλυθέντος Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας.

13) το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Εργ/των – Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Αταλάντης – Περιχώρων» (στις αρχαιρεσίες του οποίου φέρεται να έχουν ψηφίσει 24 μέλη), με 1 αντιπρόσωπο, ο οποίος εξελέγη κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποίησε το εν λόγω σωματείο την 31/1/2016, ήτοι πριν την σύσταση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και την διάλυση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, για την εκπροσώπηση στο τελευταίο και είχαν εκλεγεί οι ως άνω αντιπρόσωποι. Επίσης προκύπτει, ότι η απόφαση της γενικής συνέλευσης του πιο πάνω σωματείου με την οποία επέλεξε την εκπροσώπησή του στην ΓΣΕΕ μέσω του Εργατικού Κέντρου, ελήφθη ομοίως την 31/1/2016 και επομένως αφορά στην εκπροσώπησή του στην Γ.Σ.Ε.Ε. μέσω του ήδη διαλυθέντος Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας.

14) το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Φθιώτιδας» (στις αρχαιρεσίες του οποίου φέρεται να έχουν ψηφίσει 89 μέλη), με 2 αντιπροσώπους, οι οποίοι εξελέγησαν κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποίησε το εν λόγω σωματείο την 12/6/2015, ήτοι πριν την σύσταση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και την διάλυση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, για την εκπροσώπηση στο τελευταίο και είχαν εκλεγεί οι ως άνω αντιπρόσωποι. Επίσης προκύπτει, ότι η απόφαση της γενικής συνέλευσης του πιο πάνω σωματείου με την οποία επέλεξε την εκπροσώπησή του στην ΓΣΕΕ μέσω του Εργατικού Κέντρου, ελήφθη ομοίως την 12/6/2015 και επομένως αφορά στην εκπροσώπησή του στην Γ.Σ.Ε.Ε. μέσω του ήδη διαλυθέντος Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας.

15) το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Εργαζομένων Λάρκο» (στις αρχαιρεσίες του οποίου φέρεται να έχουν ψηφίσει 623 μέλη), με 15 αντιπροσώπους, οι οποίοι εξελέγησαν κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποίησε το εν λόγω σωματείο την 21/9/2016, ήτοι πριν την σύσταση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και την διάλυση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, για την εκπροσώπηση στο τελευταίο και είχαν εκλεγεί οι ως άνω αντιπρόσωποι. Επίσης προκύπτει, ότι η απόφαση της γενικής συνέλευσης του πιο πάνω σωματείου με την οποία επέλεξε την εκπροσώπησή του στην ΓΣΕΕ μέσω του Εργατικού Κέντρου, ελήφθη ομοίως την 21/9/2016 και επομένως αφορά στην εκπροσώπησή του στην Γ.Σ.Ε.Ε. μέσω του ήδη διαλυθέντος Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας.

16) το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Εκπαιδευτικών Ενηλίκων & Εργαζομένων σε Φορείς Δια Βίου Μάθησης Ν. Φθιώτιδας » (στις αρχαιρεσίες του οποίου φέρεται να έχουν ψηφίσει 114 μέλη), με 3 αντιπροσώπους, οι οποίοι εξελέγησαν κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποίησε το εν λόγω σωματείο την 16/6/2015, ήτοι πριν την σύσταση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και την διάλυση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, για την εκπροσώπηση στο τελευταίο και είχαν εκλεγεί οι ως άνω αντιπρόσωποι. Επίσης προκύπτει, ότι η απόφαση της γενικής συνέλευσης του πιο πάνω σωματείου με την οποία επέλεξε την εκπροσώπησή του στην ΓΣΕΕ μέσω του Εργατικού Κέντρου, ελήφθη ομοίως την 16/6/2015 και επομένως αφορά στην εκπροσώπησή του στην Γ.Σ.Ε.Ε. μέσω του ήδη διαλυθέντος Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας.

17) το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Αρχιφυλάκων – Φυλάκων – Νυχτοφυλάκων – Θυρωρών Ν. Φθιώτιδας» (στις αρχαιρεσίες του οποίου φέρεται να έχουν ψηφίσει 65 μέλη), με 2 αντιπροσώπους, οι οποίοι εξελέγησαν κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποίησε το εν λόγω σωματείο την 17/1/2016, ήτοι πριν την σύσταση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και την διάλυση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, για την εκπροσώπηση στο τελευταίο και είχαν εκλεγεί οι ως άνω αντιπρόσωποι. Επίσης προκύπτει, ότι η απόφαση της γενικής συνέλευσης του πιο πάνω σωματείου με την οποία επέλεξε την εκπροσώπησή του στην ΓΣΕΕ μέσω του Εργατικού Κέντρου, ελήφθη ομοίως την 17/1/2016 και επομένως αφορά στην εκπροσώπησή του στην Γ.Σ.Ε.Ε. μέσω του ήδη διαλυθέντος Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας.

18) το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Λογιστών – Β. Λογιστών – Υπαλλήλων Αποθηκών Ν. Φθιώτιδας» (στις αρχαιρεσίες του οποίου φέρεται να έχουν ψηφίσει 106 μέλη), με 3 αντιπροσώπους, οι οποίοι εξελέγησαν κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποίησε το εν λόγω σωματείο την 15/5/2015, ήτοι πριν την σύσταση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και την διάλυση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, για την εκπροσώπηση στο τελευταίο και είχαν εκλεγεί οι ως άνω αντιπρόσωποι. Επίσης προκύπτει, ότι η απόφαση της γενικής συνέλευσης του πιο πάνω σωματείου με την οποία επέλεξε την εκπροσώπησή του στην ΓΣΕΕ μέσω του Εργατικού Κέντρου, ελήφθη ομοίως την 15/5/2015 και επομένως αφορά στην εκπροσώπησή του στην Γ.Σ.Ε.Ε. μέσω του ήδη διαλυθέντος Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας.

19) το σωματείο με την επωνυμία «Κλαδικό Σωματείο Εργ/λων Σιδηρών Κατασκευών – Μηχανών Εσωτερικής Καύσης – Υδραυλικών Λαμίας & Περιχώρων» (στις αρχαιρεσίες του οποίου φέρεται να έχουν ψηφίσει 69 μέλη), με 2 αντιπροσώπους, οι οποίοι εξελέγησαν κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποίησε το εν λόγω σωματείο την 13/4/2016, ήτοι πριν την σύσταση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και την διάλυση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, για την εκπροσώπηση στο τελευταίο και είχαν εκλεγεί οι ως άνω αντιπρόσωποι. Επίσης προκύπτει, ότι η απόφαση της γενικής συνέλευσης του πιο πάνω σωματείου με την οποία επέλεξε την εκπροσώπησή του στην ΓΣΕΕ μέσω του Εργατικού Κέντρου, ελήφθη ομοίως την 13/4/2016 και επομένως αφορά στην εκπροσώπησή του στην Γ.Σ.Ε.Ε. μέσω του ήδη διαλυθέντος Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας.

20) το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Εργαζομένων σε Επιχειρήσεις Ιχθυοκαλλιεργειών Οστρ/γειων Ν. Φθιώτιδας» (στις αρχαιρεσίες του οποίου φέρεται να έχουν ψηφίσει 315 μέλη), με 8 αντιπροσώπους, οι οποίοι εξελέγησαν κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποίησε το εν λόγω σωματείο την 16/6/2016, ήτοι πριν την σύσταση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και την διάλυση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, για την εκπροσώπηση στο τελευταίο και είχαν εκλεγεί οι ως άνω αντιπρόσωποι. Επίσης προκύπτει, ότι η απόφαση της γενικής συνέλευσης του πιο πάνω σωματείου με την οποία επέλεξε την εκπροσώπησή του στην ΓΣΕΕ μέσω του Εργατικού Κέντρου, ελήφθη ομοίως την 16/6/2016 και επομένως αφορά στην εκπροσώπησή του στην Γ.Σ.Ε.Ε. μέσω του ήδη διαλυθέντος Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας και

21) το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων Λαμίας – Περιχώρων» (στις αρχαιρεσίες του οποίου φέρεται να έχουν ψηφίσει 105 μέλη), με 3 αντιπροσώπους, οι οποίοι εξελέγησαν κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποίησε το εν λόγω σωματείο την 22/12/2014, ήτοι πριν την σύσταση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και την διάλυση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, για την εκπροσώπηση στο τελευταίο και είχαν εκλεγεί οι ως άνω αντιπρόσωποι. Επίσης προκύπτει, ότι η απόφαση της γενικής συνέλευσης του πιο πάνω σωματείου με την οποία επέλεξε την εκπροσώπησή του στην ΓΣΕΕ μέσω του Εργατικού Κέντρου, ελήφθη ομοίως την 22/12/2014 και επομένως αφορά στην εκπροσώπησή του στην Γ.Σ.Ε.Ε. μέσω του ήδη διαλυθέντος Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας.

Εκ των ανωτέρω αναφερόμενων αποδεικνύεται περίτρανα, ότι η μη νόμιμη –κατά τα ανωτέρω- σύσταση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και σε κάθε περίπτωση η παράνομη συμμετοχή στο Συνέδριο αυτού, που έλαβε χώρα την 25/6/2017, των ως άνω αναφερόμενων 21 πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων (επί συνόλου 27 πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων που ανήκουν στην δύναμη του ως άνω Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου), με 68 συνολικά αντιπροσώπους (επί συνόλου 77 αντιπροσώπων που μετείχαν στο Συνέδριο του ως άνω Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου) και οι οποίοι φέρεται ότι εκπροσωπούσαν 2.579 ψηφίσαντα μέλη (επί συνόλου 2.956 εμφανιζόμενων ως ψηφισάντων μελών στα πρωτοβάθμια σωματεία μέλη του ως άνω Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου) –αριθμός βάσει του οποίου καθορίζεται σύμφωνα με το καταστατικό της Γ.Σ.Ε.Ε. και ο αριθμός των αντιπροσώπων της υποκείμενης οργάνωσης στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ- καθώς και η παράνομη συμμετοχή τους στην λήψη όλων εν γένει των αποφάσεων του Συνεδρίου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, αλλοιώνει καταφανώς την σύνθεση του Συνεδρίου και το αποτέλεσμα όλων των αποφάσεών του, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η απόφαση εκλογής αντιπροσώπων για το Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε., τόσο ως προς τον αριθμό αυτών όσο και ως προς την συγκεκριμένη σύνθεσή τους και κατ’ επέκταση νοθεύει και την σύνθεση, αλλά και το εκλογικό αποτέλεσμα του ίδιου του Συνεδρίου της Γ.Σ.Ε.Ε. 

Ως εκ τούτου, με βάση την αλλοίωση του αριθμού και της σύνθεσης των αντιπροσώπων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, πρέπει να αποκλεισθούν άπαντες οι αντιπρόσωποί του από την συμμετοχή τους στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. και την λήψη όλων εν γένει των αποφάσεών του.

17. Με την υπ΄ αριθμόν 73/2016 Διάταξη (Εκουσίας Δικαιοδοσίας) της κ. Ειρηνοδίκη του Ειρηνοδικείου Λαμίας, αναγνωρίστηκε η ίδρυση της συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία: «Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας», η οποία καταχωρήθηκε στα βιβλία αναγνωρισμένων σωματείων του Πρωτοδικείου Λαμίας στις 28/12/2016, λαμβάνοντας αύξοντα αριθμό μητρώου 33 και διέπεται από τις διατάξεις του Νόμου 1264/1982 και τις λοιπές περί συνδικαλιστικών οργανώσεων διατάξεις.
Η ίδρυση του ως άνω αναφερόμενου Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου έλαβε χώρα με την από 8.12.2016 ιδρυτική πράξη οκτώ (8) πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών σωματείων. Προς το σκοπό αυτό, κάθε ένα από τα εν λόγω αναφερόμενα πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά σωματεία – ιδρυτικά μέλη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας, συγκάλεσαν νομίμως Γενικές Συνελεύσεις των μελών τους, οι οποίες αποφάσισαν νομίμως την ίδρυση του ως άνω αναφερόμενου εργατοϋπαλληλικού κέντρου και συγχρόνως εξουσιοδότησαν τον Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα του Διοικητικού τους Συμβουλίου, να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες (υπογραφή ιδρυτικής πράξης, καταστατικού, πρακτικού ορισμού προσωρινής διοίκησης κ.λ.π.) για την σύστασή του. 

Ειδικότερα, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας, συστάθηκε δυνάμει νομίμων αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων των παρακάτω αναφερόμενων πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, που αποτελούν και μέχρι σήμερα μέλη αυτού: 

1. Του πρωτοβάθμιου σωματείου με την επωνυμία: «Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Φθιώτιδας».

2. Του πρωτοβάθμιου σωματείου με την επωνυμία: «Σωματείο Εργαζομένων στη Δ.Ε.Υ.Α. Λαμίας».

3. Του πρωτοβάθμιου σωματείου με την επωνυμία: «Ένωση Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Φθιώτιδας».

4. Του πρωτοβάθμιου σωματείου με την επωνυμία: «Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Γραφικών Τεχνών Τύπου και Χάρτου Νομού Φθιώτιδας».

5. Του πρωτοβάθμιου σωματείου με την επωνυμία: «Ένωση Εργατοϋπαλλήλων ΠΑΚΟ Α.Ε.».

6. Του πρωτοβάθμιου σωματείου με την επωνυμία: «Ένωση Οικοδομοεργατοτεχνιτών Καμμένων Βούρλων και Περιχώρων».

7. Του πρωτοβάθμιου σωματείου με την επωνυμία: «Συνδικάτο Συγκολλητών Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Μετάλλου Νομού Φθιώτιδας» και

8. Του πρωτοβάθμιου σωματείου με την επωνυμία: «Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Νομού Φθιώτιδας».

Μετά την ίδρυση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας, η Προσωρινή Διοίκηση που είχαν ορίσει τα ιδρυτικά του μέλη, συγκάλεσε Συνέδριο – Γενική Συνέλευση των σωματείων –μελών του την ημεροχρονολογία της 25/6/2017. Στο Συνέδριο αυτό: α) αποφασίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας ως μέλος στην τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία: «Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας» (Γ.Σ.Ε.Ε.) και ήδη Γ.Σ.Ε.Ε., β) διεξήχθησαν αρχαιρεσίες για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής και γ) διεξήχθησαν αρχαιρεσίες για την εκλογή αντιπροσώπων για την υπερκείμενη συνδικαλιστική οργάνωση ΓΣΕΕ, σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα στις οικείες διατάξεις του Νόμου, του καταστατικού του, αλλά και του καταστατικού της Γ.Σ.Ε.Ε.. 
Όπως προκύπτει από το από ιδία ημερομηνία πρακτικό αρχαιρεσιών του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας και σύμφωνα πάντα με το καταστατικό της Γ.Σ.Ε.Ε., εξελέγησαν -βάσει του συνολικού αριθμού των ψηφισάντων μελών των σωματείων – μελών του (884)- δύο (2) αντιπρόσωποι για την ΓΣΕΕ και συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Πολίτης ως τακτικός Αντιπρόσωπος και ο Αλέξιος Αλεξόπουλος ως αναπληρωματικός Αντιπρόσωπος. 

Ακολούθως, σε υλοποίηση της νομίμως ληφθείσας απόφασης της πρώτης Γενικής Συνέλευσης (Συνεδρίου) του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας, η Διοίκησή του υπέβαλε στην ΓΣΕΕ την με αριθμ. πρωτ. 831/23-10-2017 αίτηση εγγραφής του στα μητρώα της, με συνημμένα όλα τα απαιτούμενα προς τούτο έγγραφα (άρθρο 7 του ισχύοντος καταστατικού της αντιδίκου), καθώς και όλα τα έγγραφα που απαιτούνταν για την νομιμοποίηση των νομίμως εκλεγμένων αντιπροσώπων του (άρθρο 16 του ισχύοντος καταστατικού της αντιδίκου).

Σύμφωνα δε με τα ειδικότερα οριζόμενα στη διάταξη του άρθρου 7 του ισχύοντος καταστατικού της ΓΣΕΕ, η Διοίκηση της Γ.Σ.Ε.Ε. όφειλε να απαντήσει στο αίτημα εγγραφής της ως άνω συνδικαλιστικής οργάνωσης ως μέλους της, εντός τριών (3) μηνών από την ημεροχρονολογία υποβολής του. Επισημαίνουμε δε ότι η Γ.Σ.Ε.Ε., η οποία αποτελεί και τη μόνη τριτοβάθμια συνομοσπονδία στη χώρα μας, είναι υποχρεωμένη, όχι μόνο εκ του ισχύοντος καταστατικού της (άρθρο 7 του καταστατικού της αντιδίκου), αλλά και εκ του νόμου να εγγράψει ως μέλος της κάθε συνδικαλιστική οργάνωση που υποβάλλει σχετικό προς τούτο αίτημα. Τούτο άλλωστε, προκύπτει ρητά από την διάταξη της παρ. 3 του άρθρου 7 του Νόμου 1264/1982, η οποία αποτελεί διάταξη αναγκαστικού δικαίου και στην οποία ορίζεται επί λέξει: «Κάθε Ομοσπονδία και κάθε Εργατικό Κέντρο έχει το δικαίωμα να γίνει μέλος μιας συνομοσπονδίας». 

Ωστόσο και παρά το γεγονός ότι το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας τήρησε όλες τις προβλεπόμενες από το καταστατικό της Γ.Σ.Ε.Ε. διαδικασίες για την εγγραφή του σε αυτήν (ΓΣΕΕ) και έχει όλες τις απαιτούμενες προς τούτο προϋποθέσεις, η Γ.Σ.Ε.Ε., κατά παράβαση του Νόμου 1264/1982, αλλά και του ισχύοντος καταστατικού της, αρνείται μέχρι και σήμερα να απαντήσει στο αίτημα εγγραφής του. Μάλιστα, με το από 21-5-2018 έγγραφό του προς την Διοίκηση της ΓΣΕΕ, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας ζήτησε εκ νέου διευκρινίσεις για την καθυστέρηση αποδοχής της με αριθμ. πρωτ. 831/23-10-2018 αίτησης εγγραφής του, πλην όμως η Γ.Σ.Ε.Ε. συνεχίζει να αρνείται να εξετάσει και να αποδεχτεί την αίτηση εγγραφής του.

Το συγκεκριμένο ζήτημα, ήτοι αυτό της εγγραφής του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας στην δύναμη της Γ.Σ.Ε.Ε., καθώς και το ζήτημα της συμμετοχής των νομίμων εκλεγμένων αντιπροσώπων του στο Συνέδριό της, έχει τεθεί επανειλημμένα πλην όμως και μέχρι σήμερα η Γ.Σ.Ε.Ε. δεν επιτρέπει την συμμετοχή των αντιπροσώπων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας στο Συνέδριό της. 
Σημειώνουμε δε, ότι ήδη σήμερα ο Παναγιώτης Πολίτης, που είχε εκλεγεί ως τακτικός αντιπρόσωπος στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας παραιτήθηκε και την θέση του ως τακτικός αντιπρόσωπος έχει καταλάβει ο αναπληρωματικός αντιπρόσωπος, Αλέξιος Αλεξόπουλος, γεγονός που γνωστοποιήθηκε σύννομα και στην Γ.Σ.Ε.Ε.

Ο αποκλεισμός λοιπόν, του νομίμως εκλεγμένου αντιπροσώπου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας (Αλέξιου Αλεξόπουλου) από τις εργασίες του Συνεδρίου της Γ.Σ.Ε.Ε. και την λήψη όλων εν γένει των αποφάσεών του, συνιστά καταφανώς αλλοίωση της σύνθεσης του Συνεδρίου και όλων των εξαχθέντων από αυτό αποφάσεων και εκλογικών αποτελεσμάτων, καθώς στερείται παρανόμως του δικαιώματός του –σύμφωνα με τον Νόμο αλλά και το καταστατικό της Γ.Σ.Ε.Ε.- συμμετοχής στο Συνέδριο, με πλήρη δικαιώματα (εκλέγειν και εκλέγεσθαι κ.ο.κ.).

Επομένως και κατ’ εφαρμογή των κείμενων διατάξεων του Νόμου αλλά και του καταστατικού της Γ.Σ.Ε.Ε., η τελευταία πρέπει να αποδεχθεί την συμμετοχή του νόμιμα εκλεγμένου αντιπροσώπου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας (Αλέξιου Αλεξόπουλο) στο Συνέδριό της, με πλήρη δικαιώματα (εκλέγειν, εκλέγεσθαι κ.ο.κ.), σύμφωνα με τον νόμο και το ισχύον καταστατικό της, καθώς σε αντίθετη περίπτωση (σε περίπτωση δηλαδή αποκλεισμού του από τις εργασίες του 37ου Συνεδρίου της Γ.Σ.Ε.Ε.) οι εργασίες του Συνεδρίου και όλες βεβαίως οι ληφθείσες σε αυτό αποφάσεις καθίστανται απολύτως άκυρες.

Πέραν όλων των ανωτέρω -τα οποία σας έχουμε επανειλημμένα δηλώσει και επισημάνει-, με δεδομένη την αδιαμφισβήτητη πρόθεσή σας –ως πλειοψηφία της διοίκησης της Γ.Σ.Ε.Ε.- να καταστρατηγήσετε και στην Ρόδο κάθε συλλογική διαδικασία που προβλέπεται από τον Νόμο και το καταστατικό της Γ.Σ.Ε.Ε. –όπως εξάλλου πράξατε τόσο κατά την προετοιμασία διεξαγωγής του 37ου Συνεδρίου, όσο και στην Καλαμάτα, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί το 37ο Συνέδριο-, στάση που σταθερά επιδεικνύετε μέχρι σήμερα και η οποία υπαγορεύεται από την επιδίωξή σας για πραγματοποίηση Συνεδρίου με την συμμετοχή αντιπροσώπων που έχουν «εκλεγεί» με κατάφωρη παραβίαση των διατάξεων του νόμου και του καταστατικού και με την συμμετοχή «αντιπροσώπων» που φέρουν αδιαμφισβήτητα την εργοδοτική ιδιότητα, θα θέλαμε να επισημάνουμε –με βάση και τα όσα έλαβαν χώρα κατά παράβαση του νόμου και του καταστατικού τις προηγούμενες μέρες στην Καλαμάτα- κι όλως ενδεικτικά, ότι: 

– το δελτίο συνέδρου (κάρτα αντιπροσώπου) πρέπει να χορηγείται αποκλειστικά και μόνο από τα αρμόδια για τον σκοπό αυτό όργανα και επιτροπές της ΓΣΕΕ, αφού προηγηθεί έλεγχος ταυτοπροσωπίας και μόνον στους αντιπροσώπους για τους οποίους δεν έχουν υποβληθεί ενστάσεις, όπως ορίζει το καταστατικό της Γ.Σ.Ε.Ε.
– το μητρώο μελών –κατά τα ανωτέρω- συμπεριλαμβάνει καταρχάς μόνο τους αντιπροσώπους εκείνους που έχουν λάβει αυτοπροσώπως, σύννομα και καταστατικά το δελτίο συνέδρου (κάρτα αντιπροσώπου), δηλαδή εκείνους για τους οποίους δεν εκκρεμούν ενστάσεις και έχει προηγηθεί ταυτοπροσωπία τους 
– το Συνέδριο (Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων) δηλαδή, συγκροτείται καταρχάς από τους αντιπροσώπους για την εκλογή και συμμετοχή των οποίων δεν έχει υποβληθεί αντίρρηση – ένσταση και οι οποίοι -και μόνον αυτοί- καλούνται να αποφασίσουν –ως το καταρχάς σώμα του Συνεδρίου- για την συμμετοχή στο Συνέδριο των αντιπροσώπων για τους οποίους έχουν υποβληθεί ενστάσεις. Αυτονοήτως, οι τελευταίοι δεν πρέπει να λάβουν δελτίο συνέδρου (κάρτα αντιπροσώπου), ούτε βεβαίως να συμπεριληφθούν στο μητρώο μελών, πριν την σχετική απόφαση επί της συμμετοχής τους ή μη στο Συνέδριο από το ίδιο το σώμα του Συνεδρίου 
– οι αντιπρόσωποι στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, που η εκλογή τους έλαβε χώρα κατά παράβαση του νόμου και των οικείων διατάξεων του καταστατικού, όπως βεβαίως και οι αντιπρόσωποι που έχουν εργοδοτική ιδιότητα, πρέπει να αποκλεισθούν, ώστε να διασφαλιστεί η εν γένει τήρηση του καταστατικού και του νόμου κατά την διεξαγωγή του Συνεδρίου. 

Επειδή οι πρώτες είκοσι (20) από εμάς αποτελούμε νόμιμα συνεστημένες συνδικαλιστικές οργανώσεις (Ομοσπονδίες και Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα) και είμαστε οικονομικά τακτοποιημένα μέλη της Γ.Σ.Ε.Ε., οι δε 21ος έως και 84ος από εμάς είμαστε νομίμως εκλεγμένοι αντιπρόσωποι στο 37ο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. μέσω των συνδικαλιστικών οργανώσεων που αναφέρουμε αναλυτικά στην αρχή της παρούσας και που όλες τους είναι οικονομικά τακτοποιημένα μέλη της Γ.Σ.Ε.Ε.

Επειδή είστε υποχρεωμένοι από το νόμο αλλά και το καταστατικό της Γ.Σ.Ε.Ε. να διεξάγετε το Συνέδριο με νόμιμες και καταστατικές διαδικασίες. 

Επειδή, σας δηλώνουμε ρητά ότι η παρούσα εξώδικη όχλησή μας συνιστά και ΕΝΣΤΑΣΗ κατά του κύρους του 37ου Συνεδρίου της Γ.Σ.Ε.Ε. και όλων των αποφάσεών του και των εξαχθέντων από αυτό εκλογικών αποτελεσμάτων, ρητά επιφυλασσόμενοι του δικαιώματός μας να επανέλθουμε με νέα – συμπληρωματική της παρούσας- ένστασή μας. 

Επειδή η συμμετοχή των «αντιπροσώπων» που αναφέρουμε αναλυτικά στην παρούσα στο επικείμενο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε., καθώς και ο αποκλεισμός του νομίμως εκλεγμένου αντιπροσώπου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας από το επικείμενο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε., αντιβαίνουν τόσο στο Νόμο όσο και στο καταστατικό της Γ.Σ.Ε.Ε. και αλλοιώνουν καταφανώς τόσο την σύνθεση του Συνεδρίου όσο και όλες εν γένει τις εξαχθείσες από αυτό αποφάσεις –συμπεριλαμβανομένων βεβαίως των αποφάσεων περί εκλογής νέων οργάνων ελέγχου και διοίκησης της Γ.Σ.Ε.Ε-.

Επειδή η από την πλευρά σας σταθερά επιδεικνυόμενη καταστρατήγηση του νόμου αλλά και του καταστατικού λειτουργίας της Γ.Σ.Ε.Ε., καθιστά απολύτως άκυρες όλες τις εν γένει αποφάσεις του 37ου Συνεδρίου της Γ.Σ.Ε.Ε. και τα εξαχθέντα από αυτό εκλογικά αποτελέσματα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την δημοκρατική λειτουργία και δράση της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων στην χώρα μας και για την εκπροσώπηση μέσω αυτής των εκατοντάδων σωματείων, Ομοσπονδιών και Εργατοϋπαλληλικών Κέντρων. 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
και με την ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για πολλοστή φορά για την σταθερά επιδεικνυόμενη από μέρους σας –ως πλειοψηφία της Διοίκησης της Γ.Σ.Ε.Ε.- παράνομη και αντικαταστατική στάση σας, η οποία καταφανώς υπαγορεύεται από την από την πλευρά σας επιδίωξη πραγματοποίησης Συνεδρίου με εργοδότες και νόθους «αντιπροσώπους». 
Σας ΚΑΛΟΥΜΕ να συγκαλέσετε άμεσα και χωρίς καμία περαιτέρω καθυστέρηση –έστω και αυτή, την τελευταία στιγμή- τα αρμόδια όργανα και επιτροπές και εν γένει να ενεργήσετε σύμφωνα με τα επιτασσόμενα στις καταστατικές διατάξεις.
Σας ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ για πολλοστή φορά ότι η διαδικασία διανομής δελτίων συνέδρων (καρτών αντιπροσώπων) προβλέπεται καταστατικά και δεν μπορεί κάθε φορά να καθορίζεται με βάση μεθοδεύσεις και σκοπιμότητες, γι΄ αυτό και σας ΚΑΛΟΥΜΕ να απέχετε από τέτοιου είδους ενέργειες, όπως για παράδειγμα από αυτές που εκδηλώθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα και βεβαίως και στην Καλαμάτα.
ΖΗΤΑΜΕ –για τους λόγους που αναλυτικά αναφέρουμε στην παρούσα- να μην συμπεριληφθούν στο Μητρώο Μελών του 37ου Συνεδρίου της Γ.Σ.Ε.Ε. και να αποκλεισθούν από τις εργασίες του (του 37ου Συνεδρίου της Γ.Σ.Ε.Ε.) και από την λήψη όλων εν γένει των αποφάσεών του -συμπεριλαμβανομένων βεβαίως και των αποφάσεων εκλογής νέων οργάνων διοίκησης και ελέγχου της Γ.Σ.Ε.Ε.- οι εξής παρανόμως και αντικαταστατικά εκλεγμένοι αντιπρόσωποι: 

1) Ο Δημήτριος Καραγεωργόπουλος από την «Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Τυχερών Παιχνιδιών» (ΟΣΕΤΥΠ)
2) Ο Ανδρέας Στοϊμενίδης από την «Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδος» (ΟΣΕΤΕΕ)
3) Ο Δημήτριος Πετράκογλου από το «Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Διδυμότειχου και Περιφέρειας»
4) Ο Εμμανουήλ Κοκολάκης από το «Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λασιθίου»
5) Οι: 1) Χρήστος Παπαδόγιαννης, 2) Νικόλαος Καρόζης 3) Γιάννης Πετσαλάκης, 4) Λάζαρος Γιουρτσίδης, 5) Σταύρος Ξηρόπουλος, 6) Σπύρος Κολαίτης, 7) Μανώλης (Εμμανουήλ) Χατζάκης και 8) Παρασκευή Προβίδα από την «Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδος» (Ο.Α.Σ.Ε.) 
6) Οι: 1) Συμεών Λευθεριώτης και 2) Ξενοφών Σφακιανάκης, 3) Φώτιος Σιακάρας, 4) Χρήστος Κολλάς και 5) Νικόλαος Κανακάρης από την «Ομοσπονδία Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος»
7) Οι: 1) Ιωάννης Χάλας, 2) Εμμανουήλ Τσικαλάκης, 3) Ελευθέριος Σαριδάκης, 4) Νικόλαος Μούγιος, 5) Ιωάννης Ριζεάκος 6) Εμμανουήλ Πατρώνης, 7) Αντώνιος Μαρινάκης, 8) Χρήστος Κώστος και 9) Βασίλειος Παναγιωτόπουλος από την «Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία» (Π.Ν.Ο.) 
8) Οι: 1) Δημήτριος Ταχματζίδης, 2) Ελένη Ατσάλου, 3) Βασίλειος Αδάμ, 4) Στυλιανή Μπαρμπαρούση, 5) Κορνηλία Φουτσιτζόγλου, 6) Απόστολος Λουκανόπουλος και 7) Αναστάσιος Ιγνατιάδης από το «Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βέροιας» 
9) Ο Σιδέρης Κωνσταντινίδης από το «Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης»
10) Οι: 1) Φώτιος Κολεβέντης, 2) Δημήτριος Τότσικας, 3) Απόστολος Μπολιάρης, 4) Ιωάννης Νταγιάκας, 5) Παναγούλα Κολεβέντη, 6) Στέλλα – Γεωργία Κυριάκου, 7) Γεώργιος Καλιάτσης και 8) Βασιλική Μαυρογιάννη από το «Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αργολίδας»
11) Οι: 1) Θεονάς Συμεωνίδης και 2) Παύλος Ντανάσης από το «Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας»
12) Οι: 1) Αικατερίνη Περτσεμλή, 2) Αναστάσιος Κλατζίδης, 3) Παρασκευάς Μάρκου, 4) Μιχαήλ Ζούμπος και 5) Γεώργιος Τζάτσης από το «Πανεργατικό Κέντρο Περιφέρειας Εδέσσης – Αλμωπίας» 
13) Οι: 1) Γεώργιος Ιωαννίδης, 2) Δήμητρα Τόσκα και 3) Γεώργιος Βουλγαράκης από το «Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κιλκίς» 
14) Οι: 1) Γεώργιος Καπράνας, 2) Θεοδώρα Γούλα, 3) Στέφανος Τσιτσικάος και 4) Μαρία Μπολτσή από το «Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας» 
15) Οι: 1) Ηλίας Λατάνης, 2) Αργύριος Δικαίος, 3) Βασίλειος Κατόπης και 4) Κωνσταντίνος Μάρρος από την «Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλληλικού Προσωπικού» (Π.Ο.Υ.Π.Α) 
16) Οι: 1) Κωνσταντίνος Τσιάμης, 2) Σοφία Ανεστοπούλου, 3) Ανδρέας Κορεντζέλος, 4) Βάιος Μπουρογιάννης, 5) Μαρίνος Μίχας και 6) Αθανάσιος Μπρέκης από το «Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας». 

ΖΗΤΑΜΕ να αποδεχθείτε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας και να εγγράψετε ως Σύνεδρο στο 37ο Συνέδριό της Γ.Σ.Ε.Ε. τον νομίμως εκλεγμένο αντιπρόσωπό του, ήτοι τον Αλέξιο Αλεξόπουλο, προκειμένoυ να συμμετέχει στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. και στην εκλογική διαδικασία που θα πραγματοποιηθεί την 4/4/2019 ή όποτε αυτή πραγματοποιηθεί, με πλήρη απορρέοντα από το Νόμο και το Καταστατικό της Γ.Σ.Ε.Ε. δικαιώματα. 
Σας ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ εκ νέου ότι –πέραν όλων των άλλων παράνομων και αντικαταστατικών ενεργειών που έχουν λάβει χώρα- τυχόν συμμετοχή των ανωτέρω αναφερόμενων αντιπροσώπων στο 37ο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. όπως και ο αποκλεισμός του αντιπροσώπου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας, συνεπάγεται την απόλυτη ακυρότητα όλων των εξαχθέντων από αυτό (37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ) αποφάσεων και εκλογικών αποτελεσμάτων, καθώς αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του νόμου, αλλά και του καταστατικού.
Σας ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ρητά και ανεπιφύλακτα ότι η παρούσα εξώδικη όχλησή μας συνιστά και ΕΝΣΤΑΣΗ κατά του κύρους του 37ου Συνεδρίου της Γ.Σ.Ε.Ε. και όλων των αποφάσεών του και των εξαχθέντων από αυτό εκλογικών αποτελεσμάτων, ρητά επιφυλασσόμενοι του δικαιώματός μας να επανέλθουμε με νέα – συμπληρωματική της παρούσας- ένστασή μας. 
Σας ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ τέλος και για πολλοστή φορά ότι έχουμε ταξικό χρέος και καθήκον να προασπίσουμε την γνήσια και ανόθευτη συλλογική έκφραση των εργαζομένων στην χώρα μας στην ανώτατη μορφή συνδικαλιστικής οργάνωσής τους (Γ.Σ.Ε.Ε.) και προς το σκοπό αυτό θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων της χώρας μας. 

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα και εμπρόθεσμα την παρούσα προς αυτούς προς τους οποίους απευθύνεται, προς γνώση τους και για όλες τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας αυτήν ολόκληρη στην επιδοτήρια έκθεσή του. 

Αθήνα, 1/4/2019