Παναγόπουλος σε ευρωβουλευτές: Βαρύ το πλήγμα στα εργασιακά δικαιώματα

Η σοβαρή υποχώρηση στα εργασιακά δικαιώματα και στην κοινωνική ασφάλιση στη χώρα μας βρέθηκε στο επίκεντρο ομιλίας που απηύθυνε ο Γιάννης Παναγόπουλος, πρόεδρος της ΓΣΕΕ, στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο κ. Παναγόπουλος σημείωσε με έμφαση ότι παρά το γεγονός πως δύο διεθνείς οργανισμοί, η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO) και το Συμβούλιο της Ευρώπης, έχουν επανειλημμένα διαπιστώσει τις παραβιάσεις των εργασιακών δικαιωμάτων στην Ελλάδα, εντούτοις δεν έχει υπάρξει η παραμικρή αποκατάσταση.

Μάλιστα, έχουν υπάρξει αποφάσεις των ελεγκτικών οργάνων, που όμως δεν έχουν οδηγήσει τα κράτη, ούτε και τα όργανα που μετέχουν στους μηχανισμούς οικονομικής στήριξης, να συμμορφωθούν. Αντίθετα, επιβάλλονται νέες ρυθμίσεις που περιορίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, και οι οποίες «τίθενται ως προαπαιτούμενα για την εκταμίευση των δανειακών δόσεων προς την Ελλάδα».

Αναφερόμενος στα μέτρα που επιβλήθηκαν «βίαια» και επιβάρυναν το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ σημείωσε:

Κατάργηση συλλογικών συμβάσεων που περιέχουν ενιαία κατώτατα όρια προστασίας (εθνική γενική ΣΣΕ και κλαδικές).

Προώθηση της εξατομικευμένης ρύθμισης των όρων εργασίας σε επίπεδο ατομικών συμβάσεων ή στο επίπεδο της επιχείρησης.

Διαμόρφωση μορφωμάτων δήθεν εκπροσώπησης των εργαζομένων (οι ενώσεις προσώπων) χωρίς καμία εγγύηση δημοκρατικής εκλογής και λειτουργίας / έρμαια των εργοδοτών.

Υπερενίσχυση της ευελιξίας στην εργασία και του διευθυντικού δικαιώματος (60% των θέσεων εργασίας είναι μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης που επιβάλλεται μονομερώς από τον εργοδότη) .

Υπονόμευση και εξουδετέρωση των εργαλείων συλλογικής δράσης (ΣΣΕ και απεργία) – έμμεση αναγνώριση της ανταπεργίας των εργοδοτών.

Κατάργηση θεμελιωδών αρχών και κανόνων των συλλογικών ρυθμίσεων (επέκταση ΣΣΕ και αρχής της εύνοιας).

Στοχοποίηση του συστήματος διαιτησίας, το οποίο έχει κριθεί σύμφωνο με το Σύνταγμα με αποφάσεις των ανώτατων εθνικών Δικαστηρίων (Αρείου Πάγου και Συμβουλίου της Επικρατείας), αποτελώντας και σημαντική νίκη των δικαστικών διεκδικήσεων των συνδικάτων κόντρα στις μνημονιακές ρυθμίσεις του 2012.

Διευκόλυνση των απολύσεων γενικά και με τη νέα νομοθεσία των ομαδικών απολύσεων.

Υπερφορολόγηση, ακρίβεια.