Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το Σάββατο – Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί

Την ακύρωση στην πράξη του νέου συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση, το οποίο ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή, επιδιώκουν οργανώσεις εκπροσώπησης εκπαιδευτικών, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, τις οποίες είχαν ξεκινήσει πριν από την ψήφιση του νόμου.

Σήμερα το μεσημέρι μέλη των Ενώσεων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.

«Ήταν μία κίνηση δήλωσης συνέχισης αυτού του αγώνα, μια συμβολική κίνηση πως εμείς οι εκπαιδευτικοί -μόνιμοι και αναπληρωτές- θα συνεχίσουμε, παρά την ψήφιση του σχετικού νόμου, τον αγώνα για μόνιμους διορισμούς όλων των εκπαιδευτικών, για την κατάργηση αυτού του συστήματος που επέβαλε η κυβέρνηση στην επιλογή των αναπληρωτών, το οποίο δε θα λύσει τα προβλήματα, αλλά στην ουσία θα οδηγήσει σε απολύσεις ενός μέρους των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και σε έναν φοβερό ανταγωνισμό», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Λαθήρας.

Ερωτηθείς για το προσδοκώμενο από τη συνέχιση των κινητοποιήσεων αποτέλεσμα, εφόσον το νέο σύστημα διορισμών αποτελεί πλέον νόμο του κράτους διευκρίνισε: «Έχουμε μία εμπειρία πολύχρονη σε σχέση με αυτά. Πολλά νομοσχέδια του υπουργείου, είτε αφορούσαν διορισμούς, είτε την αξιολόγηση, είτε άλλες πλευρές των συντηρητικών αναδιαρθρώσεων στην εκπαίδευση τελικά δεν εφαρμόστηκαν. Και το προηγούμενο σύστημα διορισμών που επέβαλε ο νόμος 3848/2010 της κυρίας Διαμαντοπούλου δεν προχώρησε».

Οι ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης καλούν τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στο πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το ερχόμενο Σάββατο 26 Ιανουαρίου στην Αθήνα και προσανατολίζονται να διοργανώσουν αντίστοιχη μαζική κινητοποίηση το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ -Σ.Α.